Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Ένωση Γονέων Αργοστολίου - Ανακοίνωση - Έναρξη Σχολικής Χρονιάς

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Το Δ.Σ με την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου διαπιστώνει ότι οι συνθήκες που ξεκινάει αυτή η χρονιά για τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και τους γονείς είναι πρωτόγνωρες.

Η οικονομική κρίση και η κυβερνητική πολιτική έχει επιφέρει κατακόρυφη πτώση των εισοδημάτων μας ως γονέων αλλά και των εκπαιδευτικών, έχει φέρει τεράστια μείωση των κονδυλίων που δίνονται για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων (πετρέλαιο, καθαριότητα, φως, νερό, τηλ., αναλώσιμα).

Η πολιτική του Υπουργείου Παιδείας για το «νέο σχολείο» δημιουργεί τις συνθήκες για την διαμόρφωση του σχολείου της αγοράς και της επιχειρηματικότητας και όχι των λαϊκών αναγκών.

Υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις βιβλίων που τα υποκαθιστούν με τα DVD.

Υπάρχουν σημαντικά κενά εκπαιδευτικών.

Δεν υπάρχουν αίθουσες σε μια σειρά σχολεία για να γίνουν μαθήματα (2ο ΛΥΚΕΙΟ : κοντέινερς, 1ο ΛΥΚΕΙΟ: έλλειψη 2 αιθουσών).

Οι μεταφορές μαθητών είναι με σημαντικές ελλείψεις.

Δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες επισκευές για την υγιεινή και ασφάλεια σε πολλά σχολεία.

Τα χρήματα για τις λειτουργικές δαπάνες είναι ελάχιστα και δεν αντιμετωπίζουν τις βασικές ανάγκες.

Όλα αυτά προκαλούν σημαντική επιπλέον επιβάρυνση στους γονείς που καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Ως Ένωση Γονέων Αργοστολίου συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους του Κοργιαλενείου Ιδρύματος που είναι 9 μήνες απλήρωτοι και ζητάμε το ίδρυμα να λειτουργήσει στα πλαίσια Ενιαίου Κρατικού Φορέα. Η Κοργιαλένειος βιβλιοθήκη προσφέρει σημαντικό έργο και υποστήριξη στα παιδιά μας για την εμβάθυνση στην γνώση.

Ως γονείς δηλώνουμε ότι δεν αντέχουμε να πληρώσουμε τα νέα χαράτσια που μας επιβάλουν και με κάθε τρόπο θα αντισταθούμε σε αυτή την πολιτική που μας εξοντώνει.

Για όλα αυτά καλούμε τους Συλλόγους μέλη μας να πάρουν αποφάσεις και να διεκδικήσουν ενωτικά, μαζικά και αγωνιστικά τα προβλήματα των σχολείων.

Συμμετέχουμε στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 5 Οκτωβρίου 2011 στο Αργοστόλι και στην Πανεργατική-Πανελλαδική Απεργία στις 19 Οκτώβριου 2011 για να διεκδικήσουμε από την Κυβέρνηση και τον Δήμο Κεφαλονιάς όλα τα παραπάνω.

Αργοστόλι 27 Σεπτεμβρίου 2011
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.