ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σεμινάρια για τη συντήρηση και επισκευή πνευστών και κρουστών μουσικών οργάνων στο Ληξούρι από το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων
Μέσα από την παρακολούθηση του προγράμματος, οι συμμετέχοντες εξοικειώνονται με την ιστορία, τη χρήση, τη σωστή συντήρηση και επισκευή των οργάνων τους, μέσα από τις ειδικές επιδείξεις και την πρακτική εξάσκηση στις διδασκόμενες μεθόδους. Οι διαλέξεις δίνονται από τους διδάσκοντες του Τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων, σε συνεργασία με εξειδικευμένους επιστήμονες από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Αθήνας.
Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι ο χώρος των Επτανήσων, εκμεταλλευόμενος την πλούσια και μοναδική μουσική παράδοσή του, να καταστεί πανελλαδικό σημείο αναφοράς όσον αφορά το αντικείμενο της επιστημονικής συντήρησης των παραδοσιακών οργάνων.
Οι διαλέξεις γίνονται στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς, στις αίθουσες του Τμήματος (Κτίρια πρώην ΒΕΣ). Το επόμενο σεμινάριο θα γίνει το Σάββατο 26 Νοεμβρίου από τον Νίκο Διπλάρη, συντηρητή-επισκευαστή μουσικών οργάνων, και θα περιλαμβάνει διάλεξη, σχετική επίδειξη και πρακτική εξάσκηση των μαθητών. Οι διαλέξεις θα συνεχιστούν το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, με εισηγήτρια τη Μαρία Μπακάλη, τεχνολόγο μουσικών οργάνων, και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012.
Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και σε επόμενο κύκλο, αυτή τη φορά μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας ψηφιακής τάξης, ώστε παράλληλα να συμμετάσχουν σε αυτό και μαθητές από διαφορετικά σημεία των Επτανήσων (Ζάκυνθος, Λευκάδα, Κέρκυρα).
Επιστημονικός Υπεύθυνος: Επ. Καθηγητής Διονύσιος Κατερέλος
Πληροφορίες: 26710-92855 (Γραμματεία Τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων), www.teiion.gr
Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.