Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

M. Φόρτες: Να συζητηθεί στο περιφερειακό συμβούλιο η διακοπή των ενδοπεριφερειακών δρομολογίων

Προς: Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Σπυρίδωνα Σπύρου
Κοινοποίηση: Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρήστο Άνθη
Θέμα: Διακοπή ενδοπεριφερειακών δρομολογίων
Αργοστόλι 14 Σεπτεμβρίου 2011

Κύριε Περιφερειάρχη

Είναι γνωστά τα προβλήματα που δημιούργησε η αιφνιδιαστική διακοπή δρομολογίων πλοίων στις ενδοπεριφερειακές συγκοινωνίες της Περιφέρειας, όπως και πλοίων που εκτελούν ημερήσιες κρουαζιέρες στο Ιόνιο.

Η διακοπή της σύνδεσης, των Διαπόντιων και των Παξών με την Κέρκυρα, αλλά και της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης με τη Λευκάδα, τη Ζάκυνθο και τον Αστακό, διαρκούσης της τουριστικής περιόδου επιφέρει μεγάλο οικονομικό πλήγμα στα νησιά μας, αλλά και στην ίδια την τουριστική μας εικόνα.
Επιβάτες, εργαζόμενοι, ναυτιλιακοί πράκτορες, γραφεία τουρισμού, εστιάτορες, μαγαζιά, στα τουριστικά μας λιμάνια Σάμη, Ιθάκη, Φισκάρδο, Πεσσάδα, ασφαλώς και στα λιμάνια των άλλων νησιών, είναι σε μεγάλη αναστάτωση.

Χαρακτηριστικά για την Κεφαλονιά, κόβονται τρεις γραμμές (Φισκάρδο – Λευκάδα, Σάμη – Ιθάκη – Αστακός και Πεσσάδα – Ζάκυνθος), τέσσερα πλοία δένουν και 40 ναυτικοί μπαίνουν στην ανεργία, την ίδια ώρα που τα Διαπόντια αποκόπτονται εντελώς !

Την προηγούμενη εβδομάδα έγινε σύσκεψη στο γραφείο σας παρουσία του Δημάρχου Παξών και αντιπροσωπείας του Δήμου όπως και του Δημάρχου Ιθάκης και ενημερώσατε αναφορικά με τις επαφές που έχετε κάνει με το αρμόδιο Υπουργείο, την έκθεση του προβλήματος όλων των νησιών του Ιονίου και το αίτημα που έχετε θέσει για άμεση επίλυση του προβλήματος.

Παρόλα αυτά δεν έχει περιληφθεί ως θέμα της ημερησίας διάταξης στο περιφερειακό συμβούλιο σε μία από τις συνεδριάσεις του ερχόμενου Σαββατοκύριακου στην Κεφαλονιά, θέλω να πιστεύω εκ παραδρομής.

Θα επισημάνω ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ως νησιωτική είναι αρμόδια σύμφωνα με το νόμο 3852/2010 «για το σχεδιασμό, την έγκριση και την παρακολούθηση των σχεδίων των ενδοπεριφερειακών συγκοινωνιών» και την σχετική αρμοδιότητα έχετε εκχωρήσει στην Αντιπεριφερειάρχη κ. Σαρδελή Σμαραγδούλα.

Πιστεύω ότι έστω κι έτσι, κ. Περιφερειάρχη το θέμα πρέπει να τεθεί εκτός ημερησίας διάταξης, σε μία από τις δύο επικείμενες συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου .

Στην αντίθετη περίπτωση η παρούσα επιστολή επέχει την έννοια επερώτησης σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του περιφερειακού συμβουλίου, οπότε και πρέπει να απαντηθεί στη συνεδρίαση της 17ης Σεπτεμβρίου.

Με εκτίμηση
Γεράσιμος Φόρτες
Περιφερειακός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.