Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Ο Πόντες τσ' Αννούλας


Μετά το κάζο -και τι κάζο!- του πόντε τ' Αργοστολιού σειρά έχει ο πόντες τσ' Αννούλας, στο μέσον περίπου του πεζόδρομου Γιαλού Σάμης - Καραβόμυλου. Βέβαια τούτος ο πόντες δεν έχει να επιδείξει τα τίτολα που έχει εκειός τ' Αργοστολιού και εδώ σταματάει η σύγκριση ,μα και οι δυό γινήκανε για να ενώσουν με ασφάλεια και εξοικονόμηση χρόνου τις περιοχές που βρίσκονται.

Στις 15 Οκτωβρίου 2011, ο ουρανός έριχτε πεταλοκάρφια από την ένταση και την ποσότητα της βροχής και το ξεροπόταμο που διασχίζει τον κάμπο της Σάμου, είχε υπερχειλιστεί και έρρεε με μεγάλη ορμητικότητα για πολλές ώρες. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ,εκτός των άλλων καταστροφών, να μισογκρεμίσει το συγκεκριμένο γιοφύρι που μετράει μερικά χρόνια μόνο κατασκευής.
Ο πόντες έγειρε στο κέντρο βάρους του και σηκώθηκε προς τα επάνω εκεί που ενώνεται με τις σκάλες. Αυτό εξακολουθεί να επιδεινώνεται ίσαμε σήμερα. Χάριν παιδιάς, τα παιδιά με το που σχολάσουνε από τα σχολειά ανεβαίνουνε επάνω και χοροπηδάνε , μα και συγχωριανοί μας περνάνε γιατί δεν υπάρχει καμιά ένδειξη για την επικινδυνότητά της. Όπως και να είναι, παρακαλούμε να έχουμε επίσημη ενημέρωση για το τι πρόκειται να γίνει με το θέμα αυτό.

Τάκης Τόκκας

3 σχόλια:

  1. οι ποζες σου θατανε καλυτερες αμα ετραβαες τσι 2 ακρες που τα σκαλοπατια με τη πλακα εχουνε αποκοπει τελειως!
    Αμα η γεφυρα δε μπαταρει να γινει 7,000 κομματια η αμα δε φαει αθρωπος τα μυαλα του, εχει ο θεος πατριωτη...
    Σκεψου οτι διανυουμε μια εποχη που δεν μπορει να φτιαχτει 1 γεφυρα και να χρεωθει για 3 ή 4 ...οποτε το εργο πολυ απλα, δεν ειναι "βιωσιμο"... Για το λογο αυτο εχω να προτεινω κατι πολυ συφερτικο που παραπεμπει στα παλαια χρονια που οπως φαινεται ξαναρκουνται.
    Εμε το μυαλο μου δε με σερβιρει για να πω οτι το εσκεφτηκα αλλα το ειδα καποτε που ημουνα στο εξωτερικο σε ενα μερος λιγο πιο περα απο το Ληξουρι στα Βατσα
    Βλεπε τον παρακατω συνδεσμο :
    http://en.wikipedia.org/wiki/File:Kephalonia_315.JPG

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ά ορε μπαγάσα Κεφαλλονίτη είσαι πρώτος. Δε σε βοηθάει το μυαλό έ;
    Και επειδή δε σε βοηθάει θα έλεγα να βάλουμε και ένα χειροκίνητο βιντσάκι να πηαινοφέρνει την καδένα με μανιβέλα.
    Έχει και κάτι κρεμαστές από καλώδια όπως στις Άνδεις.
    Κάνουνε λίγο τραμπάλα αλλά συνήθεια είναι όλα!
    Έχει και καλύτερο:
    Άμα στελιάσουμε απάνου εκείνα λείψανα από τσου Φανέντες μπορεί να σκιαχτούνε μη ματαπέσουνε στη θάλασσα και την ισώσουνε.
    Και έπειτα άμα δε κάμουνε και κανένα θάμα τι τσου κουβαλήσαμε.
    Ιδού η γέφυρα, ιδού και το θάμα.

    Άμα ψάξουμε θα βρούμε και άλλα και κάποιο θα πιάσει δε μπορεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λοιπόν το βιντσάκι επειδή δε με βοηθάει και το δικό μου το μυαλό το έχω δεί και όχι πολύ παλιά ούτε πολύ μακριά.
    Και πέρασα και εγώ και το αυτοκίνητο καμιά κατοσταριά μέτρα!
    Έκλαια το αυτοκίνητο αλλά έλα που με έφαε μια σενιορίτα να «μπαρκάρουμε»;
    Και καθ΄ότι έκπαλαι το «αυτό» τραβάει καράβι την έκαμα την κουτουράδα!
    Τρία τάματα έκαμα στον Άγιο μέχρι να περάσω.
    Το ένα ήτανε το γνωστό με τα ρεβίθια που τα έβρασα και εγώ.
    Το δεύτερο του έταξα ένα πεντακοσάρικο αλλά του το πέταξα ψιλά και αφού το κυνήγησα λίγο γιατί φύσαε το ματαέπιασα γιατί φαίνεται δε το καταδέχτηκε.
    Τρίτο να πάω να τον προσκυνήσω, αλλά που να πάω που θα με αρχινίσει τσι σφαλιάρες με τσι πουστ… που του έκαμα;
    Και καθ΄ότι ονείρατα δε γλέπω την έχω βγάλει στεγνή για την ώρα.
    Είναι και τόσο χρονόνε δε θα το ξεχάσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.