Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Επτανησιακή Αναγέννηση: η άμεση ανάκληση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) 8 Υπουργών που χωροθετεί χώρους ιχθυοτροφείων από τους Οθωνούς μέχρι τις ΝοτιοΑνατολικές ακτές της Κεφαλλονιάς.



ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

(Σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ.1 Κανονισμού Λειτουργίας) Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων

Καλούδη Γιώργου, Δικηγόρου, Α.Π. & Σ.τ.Ε., Περιφερειακού Συμβούλου και Επικεφαλής της AΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»

Κέρκυρα 17-1-2012

ΠΡΟΣ

  1. Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Σπυρίδωνα Σπύρου
  2. Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρήστο Άνθη

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ των 8 ΑΘΗΝΟΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ Γ. Παπακωνσταντίνου, Σηφουνάκη, Καστανίδη, Χρυσοχοίδη, Σκανδαλίδη, Βενιζέλου, Ραγκούση, Γερουλάνου, που καταστρέφει τον τουρισμό μας.

Είχαμε έγκαιρα, νόμιμα και ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ, εμείς η ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, η Α.Ν.Α.Σ.Α. και η Αριστερή Κίνηση Ιονίου, ζητήσει να γραφεί θέμα Ημερήσιας Διάταξης στη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων στη Λευκάδα, η άμεση ανάκληση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) 8 Υπουργών που χωροθετεί χώρους ιχθυοτροφείων από τους Οθωνούς μέχρι τις ΝοτιοΑνατολικές ακτές της Κεφαλλονιάς.

Περιφερειάρχης και Πρόεδρος, ΠΑΡΑΝΟΜΩΝΤΑΣ αλλά δείχνοντας και πολιτικές προθέσεις, δεν το έγραψαν στην Η.Δ. προς συζήτηση και επιδίωξαν να ... περιορισθεί σε μία ... απλή ενημέρωση στο Περιφερειάρχη και μάλιστα ... χωρίς αντίλογο.

Έτσι στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων που έγινε στη Λευκάδα στις 25 & 26 Νοέμβρη 2011, οι 3 παρατάξεις ζητήσαμε και ξαναβάλαμε προ Ημερησίας Διάταξης, με τη στήριξη της Λαϊκής Συσπείρωσης να γραφτεί ως θέμα Η.Δ. ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ και να ΨΗΦΙΣΘΕΙ η ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΑ ΤΩΝ 8 ΥΠΟΥΡΓΩΝ.

Τελικά, και ενώ υπήρξε σφοδρή αντίρρηση από τη συγκυβερνητική πλειοψηφία, εγγράφηκε ως θέμα συζήτησης ημερήσιας Διάταξης, συζητήθηκε, στη διάρκεια της συζήτησης ζήτησα να προσφύγουμε και στο Συμβούλιο της Επικρατείας να ακυρωθεί η προκλητική, που εκδόθηκε τη τελευταία ημέρα της κυβέρνησης Γ.Παπανδρέου, κατά παράνομο τρόπο, χωρίς γνωμοδότηση του Συμβούλιου Χωροταξάς, και αυτός ήταν ένας λόγος που η αίτηση ακύρωσης θα γινόνταν δεκτή.

Σημειώνω επίσης ότι τόσον ο κ.Φόρτες όσο και εγώ πολλές φορές και σε αυτή τη συνεδρίαση και όσο και στη προηγούμενη, ξανατονίζω πολλές φορές και μετ΄ επιτάσεως σας ζητήσαμε να συμμετάσχουμε στο Δίκτυο των Νησιών που αντιδρούσαν στην επέκταση ιχθυοτροφείων σε όλα τα τουριστικά νησιά και να συμμετάσχουμε και στις κινητοποιήσεις και να πάμε και οι Επικεφαλής στην Αθήνα, αλλά εσείς αρνηθήκατε να ληφθεί τέτοια απόφαση και μας λέγατε ότι αρκεί που το είπατε του Μαχαιρίδη. Από τη σιωπή των 6 ή ορθότερα των 5 Επτανήσιων Βουλευτών στη Βουλή, ήταν δεδομένο ότι οι Επτανήσιοι Βουλευτές στήριζαν την ΚΥΑ.

Είναι επίσης πολιτικό πασίδηλο ότι οι υπουργοί, κατά κανόνα, πριν νομοθετήσουν ή λάβουν αποφάσεις για τοπικά θέματα, πάντα ενεργούν είτε κατόπιν προφορικών διαβημάτων των βουλευτών είτε έχουν εξασφαλίσει την υποστήριξή τους.

Γι΄αυτό στις λίγες περιπτώσεις που για τοπικά θέματα δεν έχουν ερωτηθεί οι βουλευτές, τότε αυτοί αντιδρούν με ερωτήσεις στη Βουλή.

Τελικά παρά τα διαδικαστικά σας τερτίπια, ψηφίστηκε η θέση μας:

«1. Για άμεση ανάκληση της ΚΥΑ των 8 Υπουργών για επέκταση ιχθυοτροφείων στις τουριστικές ακτές των Επτανήσων.

2. Προσφυγή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να ακυρωθεί η ΚΥΑ των 8 Υπουργών που καταστρέφει τα νησιά μας.»

Δεν τη ψήφισε η υποστηρισθείσα από το Μνημονιακό κόμμα του ΠΑΣΟΚ, παράταξη του κ. Μπεριάτου (Η.Μπεριάτος, Γ. Καρύδης, Άγγελος Βλάχος, Λευτέρης Γιαννάτος) ενώ είχε αποχωρήσει ο κ. Διονύσης Γεωργάτος και ήταν απούσα η κ. Μάχη Δαγκλή.

Παράλληλα, απόλυτα συνεπείς στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις και θέσεις, θέσαμε ως θέμα προ Ημερησίας Διάταξης το συναφές θέμα της άμεσης άρσης της απαγόρευσης της αλιείας με βιντσότρατες.

Οι βιντσότρατες ψαρεύουν κυρίως μαρίδα και μαριδάκι, το ψάρι του φτωχού.

Φαίνεται ότι οι κυβερνητικές αποφάσεις των κυβερνήσεων Καραμανλή-Ν.Δ. και στη συνέχεια Γ. Παπανδρέου-ΠΑΣΟΚ, που πρώτα απαγόρευσαν το ψάρεμα με βιντσότρατα (που ψαρεύουν δεμένες από τη παραλία αλλά όχι και με μηχανότρατες που ψαρεύουν και συλλέγουν από τον πυθμένα τα πάντα) και στη συνέχεια ... η χωροθέτηση ιχθυοτροφείων στις περισσότερες ακτές από Οθωνούς ( Β. Δυτικότερο άκρο Κέρκυρας μέχρι Ν.Α. Κεφαλλονιάς, ήταν βάση δόλιου σχεδίου και γι’ αυτό «έβαλαν τους τσομπαναραίους,που είπε ο κ. Βερύκιος, να το εκτελέσουν, για να μπορούν να επικαλούνται άγνοια και κουφότητα, ενώ υπάρχει δολιότητα.

Απαράδεκτη και η όλη στάση και συμπεριφορά της Επιτρόπου Αλιείας Μαρίας Δαμανάκη, της πρώην εκφωνήτριας του Πολυτεχνείου που δεν εκπροσωπεί και δεν προωθεί τα συμφέροντα των φτωχών ανθρώπων, και μάλιστα την ώρα που είναι τεράστιο το έλλειμα του ισοζυγίου εισαγωγών – εξαγωγών, και τεράστιο το χρέος και ειδικότερα όταν το 80 % της κατανάλωσης ψαριών στην Ελλάδα εισάγονται από Αλβανία, Τουρκία, Τυνησία, Αίγυπτο!!!

Ανεμογεννήτριες στα βουνά μας, Ιχθυοτροφεία στη θάλασσα και στις ακτές των Νησιών μας, οι επιλογές των ΑΘΗΝΟΚΕΝΤΡΙΚΩΝ.

Και τότε τονίζαμε ότι: «Η εφαρμογή των αποφάσεων αυτών εναπόκεινται στη Διοίκηση (δηλ. Περιφερειάρχη, Πρόεδρο του Περιφ. Συμβουλίου και Αντιπεριφερειάρχες) του κ. Σπύρου !

Τη Κυριακή 15-1-2012 στη συγκέντρωση των κατοίκων της Βορειοανατολικής Κέρκυρας (με απόντες, ως συνήθως, και γενικά βωβούς για το θέμα αυτό τους συγκυβερνητικούς βουλευτές κ. Γκερέκου (μόνιμα πολιτικά βωβή) και κ. Δένδια, άρα συναινούντες στα ιχθυοτροφεία) που διαμαρτύρονταν για την έγκριση εγκατάστασης και λειτουργίας Ιχθυοτροφείου στη νησίδα ΚΑΠΑΡΕΛΙ, Ν.ανατολικά της Κασσιώπης, όταν έθεσα το ερώτημα εάν έχει ασκηθεί και μάλιστα εμπροθεσμα η αίτηση ακύρωσης που αποφάσισε το Π.Σ.Ι.Ν., ο παριστάμενος Πρόεδρος του Συμβουλίου κ.Άνθης, δεν είπε απολύτως τίποτα για το θέμα αυτό.

Η σκανδαλώδης Κοινή Υπουργική Απόφαση των 8 υπουργών του κάποτε ΠΑΣΟΚ, δημοσιεύτηκε στις 4 Νοέμβρη 2011 στο ΦΕΚ 2505, και όπως τόνισα με έμφαση δύο φορές και σας επέστησα τη προσοχή στο ΠΣΙΝ, η προθεσμία είναι δύο μηνών ή ακριβέστερα 60 ημερών, και με βάση το άρθρο 46 του Κωδικοποιημένου Νόμου για το Συμβούλιο της Επικρατείας, η αίτηση ακύρωσης έπρεπε νάχε ασκηθεί μέχρι τις 3 Γενάρη 2012, αλλά και εάν ακόμα εκληφθεί η άποψη ότι η προθεσμία τρέχει από την επόμενη της δημοσίευσης εργάσιμη ημέρα, άποψη βάσιμη,δηλ. από τη Δευτέρα 7-11-2011 η προθεσμία ήταν η 5 Γενάρη 2012.

Ερωτάσθε:

(Εσείς αλλά και οι Χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες Κέρκυρας κ. Χρήστος Σκούρτης, Λευκάδας κ. Βερύκιος, και Κεφαλλονιάς κ. Κουρής και οι Θεματικοί Αντιπεριφεριάρχες σας)

  1. Καταθέσατε, με βάση την εντολή του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, μέσα στη προθεσμία των δύο μηνών, που έληξε στις 5 Γενάρη 2012, την αίτηση ακύρωσης της Σκανδαλώδους Κοινής Υπουργικής Απόφασης των 8 υπουργών ( Γ. Παπακωνσταντίνου, Σηφουνάκη, Καστανίδη, Χρυσοχοίδη, Σκανδαλίδη, Βενιζέλου, Ραγκούση, Γερουλάνου) της Κυβέρνησης του κάποτε ΠΑΣΟΚ, του Γιώργου Παπανδρέου, στο Συμβούλιο της Επικρατείας;
  2. Θα μας χορηγήσετε το συντομώτερο δυνατόν, άλλως το αργότερο στην επικείμενη συνεδρίαση, αντίγραφο της αίτησης ακύρωσης, εφόσον τη καταθέσατε εμπρόθεσμα, μαζί με τη πράξη κατάθεσής της στο Σ.τ.Ε.;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.