Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Ακρόπολη ή Αγρόκτημα;

Από email αναγνώστη.

Συζητήσεις, δεσμεύσεις, υποσχέσεις, πλάνα για το Μουσείο της Σάμης. Έχουμε τόσα αρχαία, θαμμένα, κρυμμένα, δανεισμένα, που μας αξίζει ένα σούπερ μουσείο αντάξιο των προγόνων μας.

 ΠΡΙΝ από αυτά κάντε μια βόλτα πάνω στο Κάστρο να δείτε τα καινούρια "Προπύλαια": Τόπος μόσχων, βοών και αγελάδων! Μπορεί να νομίσετε ότι είναι μέρος της πομπής των "Παναθηναίων" και τα πάνε για θυσία!

Η εικόνα είναι αξιοθρήνητη. Δεν ξέρω αν είναι παράνομη ή σύννομη είναι όμως ενδεικτική του πραγματικού ενδιαφέροντος για τα "αρχαία".


Πέρα από τα μεγάλα λόγια του αέρα υπάρχουν οι πράξεις μας, οι παραλείψεις μας, τα στραβά μας μάτια και ο κακός μας ο καιρός!

Ακούει κανείς από το Δήμο;
από την Πρωτοβουλία για το Μουσείο;
από την Αρχαιολογική Υπηρεσία;
από το Δασαρχείο;

Πάραλος

1 σχόλιο:

  1. Να σας πω κάτι που πιστεύω ότι θα το έχετε κι εσείς καταλάβει. Καλά, εκείνος ο Σύλλογος δεν ιδρώνει το αυτί του; Για τίποτε δε νοιάζεται; Πράγματι απίστευτο. Είναι φαίνεται μόνο για να συντονίζει τα πανηγύρια και για να ρίχνει βεγγαλικά κι αμά να τα παρουσιάζει σαν σπουδαία πράματα, όπως λέει, ότι ανεβάζει το επίπεδο του πολιτισμού στην περιοχή. Οι άνθρωποι κοροϊδεύουν συνειδητά ή δεν καταλαβαίνουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.