Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Ευχές από τον Σταράτο

Θέλω και εγώ να ευχηθώ όλους εδώ μέσα, όλους τους Κεφαλλονίτες, όλους τους πραγματικά Έλληνες. Και επειδή σταράτα τα λέμε εδώ, να ευχηθώ σε όλους υγεία κάτι πολύ ακριβό. Φυλάχτετη και προσέχτετη όσο τίποτε άλλο. Από τρέλα δεν έχουμε ανάγκη όσο και να θέλουν να μας τρελάνουν, έχουμε σα Κεφαλλονίτες φάει του κόσμου τα εμβόλια, οπότε ανησυχία μηδέν!

Από τα άλλα τώρα, το 2012 πολύ ζόρικο φαίνεται αλλά μη μας πάρει και απουκάτου.

Ναυτικάντζες οι περισσότεροι έχουμε φάει φουρτούνες με τη σέσουλα, μία πάρα πάνου, τι έγινε;

Έπειτα πρακτικά είναι και το τελευταίο δύσκολο χρονάκι, τον άλλονε ή αναγκαστικά θα πάνε τα πράγματα καλύτερα, ή από συνήθεια πλέον θα τον έχουμε γράψει εκεί που έχει ο καθένας.

Δεν πάνε στο διάολο όλοι τους πόλεμο θέλουνε; Και εμείς μέσα! Ψωμί να φάμε θα βρούμε και βγάζουμε και πεταλοχουχουλιούς και φτιάχνουμε και Ισπανική Παέλια Ανδαλουσιάνα,
έτσι για να τους πετάξουμε τα μάτια όξου!!

Είμαστε σκληρά καρύδια ορέ εμείς, μια θειά σε ένα χωριό μάζευε νερό το χειμώνα σε μια κατσαρόλα από τα κεραμίδια για να πίνει, μαγκούφα η καημένη, ήθελε να ζήσει όμως να σηκώνεται να βλέπει τον ήλιο το πρωί, να ζεί μια καινούρια μέρα, με κείνα τα λίγα ίσα να τα κουτσοβολεύει, ποτέ δεν απογοητεύτηκε και ήταν εκατό χρόνων!

Η καλή χρονιά δεν εξαρτάται μόνο από το χρήμα.

ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ

Ρουπάκι: Οι ευχές του αγαπητού Σταράτου ήρθαν σε μας αρχικά ως σχόλιο στην ανάρτηση
"Ευχές από τον Μάρκο Κοτσιλίνη". Λόγω όμως ενός προσωρινού τεχνικού προβλήματος δεν ήταν δυνατή η δημοσίευσή του εκεί. Οπότε το αναρτούμε ξεχωριστά και ελπίζουμε να μας "συγχωρέσει" ο Σταράτος για την πρωτοβουλία μας. Εξάλλου οι όμορφες ευχές του είναι ταιριαστές και ως ξεχωριστή ανάρτηση. Καλή Χρονιά και από εμάς!

1 σχόλιο:

  1. Η χρονια που περασε ηταν δυσκολη για την χωρα μας και για την περιοχη μας φυσικα.
    Ομως συγκεντρωνοντας τις δραστηριοτητες που υπεπεσαν στην αντιληψη μας, ειδαμε οτι δεν ηταν και λιγες...ισα ισα μαλιστα.
    Φαινεται οτι υπαρχουν ζ ω ν τ α ν ε ς δυναμεις, που αν κυλησουν σαν ποταμι στην ι δ ι α κατευθυνση μπορει να μας φτασουν στη θαλασσα την παντοτινη, που θα μας ξεπλυνει απο τις αμαρτιες που λει και ο ποιητης.
    Ίδωμεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.