Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Ας ξαναρχίσουμε!

Υπάρχει έντονη τριγύρω μας - και μέσα μας - μια ατονία, μια βουβαμάρα, ένα μούδιασμα. Μια απογοήτευση, μια αίσθηση ματαιτότητας.

Υπάρχει και σε μας στο Ρουπάκι αυτή η αίσθηση. Ότι τίποτε δεν κινείται, κανείς (;) δεν προβληματίζεται, κανείς δεν προτείνει.

Λεφτά δεν υπάρχουν θα πούμε. Ας μην αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τί έγινε όταν λεφτά υπήρχαν γιατί θα χαλάσουμε τις καρδιές μας - και τα στομάχια μας - πρωινιάτικα.

Αυτό που βλέπουμε (;) ή συναισθανόμαστε (;) είναι ένα πέπλο σιωπής, αχλής, και αδιαφορίας. Από τους τοπικούς άρχοντες αλλά και τους πολίτες. Για διαφορετικούς λόγους η κάθε τάξη σιωπά (;) και απέχει (;).

Τον τελευταίο καιρό δημοσιεύουμε - με βαριά καρδιά - δελτία τύπου, ανακοινώσεις και προσκλήσεις. Δεν μας αρέσει αυτό! Καθόλου!

Δεν ξεκινήσαμε για να γίνουμε αναμεταδότες και αναδημοσιευτές "ειδήσεων" και "συμβάντων" όπως τα διανέμουν οι συντάκτες τους. Ευχαριστούμε βέβαια τους αποστολείς - και θα συνεχίσουμε να δημοσιεύουμε όλες τις ειδήσεις και τα δελτία τύπου που θεωρούμε κοντά στο πλαίσιο λειτουργίας και αποστολής του ιστολογίου μας.

Αλλά η αποστολή μας ήταν άλλη. Η συζήτηση, η κατάθεση απόψεων, η καταγγελία ακόμη. Για να αναδεικνύουμε προβλήματα και ευκαιρίες για λύσεις και πρόοδο.

Τον τελευταίο καιρό ο τόπος μας μάλλον έχει ναρκωθεί. Ή έχει νεκρώσει. Η κρίση, τα προβλήματα που γίνονται όλο και οξύτερα. Σωστά.

Από την άλλη, επιτρέψτε μας να αναρωτηθούμε:

Προβληματίζονται για αυτή την κατάσταση οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της δημοτικής μας ενότητας; Ναι προβληματίζονται. Και μετά;

Συνεδριάζει το τοπικό συμβούλιο; Υφίσταται; Ασχολείται κανείς; Αν συνεδριάζει πως ενημερώνει τον κόσμο για τις συνεδριάσεις του, τις όποιες συζητήσεις και τις όποιες αποφάσεις; Αν δεν συνεδριάζει ποιός ευθύνεται; Και αν είναι ευθύνη της πλειοψηφίας να οργανώνει συνεδριάσεις και δεν το κάνει ή να ενημερώνει για τις αποφάσεις και δεν το κάνει δεν μπορεί να το κάνει η μειοψηφία; Τέτοια ....ομοφωνία αδράνειας; Τουλάχιστον αυτό φαίνεται. Ελπίζουμε να κάνουμε λάθος.

Τί γίνεται με τις άλλες δομές της Σάμης;

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος;

Η πρωτοβουλία για το Μουσείο; Ο κ. Αντιδήμαρχος είχε δεσμευτεί ότι το καλοκαίρι θα λειτουργήσει το Μουσείο. Υπάρχει κάποια πρόοδος;

Πήραμε κάποιες απαντήσεις από το ρεπορτάζ για την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Χάος! Θόρυβος! Μηδέν!

Αντιγράφουμε από το Kefaloniaphotonews το κεντρικό σχόλιο:

Αγαπητέ Μεμά, παρακολούθησα ένα από τα χειρότερα δημοτικά συμβούλια. Μια συνεδρίαση συνεχώς στην τσίτα με αντεγκλήσεις και διαμαρτυρίες με εκνευρισμό και χαμένες μάχες. Ο ίδιος ο Δήμαρχος είπε ότι αισθάνεται αηδία, ενώ ο Μάρκος Κοτσιλίνης θεώρησε ότι η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. . Επτάμιση ώρες συζητούσαν μόνο θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης. Η συνεδρίαση διακόπηκε στις 12.30 για την Πέμπτη στις 5.30.

Διαβάστε το πλήρες ρεπορτάζ: http://kefaloniaphotonews.gr/more.asp

Γράφουμε με απογοήτευση και άγχος. Αν μας ακούνε και μας διαβάζουν οι συνοδίτες σας προσκαλούμε να ξαναρχίσουμε. Και σας ζητάμε να συγχωρήσετε την ανεπάρκεια και τις ελλείψεις μας.

Major Arx, Δικέλη, Σταράτε, Πάραλε, Αναμαμάλα, Γέρο του Βουνού, Κοντραστάρε!!!

Ο κύβος ερρίφθη! Πάλι ασσόδυο;

8 σχόλια:

  1. Την περιοδο αυτη
    πολυ πιθανον να προτιμουσαμε να ξεκινησουμε τις ημερες μας
    καπου αλλου,
    αλλα τωρα ειναι μαλλον... πολυ αργα.
    Την περιοδο αυτη,
    του βιαιου εκσυγχρονισμου-αναχρονισμου-νεο ραγιαδισμου,
    οπου εκεινοι που στεκονται ψηλα στην εξουσια
    πιστευουν οτι πρεπει να κανουν αλλαγες απο τα πανω
    χωρις την συγκαταθεση του λαου
    που δεν ειναι φωτισμενος οπως εκεινοι,
    ...τρομαρα τους,
    ξεχνοντας οτι ολα αυτα εχουν "παιχτει" στην αυλη της περιοχης μας
    και α π ε τ υ χ α ν (Βοσνια, Κοσσοβο),
    μοιαζει να πεφτουμε
    ο ενας πανω στον αλλον με κομενη την ανασα,
    χανοντας και μισοντας το ονειρο
    επειδη δεν εγινε πραγματικοτητα,...
    μοιαζει...πως κανεις δεν ξερει την τυφλα του
    και σιγουρα αυτο δεν αλλαζει προς το καλυτερο.
    Εχουμε τον κοσμο που μας αξιζει;
    Λενε,...
    πως συχνα χρειαζεται μια ολοκληρη ζωη
    για να μαθεις να αντιδρας σε ορισμενες κρισιμες καταστασεις
    και πως αξιζει να περιμενεις την αφιξη της ωριμοτητας
    και της αυτοπεποιθησης
    για να το δοκιμασεις και να δεις
    ποσο απολαυστικο ειναι να νιωθεις δυνατος και ζωντανος.
    Λεγεται,
    πως η δυνατοτητα εκδηλωσης της επιθετικοτητας,
    εκει και οταν πρεπει,
    επιφερει ενα πληθος απο καταθλιπτικες εκφανσεις
    με ανωτερη εκδηλωση...
    το γλυκο
    χαδι
    της αγαπης!...
    Απο εμας θα εξαρτηθει αν θα εχουμε τον κοσμο που δικαιουμαστε;

    Σιγουρα
    δΕν υπαρχει τιποτα καλυτερο απ' το ζεστο μπανιο...
    σ΄εναν κρυο κοσμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΜΟΥ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΛΩ ΜΕ ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΙΜΑΤΑ

    Αγαπητό Ρουπάκι, όλοι εμείς ποτέ δε φύγαμε από τη φιλόξενη σκιά σου. Έτσι θέλω να πιστεύω. Ίσως επειδή είσαι το μοναδικό Blog -θα τολμούσα να πω πανελλήνια, σίγουρα όμως παγκεφαλληνιακά- που βγάζει ποίηση και συναίσθημα και άδολο ενδιαφέρον για τα σαμικά α-τεκταινόμενα. Προσυπογράφω το παραπάνω ποιητικό κείμενο του ΑΝΑΜΑΜΑΛΑ. Να πω ακόμη, ότι προσωπικά έχω καταθέσει την πένα μου, αφού τόσα και τόσα έχω γράψει για τους υποτίθεται εκλεγμένους δημοτικούς και πολιστικούς εκπροσώπους μας που οι μεν πρώτοι εκφράζουν την πλήρη ηθελημένη ή αθέλητη αδυναμία της κεντρικής εξουσίας, οι δε δεύτεροι το αντικειμενικό έλειμμα οράματος ενός μεγάλου τμήματος της κοινωνίας ευρισκόμενοι ως μη όφειλαν σε αδυναμία να εκφράσουν την πρωτοπορία. Είναι αλήθεια ότι όλα όσα μας συμβαίνουν, ο ιδιότυπος φασισμός της εξουσίας που πλανάται και εκφράζεται παντοιοτρόπως στο όνομα της πατρίδας, η απραξία όλων μα όλων τελικά ίσως να δηλώνει κάτι. Γιατί δεν μπορεί όσα κοιλοπονούνται κάποτε αναδύονται, δεν μπορεί η εποχή της Μεγάλης Άρνησης εμφιλοχωρεί στις συνειδήσεις όλων μας και δεν μπορεί κάποτε θα εκφρασθεί. Γιατί αλλιώς φτάνοντας στο χείλος του γκρεμού δε θα μπορέσουμε καν να πούμε ότι η τετυαία μέρα ήταν χθες. Αυτά προς το παρόν.

    MAJOR ARX

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρουπάκι ούτε χανόμαστε ούτε φύγαμε. Και ο Major Arx λέει ότι έχει καταθέσει την πένα του αλλά στο τέλος μας λέει "προς το παρόν". Οπότε εδώ είμαστε.

    Σκεφτόμουν αν αξίζει τον κόπο η προσπάθεια που κάνουμε. Τα λέμε, τα γράφουμε, τα διαβάζουμε, μας διαβάζουν αλλά από εκεί και μετά τίποτε.

    Συμφωνώ όμως με τον Major Arx: είμαστε σε περίδο ...ωδίνων. Τα προβλήματα είναι αμέτρητα, το αύριο του τόπου μας είναι θολό και γκρίζο. Όσοι νόμισαν ότι τα προβλήματα λύνονται με "γατόνια" και "επιτυχημένους" βλέπουν την κατάσταση να ξεφεύγει. Θα το δούμε και απόψε στο ΔΣ. Δυστυχώς όμως και οι "ιδεολόγοι" αποδεικνύονται ...συνοδοιπόροι. Μυρίζει μια διαμοιραζόμενη και αλληλοκατανοούμενη σιωπή. Όχι μόνο απραξία αλλά και σιωπή.

    Ο γκρεμός είναι μπροστά. Σε λίγο καιρό θα είναι και το ρέμα πίσω.

    Πάραλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εμένα φίλοι με έχουν φάει οι μαύρες σκέψεις προ πολλού. Κοιτάω καμιά φορά τα κύματα και με πιάνουν οι φιλοσοφίες και σκέφτομαι:
    Πατώσαμε, ή πατώνουμε ακόμα και έχουμε εμπιστευθεί τις παλιές «πόρνες» για να μας κάμουν αγιοσύνες και εμάς (μη ξεχνιόμαστε έχουμε ευθύνες) αγίους! Είναι δυνατόν; Αφού εκτός από την Κασσιανή δεν ξέρω καμιά άλλη να αλλαξοπίστησε ποτέ.
    Είμαστε λοιπόν αρχικά σε λάθος δρόμο με λάθος οδηγούς, μην περιμένετε τίποτε διαφορετικό με αυτές τις συνθήκες. Τρωγόμαστε με τα ρούχα μας απλά, χωρίς να υπάρχει λύση. Μας έχουν εγκλωβίσει μέσα στο ίδιο θέατρο του παραλόγου, απλώς του άλλαξαν προσανατολισμό για να καλυφθούν.
    Κάτι νέο πρέπει να ξεπηδήσει χωρίς σάπια θεμέλια και ας έχει προβλήματα απειρίας, έτσι και αλλιώς την εμπειρία σε βάρος μας την χρησιμοποιούσε και την χρησιμοποιεί η «ΕΤΑΙΡΕΙΑ».
    Τούτος ο τόπος εξακολουθεί να βρίσκεται στην εποχή της Ενετοκρατίας, πρέπει να ξανακάψουμε πάλι τα οικόσημα που τότε τουλάχιστον τα είχαν ωφεληθεί ευγενείς όχι οι σημερινοί ΓΥΦΤΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επιτρεψε μου "Παραλος",

    Στο σημειο "εμπρος γκρεμος και πισω ρεμα"
    βιαιως συνειδητοποιει κανεις οτι δεν υπαρχει "ε γ ω",
    στο σημειο αυτο και ο Αδαμ θυμαται τον πυλο του!

    Εχουμε πολλα να μοιρασουμε, δεν εχουμε τιποτα να χωρισουμε,
    οι κυβερνησεις "ειδικου σκοπου" και "εθνικης εκποιησης"
    μας τα παιρνουν Ολα.

    " Μετα, στην πλημμυρα του ανοου, δεν υπαρχει αντισταση,

    και Το Μ ε τ Α την πλημμυρα αυτη...

    Δ ε ν υπαρχει πια.

    Γεωργιος-Αλεξανδρος Μαγγακης "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κυριοι, βλεπω πως δεν μας εχουν γινει μαθηματα τα παθηματα.
    "Διαγραφουμε" το χθες και αυτους που ΕΦΑΓΑΝ-ΡΗΜΑΞΑΝ τον τοπο, για να δουμε το αυριο...

    ΛΑΘΟΣ.

    Το Αυριο πρεπει να χτιστει σε θεμελια ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ και ΕΥΝΟΜΙΑΣ διαφορετικα στρουθοκαμηλιζουμε.

    Να βγουν στην δημοσιοτητα ΠΟΙΟΙ ΕΦΑΓΑΝ απο τους πρωην δημους και να τους παρουν πισω ολα αυτα που καταχραστηκαν με νομιμοφανεις τροπους.
    Δεν μπορει στο αυριο που ολοι κοιταμε, ο ΚΛΕΦΤΗΣ (εντως εκτως εισαγωγικων) να ειναι αυτος που θα κυκλοφορει σαν κυριος, και θα οριζει τις τυχες του τοπου με αρπαγμενα απο τον τοπο χρηματα... ειναι ΓΕΛΟΙΟ...

    Πρεπει ο κοσμος να μαθει με ΟΝΟΜΑΤΑ, ΠΟΙΟΙ ΕΦΑΓΑΝ, ουτως ωστε να ΜΗΝ ΞΑΝΑΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ αυτοι με οτιδηποτε κοινο, και για να αποδωθει επιτελους ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, και ο ερμος κοσμακης να δει οτι σχηματιζεται ΚΑΠΟΙΟ κρατος ΔΙΚΑΙΟΥ....

    Με κουκουλωματα του χθες κατω απο το χαλι, δεν παμε παραπερα αλλα επαναλαμβανομαστε σαν γελοιο ανεκδοτο.

    ΟΝΟΜΑΤΑ στην δημοσιοτητα και ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ των ΑΡΠΑΧΘΕΝΤΩΝ χρηματων στο δημο, αυτος ειναι και ο μονος δρομος για το αυριο (για πολλους λογους).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. …”Πρεπει ο κοσμος να μαθει με ΟΝΟΜΑΤΑ, ΠΟΙΟΙ ΕΦΑΓΑΝ, ουτως ωστε να ΜΗΝ ΞΑΝΑΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ αυτοι με οτιδηποτε κοινο, και για να αποδωθει επιτελους ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, και ο ερμος κοσμακης να δει οτι σχηματιζεται ΚΑΠΟΙΟ κρατος ΔΙΚΑΙΟΥ”..
    Ανώνυμε 12,40 σωστά όσα γράφεις αλλά αυτά θα μείνουν μόνο σκέψεις για να χαϊδεύουν αυτιά. Ποιος θα πιάσει πιόνε; Αφού στα κόλπα είναι οι χθεσινοί λύκοι και τώρα κάνουν τους υπερασπιστές του δικαίου, και βελάζουν κιόλας σαν αρνάκια: Μπέεεεε μπέεεε και εμείς τα΄ ακούμε και λέμε, άλλαξε ο λύκαρος και έγινε αρνάκι, με άλλα λόγια είμαστε πολύ μαλά…. Δυστυχώς.
    Για πές μου κάτι: Πές ότι έναν που εκλέξαμε στην Τ. Αυτοδιοίκηση και προηγουμένως δούλευε σε ένα νευραλγικό πόστο που γινότανε ρεμούλα και έπεφτε μίζα γιατί τον εκλέξαμε; Για να βάλει τάξη στα πράματα για να καθαρίσει όπως λες τον τόπο και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Μπράβο!
    Και γιατί τόσα χρόνια που έβλεπε όλο αυτό το χάλι δεν είχε τα κότσια να κάνει το ίδιο παρά το λιγότερο έκανε στραβά μάτια; Και ντιπ μουλάρι να είσαι και σου φορέσουν και παρωπίδες ακόμα όπως στο λιτρουβιό παλιά, γυρνώντας γύρω-γύρω βλέπεις δεν γίνεται έτσι δεν είναι;
    Και τώρα πώς να αντιδράσει αφού με αυτούς έπινε κρασί τόσα χρόνια; Στραβά μάτια θα ξανακάνει. Και μπορεί να συνδυάσει και το τερπνόν μετα του ωφελίμου., καταλαβαίνεις νομίζω.
    Και να σου υποβάλω και μια ερώτηση; Όλα αυτά τα Αιολικά πάρκα που ξεφύτρωσαν έτσι γίνανε χωρίς μίζες; Εδώ παίρνει μίζα ο γιατρός γιατι υπογράφει μια ασπιρίνη ανάλογα την μάρκα. Εντύπωση μου κάνει!
    Πράσινη –πράσινη- πράσινη- πράσινη καταπράσινη οροσειρά πόσα ξέρεις γιατί βλέπεις από κεί ψηλά, αλλά δεν μιλάς αλλά δεν μιλάααααας.
    Ζάκυνθος με… Ζάκυνθος με τα λούλουδα και με… αυτό είναι από άλλο ανέκδοτο έπαιζα με τα κανάλια λίγο σαν τον Μιχαλάκη…. ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΡΕΕΕΕΕΕ.

    Γι΄αυτό είπα πριν ότι κάτι νέο πρέπει να ξεπηδήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αλλο ο γιατρος που παιρνει μιζα για να πλασαρει καποια μαρκα φαρμακων, και αλλο ο αιρετος αρχοντας που εβαλε στην τσεπη του, ή στις τσέπες ημετερων, χρημα με παρανομο ή καταχρηστικο τροπο.

    ΟΝΟΜΑΤΑ κυριοι, να μαθουν ΟΛΟΙ, ΠΟΙΟΙ εφαγαν ή καταχραστηκαν, η "δωρισαν" σε φιλους και κολλητους.

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ.

    Μια ομαδα-επιτροπη απο εκπροσωπους ολων των κομματων καθως και καποιοι ανεξαρτητοι επαγγελματιες (δικηγοροι-δημοσιογραφοι κτλπ) να κατσουν κατω και να εξετασουν την προελευση του χρεους του δημου , που πηγαν τα λεφτα ολα αυτα τα χρονια, την μισθοδοσια ΟΛΩΝ οσων εργαστηκαν σε ολες τις θεσεις, την προελευση της μεγαλης περιουσιας καποιων ανθρωπων που περασαν ή ειναι στο δημο ακομα κτλπ.

    ΑΝ δεν μπορεσουμε να κανουμε κατι τετοιο, τοτε σταματηστε φιλτατοι να μιλατε για αλλαγές-αδικιες-και καθε κακως κειμενο.
    Τοτε να σταματησουμε να παριστανουμε τους ρομαντικους, και να λεμε μονο για το πως θα στησουμε και εμεις καποια λαμογιά.

    Αν δεν υπαρξει ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ και ΑΠΛΕΤΟ ΦΩΣ τοτε ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ κυριες και κυριοι. Δεν υπαρχει αυριο, οχι τουλαχιστον διαφορετικο, ή καλυτερο απο το χθες και το σημερα.Τοτε ειμαστε αξιοι αυτου που ζουμε και δεν μας ταιριαζει τιποτε αλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.