Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Και πάλι για τις τέντες

Από email αναγνώστη μας

Η Ιθάκη χωρίς τον τσαντιρομαχαλά...


Άντε και στα δικά μας!

Ο Γέρος του Βουνού

4 σχόλια:

  1. ΧΑΙΡΕΤΑ ΤΑ ΓΟΥΡΝΟΤΣΑΝΤΗΡΑ ΠΟΥ ΧΑΝΕΙΣ

    Φαντάζεστε και τη Σάμη δίχως τα τσαντήρια; Τουλάχιστον μπορεί να μην έχουμε διάφορα άλλα, αλίμον,προστέθηκαν τώρα και τα λεφτά που σε λίγο θα γίνουν περιζήτητο είδος, αλλά τουλάχιστον θα έχουμε ομορφιά και καλαισθησία. Μα καλά, τόσα χρόνια αναρωτιέμαι πώς αντέχαμε με όλη αυτή την κακομοιριά, τη βρωμιά, την αποθέωση της κακογουστιάς! Και βέβαια πώς αντέχουν οι τουρίστες κλεισμένοι σε τέντες, σαν στρατιώτες που τρώνε πριν την τελική ΄μάχη ή μάλλον ναυμαχία. Με τον αέρα να μπαίνει διακριτικά μονάχα από τις δυο μεριές κι οι άμοιροι -θα μου πεις τι να κάνουν-μπουκιά μπουκιά, να κοιτάνε τη θάλασσα και τους γενναίους περαστικούς λες και δε θα τηνε ξαναδούν ποτέ τους.
    "Χαιρέτα την" δηλαδή "την Αλεξάνδρεια που χάνεις" και χαιρέκακα να πω
    "Χαιρέτα τα γουρνοτσάντηρα που χάνεις",
    ω Σαμικέ περιπατητή-το ξέρω χεσμένος από τη χαρά σου θα είσαι τώρα και ω, τουρίστα ξεπεσμένε και μη, και μη που πεις, το ξέρω, χέστηκες κι εσύ αν βλέπεις ή όχι τα τσαντήρια.΄Ο,τι σου δώσουνε, παίρνεις και βλέπεις, ψημένε μου, αφού δεν έχεις άλλη επιλογή.

    ΣΙΣΥΦΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Σίσυφε,
    αναρωτιέσαι πως αντεχαν οι τουρίστες την τσαντηροκακομοιριά μας; είναι απλό: κοιτούσαν περίεργα τα τσαντήρια μας, ως είδος και ατραξιόν από την μακρινή ανατολή που το είχαν στα πόδια τους, εδώ, στην Ευρώπη, τρεις ώρες από το Γκάντγουικ της Ινγκιλτέρας...
    Ο Γέρος του Βουνού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. από την λίγη εμπειρία πού εχώ, διαπιστώνω οτι ειναι πολυ ευκολο να λεσ θεωρειες γιατι συνηθως μας ''ανεβαζουν'' ψυχολογικα και μας ανοιγει η ορεξη και διαλεγουμε να παμε για φαγητο σε καποιον τσαντηρομαχαλα ,αλλης περιοχης βεβαια , και συνεχιζουμε εκει την θεωρεια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρέπει όμως να φας. Θα πας κι εκεί. Θα λες όμως: Κοίτα ρε τους ....δεν έχουν έρθει στη Σάμη να δουν τι έχει γίνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.