Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Σύλλογος φροντίδα για τη φύση και τα ανθρώπινα έργα «Ο Αρμός» - Γέφυρα Δεβοσέτ

Δελτίο Τύπου

Μέρος της Γέφυρας Δεβοσέτ κατέρρευσε, οι τεθλιμμένοι συγγενείς, κάποιοι πολιτικοί μας, που όταν είχαν την ευθύνη την αντάλλαξαν με την παραμονή τους στην καρέκλα, έσπευσαν να κλάψουν το κουφάρι της.

Χρόνια τώρα αποτελεί κοινό μυστικό το πρόβλημα της στατικότητας της Γέφυρας. Παρ’ όλα αυτά η λογική του «πολιτικού κόστους» χάιδευε τα αυτιά κάποιων συμπατριωτών μας με υποσχέσεις ότι θα ξανανοίξει η Γέφυρα. Η αναποφασιστικότητα, οι αναβολές και η «δαιμονοποίηση» των φωνών που έλεγαν την αλήθεια, ότι δηλαδή «η Γέφυρα πρέπει να επισκευαστεί άμεσα, γιατί είναι επικίνδυνη, υπάρχει μελέτη για την αποκατάστασή της και αυτή θα εφαρμοστεί» δημιούργησαν όλες αυτές τις καθυστερήσεις με αποτέλεσμα να καταρρεύσει, ευτυχώς λίγο πριν ξεκινήσουν οι εργασίες για την αποκατάστασή της.

Στην εποχή μας που όλα μοιάζουν να καταρρέουν, αξίες, μνημεία, εθνική αξιοπρέπεια, ενωμένοι οι Κεφαλλονίτες σαν μια γροθιά, ας προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε στον πολιτισμό που κληρονομήσαμε από τις προηγούμενες γενιές, ώστε να κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας τη Γέφυρα που όλοι αγαπάμε, ζωντανό στολίδι όλης της Κεφαλλονιάς.

Αργοστόλι, 12.12.2011

Σύλλογος φροντίδα για τη φύση και τα ανθρώπινα έργα «Ο Αρμός»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.