Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Το Εικαστικό Ημερολόγιο 2012 του Κώστα Ευαγγελάτου παρουσιάστηκε με επιτυχία στον ΙΑΝΟ

Με την προσέλευση πολλών φιλοτέχνων, καλλιτεχνών, επιστημόνων, συλλεκτών, εκπροσώπων πολιτιστικών φορέων και της κοινωνικής ζωής έγινε στο Ιανό της Αθήνας η παρουσίαση του εικαστικού και συλλεκτικού Ημερολογίου του Κώστα Ευαγγελάτου. Η σεμνή αλλά και υποβλητική εκδήλωση ξεκίνησε με προλεγόμενα του Βασίλη Χατζηιακώβου, υπεύθυνου εκδηλώσεων του Ιανού, ο οποίος με επαινετικά λόγια παρουσίασε τον καλλιτέχνη και τόνισε την αισθητική ποιότητα του ξεχωριστού ημερολογίου του. Η εκδήλωση διανθίστηκε από υπέροχα μουσικά έργα των Φράντς Σούμπερτ, Γκαμπριέλ Φωρέ που ερμήμευσε ο γνωστός πιανίστας Μάριος Καζάς καθώς και το έργο «έναστρη νύχτα» του Κλώντ Ντεμπισσύ, με την θαυμάσια φωνή της σοπράνο Αθηνάς Δημητρακοπούλου.

Η παρουσίαση του του ετήσιου συλλεκτικού Ημερολόγιο ART-EST, με τίτλο " ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΑ", με παράλληλες βιντεοπροβολές των έργων έγινε από τον ιστορικό τέχνης Λεόντιο Πετμεζά, συγγραφέα του βιβλίου "Η αισθητική ενατένιση του Κώστα Ευαγγελάτου- Δοκίμιο εικαστικού ήθους", εκδ. Συλλογές, ο οποίος ανέφερε: Η δημιουργική πορεία του Κώστα Ευαγγελάτου στηρίζεται απόλυτα σε χαρακτηριστικές τεχνικές και σε πρότυπα που εμπλουτίζουν προσωπικές παραλλαγές και προτιμήσεις. Χρησιμοποιεί ως βάση των θεματικών ενδιαφερόντων και κύκλων του την ουσία της ανθρώπινης φύσης, αναμοχλεύοντας νέους τρόπους προσέγγισης και τον ιστορικό τέχνης Γιώργο Αγραπίδη, ο οποίος αναφέρθηκε κριτικά σε όλα τα συλλεκτικά Ημερολόγια του Ευαγγελάτου, πού έχουν εκδοθεί από την Αrtline and Gennesis της Θεσσαλονίκης καταλήγοντας: Κώστα σε ευχαριστούμε που με τόσες δυσκολίες καταφέρνεις, εδώ και πέντε χρόνια, να υπάρχει αυτή η έκδοση και εύχομαι για πολλά χρόνια ακόμη να έχουμε τα μελλοντικά σου ημερολόγια να μας δείχνουν, με απαράμιλλη αισθητική, την ημερολογιακή μας έστω πορεία στο χρόνο…

 www.gisi.gr/evangelatos

Ο Βασίλης Χατζηιακώβου, εκδότης, υπεύθυνος εκδηλώσεων του Ιανού με τον δημιουργό του Ημερολογίου.

Η Δημοσιογράφος της ΕΡΤ Ρούλα Κωνσταντοπούλου με τον εικαστικό Κώστα Ευαγγελάτο

O Διακεκριμένος αρχαιολόγος δρ.Αντώνης Βασιλάκης με τον Κώστα Ευαγγελάτο

Η κα Ιωάννα Στρίντζη και ο κος Μάκης Στρίντζης με τον Κώστα Ευαγγελάτο

Ο Κώστας Ευαγγελάτος με την Κριστίν Σμίθ και την Τέντυ Γερουλάνο

Ο Κώστας Ευαγγελάτος με τους ιστορικούς τέχνης Γιώργο Αγραπίδη και Λεόντιο Πετμεζά

Παρουσίαση του Ημερολογίου στον ΙΑΝΟ

Ο γνωστοί ερμηνευτές πιανίστας Μάριος Καζάς, η σοπράνο Αθηνά Δημητρακοπούλου με τον Κώστα Ευαγγελάτο

Ο ζωγράφος Κώστας Ευαγγελάτος με την ιστορικό τέχνης Μαράη Γεωργούση 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.