Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Ευχές από τον Μάρκο Κοτσιλίνη

Αργοστόλι 30-12-2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2012

Με αφορμή τις γιορτές των Χριστουγέννων και του Νέου έτους 2012, που ανατέλλει σε λίγο, στέλνουμε τις σκέψεις και τις ευχές μας στους συνανθρώπους μας, όπου γης. Σε ένα κόσμο γεμάτο από ποικίλες αναταράξεις, ανατροπές και εξελίξεις, σε ένα κόσμο, που, ατυχώς, οι διαχρονικές και πανανθρώπινες αξίες ασφυκτιούν, είναι ανάγκη να επαναπροσδιορίσουμε τη θέση και τις προτεραιότητες, πού έχουν αφετηρία τον παράγοντα ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Ο Νέος χρόνος, πού έρχεται, μαζί με την κορυφαία γιορτή του Χριστιανισμού, ας είναι αφετηρία για μια νέα θεώρηση της ζωής μας. Βεβαίως κύρια ευθύνη έχουν οι υπεύθυνοι, οι «μεγάλοι», εκείνοι που καθορίζουν και σχεδιάζουν τις τύχες των λαών. Χρειάζονται συλλογικοί και προσωπικοί αγώνες και προσπάθεια για να εξαλειφθούν οι κοινωνικές ανισότητες, οι πόλεμοι, η παντοκρατορία των αγορών, η απαξίωση της ανθρώπινης ζωής.

Παρ όλα αυτά, η ελπίδα, που πηγάζει από την ίδια την ανθρώπινη φύση, παραμένει ισχυρή και οπλίζει τις δυνάμεις και την πίστη για ένα καλλίτερο αύριο.

Στις δύσκολες μέρες πού βιώνει ο τόπος μας και ο κάθε ένας από εμάς είμαστε συμμέτοχοι και συμπαραστάτες.

Ευχόμαστε σε όλους τους Κεφαλλονίτες και Κεφαλλονίτισσες όπου κι αν βρίσκονται, ιδιαίτερα στους ανήμπορους, τους ναυτικούς, τους μετανάστες ,να έχουν υγεία και οικογενειακή προκοπή. Είθε, ο νέος χρόνος να κάνει πράξη τα όνειρα και τις επιδιώξεις του κάθε ενός.

Ευχόμαστε ειρήνη στον κόσμο, ειρήνη που σέβεται και αναγνωρίζει την συνύπαρξη και ισότιμη συμβίωση των λαών και των ανθρώπων.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ TΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.