Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Μάρκος Κοτσιλίνης - Απύθμενο Θράσος

Αργοστόλι 04-01-2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Απύθμενο θράσος


Σε μεγάλο πολιτικό ατόπημα προέβη ο «Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης» κ. Αλυσανδράτος Γεράσιμος.

Σε πρόσφατο άρθρο του, θυμήθηκε τι έγινε στην Πύλαρο στα δώδεκα χρόνια που ήμουν Δήμαρχος, αράδιασε ένα σωρό ανακρίβειες, λες και αυτά είναι τα σημερινά προβλήματα, και αισθάνεται περήφανος για τις δικές του καλές «δόξες».

Κυρίως όμως- και αυτός ήταν ο στόχος του απαράδεκτου κειμένου- φόρεσε τον χιτώνα, αυτοαναγορεύτηκε σε δικαστή και εισαγγελέα απευθύνοντάς μου ερωτήματα, κατηγορώντας με για το γνωστό θέμα της μη καταβολής ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων στο ΙΚΑ, σαν να είχε πρόσβαση στις διεξαγόμενες έρευνες. Ικανοποιείται έτσι, ονειρευόμενος αποκεφαλισμούς τύπου Σαντάμ Χουσεϊν.

Με τις ενέργειες αυτές ακυρώνει τον θεσμικό ρόλο που του ανατέθηκε, δηλαδή να συμβάλλει αποτελεσματικά στην επίλυση διαφορών μεταξύ Δήμου και πολιτών. Το αξίωμα αυτό επιβάλει αμεροληψία, αντικειμενικότητα και κυρίως αυστηρή αποχή από τις πολιτικές και παραταξιακές διαδικασίες.

Οφείλει να γνωρίζει ο αξιότιμος κ. Συμπαραστάτης του δημότη, ο οποίος αμείβεται για τις υπηρεσίες του με ποσόν 25.000,00 € ετησίως, ασκώντας τα καθήκοντά του από την Αγία Ευφημία, ότι πρέπει να εξαντλεί την ενεργητικότητά του σε επίλυση προβλημάτων του Δήμου και των πολιτών. Φαίνεται όμως ότι αδυνατεί να ξεφύγει από παλαιές και καταδικασμένες πρακτικές του παρελθόντος, γεγονός που τον καθιστά ακατάλληλο για το αξίωμα που ανέλαβε.

Οφείλει επίσης να θυμάται, ότι η κοινωνία της Πυλάρου δεν αναγνώρισε τις μεγάλες του αρετές και σε τρεις συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, όπου είμαστε αντίπαλοι, τον έστελνε στην αντιπολίτευση.

Σε ό,τι με αφορά, για να μη θεωρηθεί ότι υπεκφεύγω, αναφέρω και πάλι ότι ΕΓΩ εζήτησα πρώτος, με επιστολή μου στον Δήμο, να γίνει τάχιστα έρευνα για να διαλευκανθεί πλήρως το ζήτημα. Καλώ και πάλι την δημοτική αρχή να επιταχύνει τις όποιες έρευνες γίνονται. Διαφορετικά, κινδυνεύει να θεωρηθεί, ότι δεν επιδιώκει την αλήθεια αλλά την πολιτική μου ομηρία.

Η δημοτική αρχή οφείλει επίσης να συνετίσει τον αξιότιμο Συμπαραστάτη του Δημότη και να προασπίσει τους θεσμούς για τους οποίους διακηρύσσει ότι κόπτεται.

Από το Γραφείο Τύπου.

Ρουπάκι: Αναδημοσιεύουμε παρακάτω το εν λόγω άρθρο του κ. Αλυσανδράτου από το Kefaloniapress ώστε να έχει ο αναγνώστης μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα. 

Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΥΛΑΡΟΥ

Ανεξάρτητα από τα καθήκοντα που τώρα υπηρετώ στο Δήμο Κεφαλλονιάς, δεν έπαψα ποτέ να είμαι ενεργός πολίτης, να ενδιαφέρομαι για τα κοινά και ιδιαίτερα για όσα συμβαίνουν στην ιδιαίτερη πατρίδα μου την Πύλαρο, την οποία με εντολή των συνδημοτών μου υπηρέτησα ως α’ εκλεγμένος Δήμαρχός της όταν εθελοντικά συνενώθηκε το 1995.

Για την εποχή εκείνη και τις συνθήκες που υπήρχαν, το έργο που ανέβαλα ήταν σημαντικό αλλά και δύσκολο. Θεωρώ πως το έφερα σε πέρας με μεγάλη επιτυχία, αφού παρέδωσα έναν οργανωμένο και νοικοκυρεμένο Δήμο με όλες τις σύγχρονες δομές λειτουργίας του και με ένα έργο μεγαλύτερο από το έργο της δωδεκαετίας που ακολούθησε από άποψη χρησιμότητας στο κοινωνικό σύνολο και αναπτυξιακής προοπτικής της περιοχής.

Τώρα έχει γίνει ολοφάνερο πως η εποχή μας ξεπέρασε.Τα προηγούμενα δώδεκα χρόνια με τις πολλές ευκαιρίες, περίσσεψαν τα λόγια αλλά κανένα από τα απαραίτητα για το μέλλον και την ανάπτυξη της Πυλάρου έργο όχι μόνο δεν έγινε αλλά ούτε καν δρομολογήθηκε με προοπτική υλοποίησης στο εγγύς μέλλον.

Ο κ. Κοτσιλίνης σπατάλησε ένα σωρό χρήματα σε έργα προσωπικών εξυπηρετήσεων και σε αντιαναπτυξιακά και μη επιλέξιμα για την περιοχή κτιριακά έργα που μόνο για συντήρηση τώρα θέλουν αρκετά χρήματα. Ακόμα και στα έργα των κοινωνικών δομών (Κ.Η.Φ.Η, Κ.Α.Π.Η, κ.λ.π) σπαταλήθηκαν χρήματα για να προσφέρουν υπηρεσίες σε άτομα που δεν ήταν απαραίτητο, με την έννοια ότι είχαν την οικονομική και οικογενειακή δυνατότητα να τις απολαμβάνουν.

Τα πανηγύρια, οι φιέστες, οι δημόσιες σχέσεις και ένα σωρό άλλες ευρωβόρες εκδηλώσεις υπηρετούσαν τις πολιτικές σκοπιμότητες του τ.Δημάρχου. Κύριος στόχος το προφίλ και οι ψήφοι.

Η Πύλαρος είχε ίδια έσοδα από διάφορες πηγές και θα έπρεπε να αποτελεί υπόδειγμα λειτουργίας Δήμου από μια υπεύθυνη και χρηστή διοίκηση. Αντ’ αυτού δημιουργήθηκε επί Κοτσιλίνη ένας υδροκέφαλος και σπάταλος Δήμος που κατάφερε να κληρονομήσει ακόμα και χρέη στο Δήμο Κεφαλονιάς πάνω από 1,7 εκατ.ευρώ. Επιπλέον αυτών, η Δημοτική επιχείρηση που του την παρέδωσα λευκή και με προίκα τα σημαντικά έσοδα του Μύρτου, άφησε και αυτή χρέη πάνω από 400.000 ευρώ. Τελευταία, προς επιβεβαίωση του τρόπου λειτουργίας του τ. Δήμου, διαπιστώθηκε ότι πάνω από 150.000 ευρώ από ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων στο Δήμο και διάφορα νομικά του πρόσωπα, έκαναν φτερά κυρίως το 2010.

Από πλευράς Δήμου Κεφαλλονιάς, από ότι πληροφορούμαι έχουν γίνει για αυτό το θέμα οι σωστές ενέργειες. Όμως πέρα από το αποτέλεσμα της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη, η κοινωνία συζητά και τα ερωτήματα στα οποία έχει υποχρέωση δημόσια να απαντήσει ο κ.Κοτσιλίνης έχουν σχηματιστεί στα χείλη των απλών ανθρώπων:

Είναι αλήθεια ότι στο ευαίσθητο τμήμα της Οικονομικής Υπηρεσίας του τ.Δήμου Πυλάρου δούλευε άτομο που δεν είχε τα απαιτούμενα προσόντα, το οποίο είχε προσληφθεί από τη Διαδημοτική σαν καθαρίστρια για κάποια περίοδο, ενώ το κρίσιμο έτος 2010 δούλευε εκεί χωρίς να υπάρχει καν σύμβαση εργασίας;

Αλήθεια πως πληρωνόταν το άτομο αυτό αφού δεν υπήρχε σύμβαση και τι ασφάλεια είχε;

Μπορείτε να ισχυρισθείτε κ.Κοτσιλίνη, πως δεν το γνωρίζατε αυτό αφού το συγκεκριμένο άτομο δούλευε καθημερινά λίγα μέτρα από το γραφείο σας;

Μπορείτε να ισχυρισθείτε πως οι ευθύνες σας είναι μόνο Πολιτικές;

Έχω εμπιστοσύνη στο Δήμο Κεφαλλονιάς ότι με επιτυχία θα ολοκληρώσει την έρευνα, θα αποδώσει ευθύνες, θα καταγράψει παραβάσεις- παρανομίες υπηρεσιακών παραγόντων και πολιτικών προσώπων και τέλος θα πράξει τα δέοντα.

Επίσης πιστεύω ότι η Πολιτεία δεν θα σιωπήσει απέναντι σε ένα υπαρκτό σκάνδαλο που αφορά απιστία, κακοδιοίκηση και παράβαση καθήκοντος.

Με όλα αυτά ο μύθος του ικανού και σωστού Δημάρχου και ο μύθος του νοικοκυρεμένου Δήμου που είχε μεθοδικά και με επικοινωνιακό τρόπο καλλιεργήσει ο κ. Κοτσιλίνης κατέρρευσαν σαν χάρτινοι πύργοι. Εγώ και οι συνεργάτες μου γνωρίζαμε την πολιτική περιπέτεια που ζούσε η Πύλαρος. Κατ’επανάληψη είχα δημόσια εκφραστεί καταγγέλλοντας πρόσωπα και καταστάσεις, όμως διάφοροι διαμορφωτές της κοινής γνώμης είχαν καταγράψει αυτή τη συμπεριφορά μου ως έκφραση πίκρας και έντονης διάθεσης αντιπολίτευσης. Πάντως εγώ νοιώθω ικανοποιημένος αφού ούτε σιώπησα, ούτε εκβιάστηκα, ούτε πρόδωσα τα πιστεύω και τις αρχές μου και ουδέποτε κατηγορήθηκα κατά την άσκηση των Πολιτικών αλλά και Επαγγελματικών καθηκόντων μου.

Τελειώνοντας, αντί να αισθάνομαι δικαιωμένος, νοιώθω να με κυριαρχεί το αίσθημα της απογοήτευσης με όσα καθημερινά αποκαλύπτονται γιατί η Πύλαρος που κάποτε ξεκίνησε ελπιδοφόρα, έχασε ευκαιρίες, έμεινε πίσω και σήμερα με τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν υποχρεούται να ξαναζήσει την εποχή της απομόνωσης.

Ας όψονται οι υπαίτιοι!....

Μάκης Αλυσανδράτος
τ.Δήμαρχος Πυλαρέων

Πηγή: http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=26010&Itemid=38

1 σχόλιο:

 1. Την ευθύνη για τα οικονομικά την έχει 100% ο κάθε Δήμαρχος και όχι ο οποιοσδήποτε υπάλληλος εκτός αν πλαστογραφούσε υπογραφές και έγραφα, όπως και η έννοια της κακοδιαχείρισης είναι σχετική πολλές φορές επαφιόμενη στην ικανότητα και αμεροληψία αυτού που κρίνει.
  Στοιχεία κύριε Αλυσανδράτε, γιατί ως πολιτικός αντίπαλος μπορείτε να βγάζετε και τη μάνα μου πόρνη. Ντοκουμέντα, πέιπερς κοινώς.
  Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι όλοι ανεύθυνα μιλάτε και στο ρεζουμέ να αποκαλυφθεί έστω και ένα “χοντρό” σκάνδαλο κάνετε όλοι ανεξαιρέτως τουμπεκί ψιλοκομμένο επί τω λαϊκότερον.
  Έχετε όλοι οι ενασχολούμενοι με τα κοινά μία συμμετοχή είτε άμεση, είτε έμμεση λόγω γνωριμιών πολιτικών και μη, με τα λαμόγια της Κεφαλονιάς και φοβάστε, είτε απειλείστε, να κουνήσετε την αχλαδιά γιατί μάλλον τα αχλάδια θα σας έρθουν στο κεφάλι.
  Δηλαδή μετά ένα χρόνο το χρήμα που φαγώθηκε από δήμους και Νομαρχία δεν έχει γίνει συγκεκριμένο;
  Για αφελείς μας περνάτε;
  Αμολάει και κανένα “βεγγαλικό” κανένας σας για να ανοίγουμε το στόμα (έτσι νομίζετε βέβαια εσείς), περιμένοντας να ακούσουμε ΤΗΝ είδηση και μετά μπαμπακιά που λένε.
  Δυστυχώς προσωπική μου άποψη είναι μέχρι αποδείξεως του εναντίον, ότι στην Κεφαλονιά αλλά και αλλού, ενώ η άφρη έχει βγει στην επιφάνεια της κατσαρόλας δε χρησιμοποιείται η κουτάλα να την πετάξει στο βόθρο, επειδή αυτή η άφρη αποτελείται από υποτίθεται “ευυπόληπτα μόρια”.
  Είναι ο αφρός της κοινωνίας μας με μόνο ελάχιστες εξαιρέσεις.
  Είναι τα πρότυπα για τη νεολαία μας!
  Είναι η ελπίδα για το μέλλον μας!
  Και περιμένουμε και άσπρες μέρες!
  Έχετε την εντύπωση ότι θα τραβήξει πολύ αυτό;
  Λες και τόσα χρόνια στην Κεφαλονιά τρώμε κουτόχορτο!
  Y.Γ.
  Δεν είμαστε οι Κεφαλλονίτες μόνο γραφικοί που βαράνε στην πλατεία κατσαρόλες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.