Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

TEI Ιονίων Νήσων - Σεμινάρια για τη συντήρηση και επισκευή πνευστών και κρουστών μουσικών οργάνων στο Ληξούρι από το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σεμινάρια για τη συντήρηση και επισκευή πνευστών και κρουστών μουσικών οργάνων στο Ληξούρι από το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

Μία ακόμη σημαντική εκπαιδευτική δράση έχει ξεκινήσει από το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (Τμήμα Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων). Στο πλαίσιο της σχετικής Εκπαιδευτικής διά βίου Δράσης, διοργανώνονται διαλέξεις σχετικά με τη συντήρηση και επισκευή μουσικών οργάνων, οι οποίες απευθύνονται στους μαθητές των Φιλαρμονικών Σχολών της Κεφαλονιάς και στους εκπαιδευτές τους, αλλά και στους φοιτητές του Τμήματος.

Μέσα από την παρακολούθηση του προγράμματος, οι συμμετέχοντες εξοικειώνονται με την ιστορία, τη χρήση, τη σωστή συντήρηση και επισκευή των οργάνων τους, μέσα από τις ειδικές επιδείξεις και την πρακτική εξάσκηση στις διδασκόμενες μεθόδους. Οι διαλέξεις δίνονται από τους διδάσκοντες του Τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων, σε συνεργασία με εξειδικευμένους επιστήμονες από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Αθήνας.

Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι ο χώρος των Επτανήσων, εκμεταλλευόμενος την πλούσια και μοναδική μουσική παράδοσή του, να καταστεί πανελλαδικό σημείο αναφοράς όσον αφορά το αντικείμενο της επιστημονικής συντήρησης των παραδοσιακών οργάνων.

Οι διαλέξεις γίνονται στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς, στις αίθουσες του Τμήματος (Κτίρια πρώην ΒΕΣ). Το επόμενο σεμινάριο θα γίνει το Σάββατο 26 Νοεμβρίου από τον Νίκο Διπλάρη, συντηρητή-επισκευαστή μουσικών οργάνων, και θα περιλαμβάνει διάλεξη, σχετική επίδειξη και πρακτική εξάσκηση των μαθητών. Οι διαλέξεις θα συνεχιστούν το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, με εισηγήτρια τη Μαρία Μπακάλη, τεχνολόγο μουσικών οργάνων, και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και σε επόμενο κύκλο, αυτή τη φορά μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας ψηφιακής τάξης, ώστε παράλληλα να συμμετάσχουν σε αυτό και μαθητές από διαφορετικά σημεία των Επτανήσων (Ζάκυνθος, Λευκάδα, Κέρκυρα).

Επιστημονικός Υπεύθυνος: Επ. Καθηγητής Διονύσιος Κατερέλος

Πληροφορίες: 26710-92855 (Γραμματεία Τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων), www.teiion.gr


Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.