Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Λαϊκή Συσπείρωση Κεφαλονιάς - Δελτίο Τύπου

ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ «ΜΕΤΡΑ» ΓΙΑ ΝΑ ΘΩΡΑΚΙΣΟΥΝ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΟΓΚΟΥΜΕΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ

Ως Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλουμε την Δημοτική Αρχή του Δήμου Κεφαλονιάς που μπροστά στην συσσώρευση και όξυνση των λαϊκών προβλημάτων (απολύσεις και απλήρωτοι εργαζόμενοι, παιδείας –κτηριακά, λειτουργικές δαπάνες σχολείων, μεταφορές μαθητών-, παιδικοί σταθμοί κ.λ.π.) που γεννά η κυβερνητική πολιτική στα πλαίσια του μνημονίου και των κατευθύνσεων της ΕΕ, με την στήριξη της ΝΔ, του ΛΑΟΣ και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και με όχημα τον «Καλλικράτη» που πιστά εφαρμόζει, έχει χάσει την ψυχραιμία της καταφεύγοντας σε ωμό αυταρχισμό με την συναίνεση της μείζονος αντιπολίτευσης-της οποίας η φυγή από το Δ.Σ δεν έχει να κάνει στην πραγματικότητα με την μη δημοσιότητα των συνεδριάσεων του Δ.Σ., αλλά με την αποφυγή της συζήτησης των καυτών λαϊκών προβλημάτων - αλλά και της υπόλοιπης ελάσσονος αντιπολίτευσης, μαζί με τους «ανεξάρτητους».

Η Δημοτική Αρχή προσχεδιασμένα :

  1. Δεν διασφάλισε την πλατιά δημοσιότητα της συνεδρίασης του ΔΣ-και όχι για πρώτη φορά- με την ουσιαστική απαγόρευση της τηλεοπτικής κάλυψης του ΔΣ της 12.09.2011 με προφανή σκοπό την μη ενημέρωση του λαού για την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική της.
  2. Απαγόρευσε στην Λαϊκή Συσπείρωση να ασκήσει το δικαίωμα της και να θέσει εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα παραβιάζοντας απροκάλυπτα τον ήδη αντιδραστικό και αντιδημοκρατικό Κανονισμό Λειτουργίας του ΔΣ που η ίδια ψήφισε, μη θέλοντας καν να συζητήσει τα προβλήματα που ταλανίζουν και εξοντώνουν τις λαϊκές οικογένειες.

Ο συνεχής και αυξανόμενος αυταρχισμός της Δημοτικής Αρχής είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής που πιστά εφαρμόζει. Όσο εντείνεται αυτή η πολιτική τόσο θα ολισθαίνει και θα αυξάνει τα αυταρχικά και κατασταλτικά μέτρα.

Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματα τους και μέσα από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα θα δώσουν άμεσα απάντηση σε αυτή την πρόκληση και σε αυτές τις πολιτικές. Η διέξοδος υπάρχει στην λαϊκή εξουσία και οικονομία που θα καλύπτει τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Για αυτό καλούμε όλα τα Μ.Μ.Ε σε ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ την ΤΕΤΑΡΤΗ 13.09.11 στις 13.00 στο Δημοτικό Θέατρο «ΚΕΦΑΛΟΣ» στο Αργοστόλι.

Αργοστόλι 12 Σεπτέμβρη 2011
Λαϊκή Συσπείρωση Κεφαλονιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.