Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Νέα Εποχή για την Κεφαλονιά - Αυταρχισμοί και Τσαμπουκάς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΔΕΣ

Ο κ. Δήμαρχος αδυνατεί να διαχειριστεί τα σοβαρά προβλήματα που σωρεύονται πλέον και απαιτούν λύσεις. Η ανυπαρξία οποιουδήποτε προγραμματισμού, οι ποικίλες εξαρτήσεις του από προεκλογικές δεσμεύσεις, η αδυναμία να εισπράξει οφειλόμενα χρήματα και ο επικίνδυνα συγκεντρωτικός τρόπος, που διαχειρίζεται τα κοινά, τον οδηγούν σε λογικές τσαμπουκά και αυταρχισμού, καθώς και σε απομόνωση από την κοινωνία, λόγω έλλειψης επιχειρημάτων.

Αυτήν δε την μέθοδο φαίνεται ότι ζήλεψαν οι λοιποί αξιωματούχοι της παράταξης του κ. Παρίση και πιάνονται δημοσίως στα χέρια.

Τελευταία, η δημοτική αρχή επιδίδεται σε οξεία επίθεση σε όσα μέσα ενημέρωσης τολμούν να κριτικάρουν τα έργα και τις παραλείψεις της. Αντίθετα κύριο μέλημα των κυβερνώντων είναι η δημοσιότητα,έστω στιγμιαία, έστω με μια φωτογραφία. Πιστεύουν ότι ο κεφαλλονίτικος λαός τρώει κουτόχορτο, και ότι χωνεύει αμάσητα όσα φιλτραρισμένα μαντάτα του σερβίρουν από το μέγαρο που έχουν εγκατασταθεί.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητήθηκαν εξηγήσεις από τον κ. Δήμαρχο για την απουσία τηλεόρασης. Είναι γνωστό ότι υπάρχει σχετικό κονδύλι στον προϋπολογισμό του Δήμου για «τηλεοπτική κάλυψη των συνεδριάσεων του ΔΣ» - ποσού 15,000 ΕΥΡΩ. Είναι επίσης γνωστό ότι οι πολίτες του νησιού , μέσω της τηλεοπτικής κάλυψης, έχουν την δυνατότητα να ενημερώνονται για όσα συζητούνται και να γνωρίζουν τις απόψεις των δημοτικών συμβούλων και παρατάξεων .

Ο κ. Παρίσης, όμως, έχει άλλα στο μυαλό του.

Αφού επέβαλλε κανονισμό- έκτρωμα για την φίμωση του δημοτικού συμβουλίου, αφού επιτίθεται σφόδρα στους μη αρεστούς εκπροσώπους των ΜΜΕ , αρνείται με διάφορες προφάσεις και δικαιολογίες, το δικαίωμα του κόσμου να βλέπει από την τηλεόραση όσα γίνονται στο δημοτικό συμβούλιο.

Στην ερώτησή μας αυτή ο κ. Παρίσης αντέδρασε με απαράδεκτο τρόπο, με αυταρχισμό και με λογική λαϊκού τσαμπουκά και μάλιστα, με τη χαρακτηριστική φράση «κοιτάξτε να δείτε, ΕΓΩ άμα θέλω την κόβω εντελώς την τηλεόραση»! Στη συνέχεια σε ένδειξη διαμαρτυρίας οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ αποχώρησαν από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αφού προηγουμένως ο επικεφαλής της παράταξης Μάρκος Κοτσιλίνης διατύπωσε με δήλωσή του την αντίθεση:

  • στον αυταρχισμό,
  • στην αγοραία συμπεριφορά, που μονίμως ο δήμαρχος Κεφαλονιάς επιδεικνύει στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου
  • στην προσβολή και υποβάθμιση της δημοκρατικής λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και
  • στην ελλιπή και κατευθυνόμενη ενημέρωση του Κεφαλονίτικου λαού.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.