Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Εργαζόμενοι στο Κοργιαλένειο 'Ιδρυμα - "Εκταμίευση!"


Αργοστόλι 17/11/2011

Ο κ. Γεώργιος Μοσχόπουλος, Γενικός Γραμματέας του Κοργιαλενείου Διοικητικού Συμβουλίου, μετά από απαξία 3 μηνών και πλέον επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων του Κοργιαλενείου Ιδρύματος, βγήκε στις 9/11/2011 σε μία και μοναδική έντυπη εφημερίδα, τον Ημερήσιο Κεφαλονιάς και Ιθάκης, να μας πει μαζί με διάφορα άλλα, τι το ευχάριστο; Ότι « .... τώρα που ολοκληρώθηκαν οι προσπάθειες και έφτασαν σε πέρας με την εκταμίευση τουλάχιστον του ποσού των 54.000 ευρώ του ΥΠΔΒΜΘ: 1. Το εν λόγω πρόβλημα, νομίζω ότι βρίσκεται στη λύση του διότι ήδη έχουν σταλεί από το ΥΠΔΒΜΘ 54.000 ευρώ.....»

Και στεκόμαστε στην ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ μετά από μία εβδομάδα και πλέον εκ της δημοσιεύσεως και αφού το Ιδρυμα μέσω των αρμοδίων οργάνων του (ταμία και λογιστήριο) διαριγνύουν τα ιμάτιά τους πως δεν γνωρίζουν τίποτε για «το φονικό».

Απευθυνόμαστε λοιπόν στον κ. Μοσχόπουλο ο οποίος δήλωσε την εκταμίευση της επιχορήγησης του Υπουργείου Παιδείας και τον ρωτάμε δημόσια, όπως δημόσια και το ανέφερε:

Πότε εκταμιεύτηκαν τα χρήματα;
Ποιος τα εκταμίευσε;
Που τα έχει;
Γιατί τα κρατάει;
Γιατί δεν μας τα δίνει, αφού είναι δεδουλευμένα δικά μας και ωφειλούμενα;

Επί τη ευκαιρία να αναφέρουμε, για να μην ξεχνιόμαστε κιόλας, ότι είμαστε απλήρωτοι από τον Φεβρουάριο μέχρι τώρα και κανείς, μα κανείς, από τα δημόσια και ευυπόληπτα μέλη της κοινωνίας μας δεν αναρωτιέται πως επιβιώνουμε, πως πληρώνουμε τις υποιχρεώσεις μας, πως ζουν οι οικογένειές μας κ.λ.π., εκτός φυσικά από τον απλό κόσμο και τις τοπικές ηλεκτρονικές εφημερίδες και ιδιαίτερα η kefaloniaphotonews η οποία έχει κατά καιρούς κάνει εκτενείς αναφορές στο θέμα.

Ενα μεγάλο ευχαριστώ.

Οπως λέει και ο λόγιος του νησιού κ. Γερ. Σταματάτος: «Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας»

Αυτά προς το παρόν και συντόμως θα επανέλθουμε.

Καλή Ανάσταση

Οι εργαζόμενοι του Κοργιαλενείου Ιδρύματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.