Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Παρέμβαση Φιοραβάντε για δεκατέσσερις επιχειρήσεις της Σάμης

Αναδημοσιεύουμε από το e-kefalonia.net εξελίξεις στο θέμα της χρήσης της "ζώνης λιμένος".

Ο Δημήτρης Φιοραβάντες πρότεινε στα μέλη της Επιτροπής να ζητήσουν παράταση μέχρι και το τέλος της σεζόν, ώστε να μην πληγούν οικονομικά οι επιχειρηματίες που κάνουν χρήση της ζώνης λιμένος της Σάμης.

Είναι γνωστή η αγάπη του Δημήτρη Φιοραβάντε για τη Σάμη και το δείχνει με κάθε τρόπο. Κάτι τέτοιο έγινε και κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής το μεσημέρι της Παρασκευής. Ο Δημοτικός Σύμβουλος της “Ισχυρής Κεφαλονιάς”, μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης των εντός ημερησίας διάταξης θεμάτων, έφερε στο τραπέζι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα σχετικά με δεκατέσσερις επιχειρήσεις της Σάμης που κάνουν χρήση της ζώνης λιμένος.

Η κτηματική υπηρεσία, παρουσία εισαγγελέα, ζήτησε εντός τριών ημερών να σταματήσει η χρήση της παραλίας από τους μαγαζάτορες και καταλαβαίνετε την αναστάτωση που δημιουργήθηκε, δεδομένου ότι ακόμη διανύουμε τη θερινή περίοδο και ήδη οι τουριστικές επιχειρήσεις στο νησί μας έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά από την οικονομική κρίση.

Ο Δημήτρης Φιοραβάντες λοιπόν, πρότεινε σε όλα τα μέλη της Επιτροπής να αποδεχθούν μεν τη νομιμότητα της απόφασης της κτηματικής υπηρεσίας, αλλά παράλληλα να ζητήσουν παράταση μέχρι και το τέλος της σεζόν, περίπου μέσα Οκτωβρίου, ώστε να μην πληγούν οικονομικά οι επιχειρηματίες που κάνουν χρήση της ζώνης λιμένος της Σάμης.

Τόσο ο Πρόεδρος όσο και τα υπόλοιπα μέλη έκαναν δεκτή την πρόταση Φιοραβάντε και έλαβαν τη σχετική απόφαση. Μάλιστα αναμένεται να την κοινοποιήσουν άμεσα τόσο στην κτηματική υπηρεσία όσο και στον εισαγγελέα.

Σημείωση: Ας ελπίσουμε η κτηματική υπηρεσία να δείξει την ανάλογη κατανόηση και να δώσει την παράταση στους επιχειρηματίες της Σάμης.

Πηγή:  http://www.e-kefalonia.net/?p=12601

5 σχόλια:

  1. Επιστολή του Δημαρχου Ιθακης για το θεμα με τις τεντες στο Βαθυ. στη Σαμη πολλοι πιστευουμε οτι ειναι κατι το ωραιο!

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΘΑΚΗΣ

    ΠΡΟΣ:
    1. ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ
    2. ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ

    Αγαπητοί συμπολίτες

    Είναι αλήθεια, ότι από τη στιγμή που ανέλαβα, σε όποιο τομέα του δήμου μας κι αν κοίταξα, διαπίστωσα πως κληρονόμησα δυστυχώς, μια ατέλειωτη ακαταστασία.

    Αυτό το μπάχαλο, πήρα στα χέρια μου ξεκινώντας, και στο θέμα των πεζοδρομίων, τεντών, τραπεζοκαθισμάτων κ.τ.λ.

    Έβλεπα, πως έπρεπε άμεσα να δοθεί η καλύτερη λύση, στον κατάλληλο χρόνο. Το επέβαλε η ανάγκη για νοικοκύρεμα του τόπου, αλλά και η πρόβλεψη πως, λόγω της παρανομίας απέναντι υπηρεσιών που δεν θα μπορούσαμε να ελέγξουμε, κάποια στιγμή, θα φτάναμε εδώ που φτάσαμε.

    Δεδομένης της καλοκαιρινής περιόδου, προγραμμάτισα να επέμβω 15 Οκτωβρίου, με τις εξής ενέργειες:

    Αφαίρεση των τεντών, που δε θα συμπίπτουν με το σχέδιο της αρχιτεκτονικής επιτροπής

    Νέα χάραξη των υπαρχόντων, αλλά και νέων πεζοδρομίων

    Χάραξη πεζοδρομήσεων και δρόμων

    Αφαίρεση των παράνομων οχετών, που βρίσκονται κάτω από την πλατεία και δημιουργούν δυσοσμία, αφού εξασφαλιστούν άλλες λύσεις.

    Μετατροπή της πλατείας, από Μετσοβίτικη σε Ιθακησιακή.

    Εγκατάσταση compact βιολογικού, για διαχείρισητων λυμάτων, που παίρνει το αυτοκίνητο του δήμου.

    Εγκατάσταση νέων πέργκολων ομοιόμορφων, που θα έχουν περάσει από αρχιτεκτονική επιτροπή και κατόπιν συνεννόησης με τους καταστηματάρχες.

    Εγκατάσταση δεστρών σε όλο το λιμάνι.

    Καθαρισμός του λιμανιού, όπου χρειάζεται.

    Δημιουργία τεσσάρων πάρκιγκ στο Βαθύ, ενός στο Σταυρό και ενός στις Φρίκες.

    Καλύτερη διαχείριση των σκουπιδιών

    Όλα αυτά είχα και εξακολουθώ να έχω σκοπό, να εκτελεσθούν από 1η Οκτώβρη μέχρι 30 Μάρτη του 2012.

    Ωστόσο, οι πολλές καταγγελίες εναντίον μου, που έφτασαν στα χέρια του εισαγγελέα από την 1-1-2011, οι τραγικά άφθονες καταγγελίες μεταξύ των καταστηματαρχών και το πλήθος των αναφορών στον Άρειο Πάγο εναντίον του εισαγγελέα, για παράβαση καθήκοντος, επέσπευσαν την αφαίρεση των τεντών, κατά ενάμιση μήνα.

    Παρ' όλες τις προσπάθειες, τις δικές μου, του κ. Λιμενάρχη, του κ. Διοικητή της Αστυνομίας, του προέδρου του Εμποροεπαγγελματικού συλλόγου, που συνοδευόταν από την νομική τους σύμβουλο κ. Βιτωράτου, για παράταση των προθεσμιών, ο κ. εισαγγελέας ήταν ανένδοτος.

    Κύριοι της αντιπολίτευσης,

    συνεπικουρούμενοι από τον κ. Καραβία, τον κ. Αρσένη πρώην δημάρχους και τον κ. Ταφλαμπά βοηθό, συντάκτη και σύμβουλο, γνωρίζω πολύ καλά, ότι δεν πέρασε ούτε μία μέρα από την 1η Ιανουαρίου, που να μην αναφερθήκατε στον εισαγγελέα, ότι δεν τελεί το καθήκον του, για να με καθαιρέσει.

    Μόνο που αντί να σας δώσει αυτή την τόσο μεγάλη για σας ικανοποίηση, καθαιρώντας με, δεν έδωσε ούτε μία μέρα παράταση, για να συνεχιστεί η σαράντα χρόνων παρανομία των τεντών.

    Αρα, μην προσπαθείτε να με βγάλετε φταίχτη.

    Είσαστε εσείς οι φταίχτες του σημερινού κλίματος εκατό τοις εκατό. Και παίζετε επικίνδυνο παιχνίδι στην πλάτη του Ιθακησιακού λαού.

    Εγώ παραμένω και επιμένω, ότι μέχρι στιγμής νοικοκυρέψαμε κατά 80% τις υπηρεσίες του δήμου, παρ' όλες τις δικές σας ενάντιες και ύπουλες παρεμβάσεις.

    Πάλι επιμένω, ότι από την 1η Οκτωβρίου του 2011 μέχρι τις 30 Μάρτη του 2012, θα πρέπει να τελειώσουμε με το νοικοκύρεμα των υπηρεσιών του Δήμου, και να ξεκινήσουμε το νοικοκύρεμα του νησιού μας.

    Καλώ λοιπόν, όλους τους καταστηματάρχες και όλους τους Θιακούς, σε μια κοινή προσπάθεια και σ' ένα κλίμα συνεργασίας και συνεννόησης να νοικοκυρέψουμε τον τόπο μας.

    Είναι προς όφελος όλων μας και κυρίως των καταστηματαρχών.

    Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

    ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΣΙΑΝΟΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας το ελπίσουμε λέω κιεγώ. Γιατί μια μέρα που ήμουνα σε κάποιο νησί και με είχε κόψει η λόρδα, η μπάκα μου αντιστάθηκε και δεν έφαε επειδή τα εστιατόρια διέθεταν το φαί δέκα μέτρα πιο πάνω. Τι να έκανε κι αυτή; ήθελε θάλασσα και δεν τση εχάλασα το χατήρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τώρα κατάλαβα γιατί η Σάμη είναι σε ένα τέτοιο υψηλό επίπεδο οικονομικό, πολιτικό, πολιτιστικό. Και, βέβαια, γιατί η Σάμη έχει Μουσείο, Βιβλιοθήκη, Κέντρο Νεολαίας καλαισθησία σε πάρκα και διάφορα σπουδαία! Από τέτοιες μεγάλες αγάπες!!!

    ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΥΤΙΛΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γειά σου Φιοραβάντε προστάτη των καταστηματαρχών, κερί θα ανάψω στον Άγιο να σε έχει καλά να μας προστατεύεις!! Από τι δεν ξέρω. Από τον κκακό μας τον καιρό;;
    Γειά σου και σένα δήμαρχε Ιθάκης που σου φταίει η αντιπολίτευσή σου για τα χάλια του Δήμου σου!!
    Τα ίδια και τα ίδια μας πρήξατε τα ... πόδια και, έλεος, δεν έχουμε φράγκα να πάρουμε καινούργια πατούμενα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.