Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Λαϊκή Συσπείρωση Κεφαλονιάς - Πρόταση Μομφής

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΠΡΟΣ : Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκο Ανουσάκη

ΘΕΜΑ: « ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ»

Κύριε Πρόεδρε.

Όπως γνωρίζετε το ΔΣ συγκρότησε με απόφαση του την Τουριστική Επιτροπή του Δήμου που έχει πρόεδρο τον Αντιδήμαρχο Ευάγγελο Κεκάτο. Σε αυτή την επιτροπή συμμετέχουν και Δημοτικοί Σύμβουλοι και πολίτες επιχειρηματίες του κλάδου που έχουν σχέση με τον τουρισμό. Η μεγαλύτερη κοινωνική τάξη των εργαζομένων και δη στα τουριστικά επαγγέλματα επιλέξατε ως Δημοτική Αρχή να μην εκπροσωπείται.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση μαζί με το Π.Α.ΜΕ και τις ταξικές δυνάμεις προσήλθαμε στην τελευταία συνεδρίαση της Τουριστικής Επιτροπής που ήταν καλεσμένος ο Υφυπουργός της Κυβέρνησης κ. Πέτρος Αλιβυζάτος για να θέσουμε 3 κορυφαία προβλήματα αρμοδιότητας του που απασχολούν τους εργαζόμενους και ευρύτερα λαϊκά στρώματα στην Κεφαλονιά και δεν περιλαμβάνονταν στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης ώστε να πάρει άμεσα θέση, αλλά και να ακούσει τις προτάσεις μας ο Υφυπουργός και κατά επέκταση η κυβέρνηση, δηλαδή :

  1. Για την ΚΥΑ σε σχέση με τις ιχθυοκαλλιέργειες
  2. Για το Κοργιαλένειο Ίδρυμα και τους εργαζόμενους του
  3. Για την κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών στους εργαζόμενους στον τουρισμό-επισιτισμό.

Παρά ταύτα με μεθοδεύσεις που ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, με αυταρχισμό και φασιστικού τύπου απειλές αλλά και αντικομουνισμό που προκάλεσαν αντιδράσεις και από τους παραβρισκόμενους-εκτός των ταξικών δυνάμεων- και έχετε ενημερωθεί από τις αναφορές των ΜΜΕ, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού έφτασε εκτός των άλλων να συμπεριφερθεί με στρατιωτικού τύπου εκφράσεις απέναντι σε Δημοτικό Σύμβουλο μέλος της Τουριστικής Επιτροπής επειδή διαφωνεί με τις απόψεις του. Αυτή η συμπεριφορά δεν στέκεται στο κενό αλλά έχει το πολιτικό της υπόβαθρο στην πολιτική της κυβέρνησης και το κλίμα που εμπνέει και δεν είναι πρώτη φορά που φορέας της είναι ο συγκεκριμένος Αντιδήμαρχος.

Για τους παραπάνω λόγους επειδή το θέμα είναι μείζονος πολιτικής σημασίας θεωρούμε αυτονόητο να υπάρξει απόφαση του ΔΣ για την ανάκληση του από την θέση του προέδρου της Τουριστικής Επιτροπής.

Σε αντίθετη περίπτωση θέτουμε στο ΔΣ ζήτημα μομφής στο πρόσωπο του συγκεκριμένου Αντιδημάρχου σε σχέση με τον ρόλο του ως Προέδρου της Τουριστικής Επιτροπής.

Αργοστόλι 6 Δεκέμβρη 2011
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Νίκος Γκισγκίνης , Σταύρος Γρηγορόπουλος, Γιάννης Κουρούκλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.