Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Μάκης Φόρτες - Για την ανεργία στην ΠΙΝ

Επερώτηση
Του Γεράσιμου Φόρτε, Περιφερειακού Συμβούλου της «Επτανησιακής Αναγέννησης»
21 Νοεμβρίου 2011

Προς : Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Σπυρίδωνα Σπύρου
Κοινοποίηση: Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρήστο Άνθη

Κύριε Περιφερειάρχη,


Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για το μήνα Αύγουστο του 2011 η ανεργία στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εκτοξεύτηκε στο πρωτοφανές ποσοστό 12,8%, από 5,6% που βρισκόταν τον Αύγουστο του 2010 (αύξηση 128,6% !!!) και 3,8% τον ίδιο μήνα του 2009 (αύξηση 236,8% !!!).

Είναι προφανές ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο στα Ιόνια Νησιά, όταν στους τρεις μήνες της καλοκαιρινής περιόδου ενώ υπάρχει η τουριστική δραστηριότητα η ανεργία καλπάζει σε διψήφια ποσοστά και φθάνει στο 11,3% έναντι 7,7% πέρυσι. Το ακόμα τραγικότερο είναι ότι το 70% των ανέργων αφορά τους νέους μέχρι 34 ετών.

Δυστυχώς τα παραπάνω επίσημα στοιχεία αμφισβητούνται βάσιμα ότι δεν αποτυπώνουν ούτε το μέγεθος της τραγικής πραγματικότητας που βιώνουν οι πολίτες, αλλά ούτε και τη μελλοντική κατάσταση που προβλέπεται επιδεινούμενη.

Δυστυχώς, η ανεργία στα Ιόνια Νησιά δεν μας απειλεί, αποτελεί ήδη το υπ’ αριθμό ένα κοινωνικό πρόβλημα !

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση προβάλλει ως αδήριτη ανάγκη η διαμόρφωση προϋποθέσεων από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για τη δημιουργία θέσεων εργασίας για τους άνεργους – όπως για παράδειγμα η επίσπευση (επιτέλους!) των διαδικασιών εκτέλεσης των έργων που είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ.

Με βάση όλα τα παραπάνω ερωτάσθε : Τι πρωτοβουλίες προτίθεστε να λάβετε για να διαμορφωθούν προϋποθέσεις από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ο επερωτών Περιφερειακός Σύμβουλος
Γεράσιμος Φόρτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.