Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

TEI Ιονίων Νήσων: Εισαγωγή Φοιτητών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΝΕΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Η εισαγωγή φοιτητών στο Ίδρυμά μας αυτή τη χρονιά μπορεί να θεωρηθεί ικανοποιητική τόσο από ποσοτικής όσο και από ποιοτικής πλευράς . Ο αριθμός των εισακτέων που ορίστηκε με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας στα πέντε από τα οκτώ Τμήματά μας, υπερκαλύφθηκε, ενώ η άνοδος της βαθμολογίας ήταν στα περισσότερα Τμήματα πολύ σημαντική, παρά τη μείωση των βάσεων σε όλα τα ΑΕΙ της χώρας.

Ως προς τη μείωση των εισακτέων σημειώνεται, ότι σημασία έχει ο αριθμός των ενεργών φοιτητών και όχι ο αριθμός των εισακτέων που εμφανιζόταν διογκωμένος στο παρελθόν για λόγους εντυπωσιασμού και δεν είχε καμία σχέση ούτε με τις εκπαιδευτικές δυνατότητες των Τμημάτων του Ιδρύματος μας, ούτε με την πραγματικότητα του αριθμού των φοιτητών που παρέμεναν τελικά να σπουδάσουν στον τόπο μας.

Η τεράστια διαφορά μεταξύ αριθμού εισακτέων και αριθμού ενεργών φοιτητών που παρέμεναν στα νησιά μας, οδήγησε το Υπουργείο Παιδείας στην απόφαση, αφενός να μην υπάρξουν δυστυχώς εισακτέοι σε τρία Τμήματα μας, όπου η διαφορά αυτή ήταν μεγαλύτερη, και αφετέρου να περιορίσει δραστικά αυτή τη χρονιά τον αριθμό των εισακτέων στα υπόλοιπα Τμήματά μας, προκειμένου να μην εμφανισθεί και πάλι η παραπλανητική εικόνα των προηγούμενων ετών.

Θεωρούμε, ότι με την προσπάθεια που γίνεται σήμερα για την ποιοτική αναβάθμιση του Ιδρύματος με την ανάδειξη των Τμημάτων μας σε σημαντικούς πόλους έλξης σε πανελλήνιο επίπεδο με πολλούς τρόπους όπως: προοπτική εξασφάλισης στέγης στους οικονομικά ασθενέστερους φοιτητές, υψηλό επίπεδο διδασκόντων πληρέστερα προγράμματα σπουδών, οργάνωση μεταπτυχιακών εκπαιδεύσεων ποιότητας τους καλοκαιρινούς μήνες με τη μορφή θερινών σχολείων σε θέματα αιχμής ( θαλάσσιο περιβάλλον στη Ζάκυνθο και τα μέσα ενημέρωσης στην Κεφαλλονιά) κ.α, θα προκαλέσουμε μεγαλύτερο ενδιαφέρον περισσότερων φοιτητών να παραμένουν στα νησιά μας για να σπουδάζουν πραγματικά στα Τμήματα του Ιδρύματός μας.

Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.