Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Βιβλιοπωλείο "Ο Κύβος": επανακυκλοφεί το περιοδικό "Η Κεφαλονίτικη πρόοδος".


Έπειτα από 33 χρονία επανακυκλοφεί το περιοδικό της κας Αμαλίας Βουτσινά: "Η Κεφαλονίτικη πρόοδος".

Στο τεύχος αυτό αρθογραφούν μεταξύ άλλων οι κ.κ. Μοσχόπουλος, Πεντόγαλος, Πυλαρινός, Τουμαζάτος, Πετράτος, Δεμπόνος, Μεσολωράς, Μάλλας, Λάσκαρη, Μοσχονά, Καρούσος, Βαγγελάτος κ.α.

Να ευχηθούμε ολόψυχα καλοτάξιδο και να ελπίσουμε ότι θα σταθεί το έναυσμα για παρόμοιες εκδοτικές προσπάθεις.
Αντί άλλων... σχολίων σας παραθέτουμε το χαιρετισμό της εκδότριας.

"Σ' ένα τέτοιο ταξίδι...
πρέπει να μπορείς να 'σαι φτωχός,
γιατί ίσως οι τυφώνες σε αναγκάσουν
ν' αφήσεις πίσω σου τα πάντα για να σωθείς".

Αγαπητοί αναγνώστες,

θα αναρωτιέστε πώς αποφασίσαμε, εν μέσω θυελλωδών ανέμων και σφοδρότατων καταιγίδων, να σφυρίξουμε απόπλου της «Κεφαλονίτικης Προόδου», του περιοδικού που οι παλιοί θα θυμούνται και οι νεώτεροι πιθανόν να το βρίσκουν στις βιβλιοθήκες των πατεράδων τους.

Η επανέκδοση ήταν σκέψη και επιθυμία 33 χρόνων! Ναι, τόσα χρόνια έχουν περάσει από το τελευταίο τεύχος της Α' περιόδου. Το νέο ξεκίνημα, λοιπόν, είναι γεγονός βεβαίως, με πλήρη επίγνωση των «κακουχιών» που θα υποστούμε στα τρίμηνα ταξίδια μας. Γιατί τρίμηνη θα είναι η έκδοση μας, με 64 ασπρόμαυρες σελίδες.

Κατ' εξαίρεση, αυτό το πρώτο τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας, αριθμεί 80 σελίδες, γιατί θελήσαμε με ένα δεκασέλιδο αυτοτελές αφιέρωμα να τιμήσουμε τη μνήμη της μεγάλης ζωγράφου και συγγραφέως Ντιάνας Αντωνακάτου που έφυγε από κοντά μας στις 7 Οκτωβρίου 2011.

Οι απεικονίσεις των εξώφυλλων του περιοδικού επιλέγονται και σχολιάζονται από την κ. Παναγιώτα Μοσχονά. Τα τέσσερα τεύχη του πρώτου έτους είναι αφιερωμένα σε ισάριθμες εικόνες της Παναγίας που φυλάσσονται σε Μονές ή Ιδρύματα της Κεφαλονιάς.

Σ' αυτούς τους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε, ευελπιστούμε οι σελίδες μας να σας προσφέρουν διεξόδους. Κάποιοι, καλοπροαίρετα, μας φόβισαν και μας φοβίζουν για το αίσιο του αποτελέσματος. Ελάτε, λοιπόν, με την ευγενική σύμπλευση σας να τους διαψεύσουμε. Ο φάρος θυέλλης άρχισε να αναβοσβήνει.

Αγάντα «ναύτες»... Απόπλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.