Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Ανοίγει η Βιβλιοθήκη, το Μουσείο κλειστό, οι μισές εργαζόμενες απλήρωτες, το πρόβλημα παραμένει

Σήμερα (την περασμένη Τετάρτη) 7 Δεκεμβρίου 2011 πληρώθηκαν οι τρεις εργαζόμενες της Κοργιαλενείου Βιβλιοθήκης ενώ παραμένουν απλήρωτες οι τρεις εργαζόμενες του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου. Ήδη από τις 2 Δεκεμβρίου δηλώσαμε με έγγραφό προς το Κοργιαλένειο Διοικητικό Συμβούλιο την ομόφωνη απόφασή μας να κατανεμηθεί αναλογικά η αναμενόμενη επιχορήγηση του Υπουργείου Παιδείας σε όλες τις εργαζόμενες έστω κι αν δεν επαρκούσε για την πλήρη εξόφληση των δεδουλευμένων όλων μας και αυτό το ζητήσαμε επειδή:

  1. Ξεκινήσαμε τον αγώνα όλες μαζί
  2. Επειδή το οικονομικό πρόβλημα είναι κοινό σε όλες

Παρά ταύτα το Κοργιαλένειο Διοικητικό Συμβούλιο επέλεξε να εξοφλήσει μόνο τις εργαζόμενες της Βιβλιοθήκης επικαλούμενο, τη διατύπωση της απόφασης επιχορήγησης του Υπουργείου Παιδείας - τακτική που δεν ακολουθήθηκε ποτέ στο παρελθόν. Τότε όλοι οι εργαζόμενοι πληρωνόμαστε αναλογικά όποτε έρχονταν χρήματα από οποιαδήποτε πηγή.

Η επίσχεση εργασίας από τις 3 Αυγούστου 2011 των τριών υπαλλήλων της Κοργιαλενείου Βιβλιοθήκης έληξε επειδή καταβλήθηκαν οι δεδουλευμένες αμοιβές τους από το Φεβρουάριο του 2011 μέχρι και το Νοέμβριο του 2011 και συνεπώς ξαναλειτουργεί η Βιβλιοθήκη.

Η επίσχεση των εργαζομένων στο Κοργιαλένειο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο συνεχίζεται μέχρις ότου εξοφληθούν και οι εργαζόμενες του Μουσείου. Καλούμε το Κοργιαλένειο Διοικητικό Συμβούλιο και κάθε άλλο αρμόδιο φορέα να κάνει κάθε δυνατή ενέργεια προκειμένου να καταβληθούν τα δεδουλευμένα και στις υπόλοιπες εργαζόμενες πριν τα Χριστούγεννα.

Το πρόβλημα της καταβολής των δεδουλευμένων είναι το ένα και ίσως το μικρότερο σκέλος του προβλήματος που αφορά το Κοργιαλένειο Ίδρυμα. Το τεράστιο πρόβλημα λειτουργίας και επιβίωσης του Κοργιαλενείου Ιδρύματος (Βιβλιοθήκης – Μουσείου) στο μέλλον και η σταθεροποίηση των θέσεων εργασίας των υπαλλήλων παραμένουν ακόμη άλυτα. Άμεσα θα ζητήσουμε από το ΚΔΣ σύγκληση συνεδρίασης με τη παρουσία όλων των εργαζομένων του Ιδρύματος για να συζητήσουμε τη μόνιμη και οριστική λύση του προβλήματος λειτουργίας του Κοργιαλενείου Ιδρύματος.

Οι πάγιες θέσεις μας είναι ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ – ΚΡΑΤΙΚΟΣ χαρακτήρας της Βιβλιοθήκης και του Μουσείου και μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας για όλες τις εργαζόμενες του Ιδρύματος, θέσεις τις οποίες έχουν υιοθετήσει με ομόφωνες αποφάσεις του το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλλονιάς και το Περιφερειακό Συμβούλιο. Ακόμη περιμένουμε τις ενέργειες τους καθώς το πρόβλημα παραμένει άλυτο.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους φορείς (επιστημονικούς, κοινωνικούς, επαγγελματικούς, εκπαιδευτικούς) και ΜΜΕ που πιστεύουμε ότι θα εξακολουθήσουν να βρίσκονται στο πλευρό μας. Εμείς συνεχίζουμε ενωμένες με τη συμπαράσταση του συνδικαλιστικού μας φορέα - Εργατικό Κέντρο - τον αγώνα μέχρι την οριστική επίλυση του προβλήματος.

Οι εργαζόμενες του Κοργιαλενείου Ιδρύματος

1 σχόλιο:

  1. ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ: ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΣΑΜΗΣ

    Είναι αλήθεια ότι κάποιος ή κάποιοι συμπολίτες μας (έτσι ακούσαμε) προσφέρουν δωρεάν πάνω από δέκα πέντε χιλιάδες τόμους βιβλίων (ναι, 15.000) για τη δημιουργία ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ στη ΣΑΜΗ, ότι μάλιστα τους έχει επιδοθεί και σχετική επιστολή από πέρσι το Πάσχα και όλοι οι υπεύθυνοι στο Σύλλογο, στην Κοινότητα και στη Δημαρχία, σφυρίζουν κλέφτικα; Ας μας απαντήσει κάποιος. Εϊναι αλήθεια τουλάχιστον; Κι αν ναι, τι έκαναν όλοι αυτοί; Εκτός κι αν η Σάμη, το μοναδικό μέρος της Κεφαλονιάς, δε χρειάζεται βιβλιοθήκη. Περιμένουμε πάντως.

    Και με την ευκαιρία κάνω μια πρόταση στο ΡΟΥΠΑΚΙ. Ας αρχίσει μια εκστρατεία για την ίδρυση βιβλιοθήκης στη Σάμη. Θα μου πείτε, τώρα, Μουσείο ακούμε και Μουσείο δε βλέπουμε. για βιλιοθήκες θα μιλάμε; Τότε θα πρότεινα κάτι άλλο. Να μη μιλάμε για τίποτα. Μα γιατί, μιλάμε;

    ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.