Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Κουνάδης: «Το καλοκαίρι το μουσείο της Σάμης ανοίγει για το κοινό»

Αναδημοσιεύουμε από το "e-kefalonia.net".

Συνάντηση Παρίση-Κουνάδη με τους καταστηματάρχες της Σάμης.

Την Σάμη επισκεύθηκε ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δ.Σ.Κ. κ. Νίκο Ανουσάκη και τον Αντιδήμαρχο Σάμης Σπύρο Κουνάδη.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν το θέμα που έχει προκύψει με τις τέντες στην παραλία της πόλης.
Συναντήθηκε με τους καταστηματάρχες που αφορά το θέμα και από κοινού αποφάσισαν.

  1. Να απευθυνθούν στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου για μελέτη και προτάσεις νέας διαμόρφωσης της παραλιακής ζώνης της Σάμης και
  2. Nα συσταθεί επιτροπή από τον Δήμο, τους πολίτες, φορείς και καταστηματάρχες της πόλης που θα μελετήσουν τις προτάσεις αυτές και θα αποφασίσουν για την τελική πρόταση που θα εφαρμοστεί.

Παρόντες στην συνάντηση εκτός από τους επαγγελματίες ήταν και οι: Δημοτικοί Σύμβουλοι Θεοτόκης Καβαλλιεράτος, Δημήτρης Φιοραβάντες, οι Τοπικοί Σύμβουλοι Βασίλης Κάραλης, Όλγα Αντωνάτου Βαλσάμου, Ελένη Κοντογιώργη, καθώς και κάτοικοι της περιοχής.

Στο περιθώριο της χτεσινής συνάντησης του Δημάρχου κ. Α. Παρίση με καταστηματάρχες της Σάμης, ο Αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Κουνάδης έκανε μια πολύ σημαντική ανακοίνωση, σχετικά με το μουσείο της πόλης. Συγκεκριμένα είπε ότι η τελική μελέτη για την εσωτερική διαμόρφωση του κτηρίου, έχει κατατεθεί στην αρχιτεκτονική επιτροπή της πολεοδομίας και αναμένεται εντός του μηνός να έχει εγκριθεί. Αμέσως μετά θα αρχίσουν οι εργασίες με στόχο το καλοκαίρι του 2012 να είναι έτοιμο για το κοινό.

Πηγή:  http://www.e-kefalonia.net/?p=14323

Ρουπάκι: Επιτρέψτε μας να σχολιάσουμε τα εξής:

1. Τί ακριβώς έγινε με τη μελέτη Κατσούνη που ο Δήμος Κεφαλονιάς είχε δώσει για ανοιχτή διαβούλευση; η μελέτη προέβλεπε πεζοδρομήσεις και διαμορφώσεις σε ένα πιο ολοκληρωμένο πλαίσιο.

2. Με βάση τα λίγα που ξέρουμε οι τεχνικές υπηρεσίες δεν είναι για να προτείνουν και να σχεδιάζουν λύσεις αλλά για να υλοποιούν μελέτες. Η παραλιακή ζώνη θέλει προσοχή. Δεν λύνεται στο πόδι και βέβαια δεν μπορεί να αξιολογηθεί η προτεινόμενη λύση από πολίτες και επαγγελματίες. Η "συνεισφορά" των επαγγελματιών στην παραλία τα τελευταία χρόνια είναι η παραλία όπως την ξέρουμε: αυτά τα "κιόσκια" του περασμένου ...αιώνα! Δεν κατηγορούμε τους επαγγελματίες μας αλλά η δουλειά τους δεν είναι η αξιολόγηση μελετών! Επιτέλους ας σοβαρευτούμε και ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Αλήθεια, η αντιπολίτευση ήταν παρούσα σε αυτή τη συνάντηση; Ο "Πολιτιστικός Σύλλογος" έχει άποψη;

3. Σχετικά με το Μουσείο, τί άλλο; Άντε με το καλό!

5 σχόλια:

  1. Το .e-kefalonia.net το έβγαλε το θέμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ απολύτως με το σχολιασμό του Ρουπακιού. Η μελέτη, όπως την ξέρουμε από προηγούμενες αναρτήσεις στο Ρουπάκι, είναι ενδιαφέρουσα για μια συζήτηση- βέβαια, μεταξύ των ειδικών, εννοείται, αφού ακουστεί και η γνώμη των πολιτών (και οι επαγγελματίες όπως όλοι, είναι πολίτες). Και αφού, σε όποια συζήτηση και τελική απόφαση -πάντα των ειδικών-πρυτανεύσει μόνο η αισθητική της περιοχής και τίποτε άλλο. Γιατί μια αληθινά καλύτερη αισθητική θα ωφελήσει και τους επαγγελματίες. Ας ξεφύγουμε επιτέλους από το μαχαλά που θυμίζει πλάι στις βάρκες, εικόνες των παράκοίτιων κτισμάτων του Γάγγη ή στην καλύτερη περίπτωση φαβέλες τις Βραζιλίας. Δε λέω τσαντήρια, γιατί εκείνα είναι απείρως ομορφότερα, με την έννοια ότι δε σε προκαλούν, αφού ξέρεις ότι τα έχουν εκείνοι που κοινωνικά και μορφωτικά είναι αποκλεισμένοι. Απλά, σε εξοργίζει η πολιτεία. Εδώ, όμως;

    Όσο για τους επίσημους φορείς, όλοι τους και στα ζητήματα αισθητικής πάντα ήταν κατώτεροι, πολύ κατώτεροι των περιστάσεων. Αν πάρουν θέση που δε θα πάρουν, θα ειναι μεσοβέζικη. Θα λέει, για το συμφέρον αρκεί κλπ. κλπ.. Ξεκάθαρη άποψη, δε θα ακουστεί. Δηλαδή, ναι, να ξηλωθούν και να γίνει έτσι κι έτσι κι η παραλία, να καλλωπισθεί, για το συμφέρον όλων των πολιτών, βεβαίως και των επαγγελματιών. Και δε νομίζω ότι το συμφέρον των επαγγελματιών θα χάσει εάν ανεβούν, όχι τα φαβελοκτίσματα, αλλά τα τραπέζια κάποια μέτρα παραπάνω. Στο φυσικό τους χώρο, δηλαδή, μπροστά από τα μαγαζιά τους. Κι επιτέλους, ας σταματήσει σε αυτή την περιοχή, ό,τι γίνεται να γίνεται για το συμφέρον αποκλειστικά της μιας ή της άλλης επαγγελματικής ομάδας και μόνον αυτής. Το συμφέρον ένα είναι: όλων των πολιτών που πρέπει να λαμβάνεται βέβαια υπόψη και η επαγγελματική ομάδα, αλλά δίχως να επηρεάζει αρνητικά τους άλλους. Μέτρο πάντα υπάρχει για όλα, αρκεί να υπάρχει σχεδιασμός, όραμα. Και στη Σάμη, σχεδιασμός ποτέ δεν υπήρξε ενταγμένος σε κάποιο όραμα.

    Και σε μια εποχή, βαθιάς κρίσης, όπου το πολιτιστικό κίνημα πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο σε τέτοια ζητήματα, εδώ, δε θα ακουστεί απολύτως τίποτα ουσιαστικό. Ξεκάθαρα, δηλαδή. Κι ας διαψευστώ οικτρά.

    MAJOR ARX

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλα για να μην κοιμαστε να σας πω απο τωρα οτι απλα θα φυγουν οι τεντες, ηδη εχουν αρχισει να τις βγαζουν, και θα βαλουν ομπρελλες. Σαν το Μανωλιο με τα ρουχα του αλλιως δηλαδη. Καληνυχτα Σαμη. Τα καταφερες πάλι....

    Ο Τεντας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπορεί να είναι κι έτσι.Διόλου απίθανο για τα ανύπαρκτα οράματα κοντόφθαλμων ηγετών. Και βάβαια αν γίνει αυτό, διόλου απίθανο δεν είναι οι ευφάνταστοι μαγαζάτορες να βάλουν στις ομπρέλες και ...ξαπλώστρες κι οι τουρίστες να τρώνε σαν τους Ρωμαίους σε ανάκλιντρα. Θα χαρούνε κι οι Ιταλοί, βέβαια. Μπορεί να ρίξουν και άμμο, έτσι για να φαντάζει παραλία.

    Πολιτιστικέ Σύλλογε της Σάμης, μ' ακούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η συναντηση ήταν χωρίς καμμια προετοιμασία. Ο Δήμος δεν ήταν σε θέση να δώσει απαντήσεις σε συγκεκριμένες ερωτήσεις που τέθηκαν.

    Ακούστηκε από στόματος Δημάρχου "μπορείτε να κρατήσετε τις τέντες αλλά θα έχετε πρόστιμα που μπορεί να φτάσουν τα 30000 ευρώ!".

    Ακούστηκε και από δημοτικό σύμβουλο να πάνε οι τέντες στην πάνω μερια του δρόμου αλλά ...να βάλουμε και καρέκλες στην παραλία. Ε, να βάλουμε και στη θάλασσα, να βάλουμε και στο "Τ" για τα κότερα, να βάλουμε και στο φάρο, και να σερβίρουμε και στα καράβια που έρχονται. Προβληματίζει κανέναν στα αλήθεια το γεγονός ότι τον περισσότερο καιρο οι καρέκλες που υπάρχουν είναι ΑΔΕΙΕΣ;

    Πάραλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.