Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

T.E.I. Ιονίων Νήσων - Σειρά Ομιλιών: Επικοινωνία και κοινωνία



ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Λεωφόρος Αντώνη Τρίτση, Αργοστόλι, Κεφαλονιά

http://www.teiion.gr/  – http://dse.teiion.gr/  – http://www.facebook.com/teiion


Σειρά Ομιλιών: Επικοινωνία και κοινωνία

Το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων συνομιλεί με την τοπική κοινωνία

Σειρά ομιλιών, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την τοπική κοινωνία, ξεκινά το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, στο Αργοστόλι.

Διδάσκοντες του Τμήματος κάθε Τετάρτη αναλαμβάνουν να παρουσιάσουν θέματα του ερευνητικού και ακαδημαϊκού τους ενδιαφέροντος, με δυο στόχους:
  • Ο πρώτος στόχος είναι να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των φοιτητών, διευρύνοντας τα ενδιαφέροντά τους.
  • Ο δεύτερος στόχος είναι να έρθουν σε επαφή με τους ανθρώπους της πόλης αλλά και ολόκληρου του νησιού, παρουσιάζοντας θέματα που ενδιαφέρουν τους πολίτες της Κεφαλονιάς.
Στο τέλος κάθε ομιλίας, οι φοιτητές οργανώνουν αντιπαράθεση (debate) πάνω στα κρισιμότερα ζητήματα που αναπτύχθηκαν. Με τον τρόπο αυτό, προβάλλουν τις δικές τους απόψεις ενώ παράλληλα καλλιεργούν σημαντικές δεξιότητες όπως η παρουσίαση ενώπιον κοινού και η αποτελεσματική οργάνωση σκέψεων και επιχειρημάτων.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στη διαρκή προσπάθεια αναβάθμισης του εκπαιδευτικού αλλά του κοινωνικού χαρακτήρα του Τμήματος. Καθιερωμένη στο εξωτερικό αλλά πρωτότυπη για τα Ελληνικά δεδομένα, η οργάνωση ομιλιών και αντιπαραθέσεων είναι απαραίτητη όχι μόνο για ένα Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας αλλά και για κάθε εκπαιδευτικό οργανισμό που θέλει να προσφέρει γνώση και εμπειρίες όχι μόνο στα μέλη του αλλά και στην κοινότητα στην οποία δραστηριοποιείται.

Οι ομιλίες θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη στις 7 το απόγευμα, από τις 23 Μαρτίου μέχρι και την 1η Ιουνίου 2011 και, φυσικά, είναι ανοιχτές στο κοινό. Καλούμε λοιπόν όλους τους πολίτες και τους φορείς που επιθυμούν να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν στις ομιλίες και τα Debate, στο Νέο κτίριο του Τμήματος στη Λεωφόρο Αντώνη Τρίτση κάθε Τετάρτη απόγευμα.

Πρώτη ομιλία την Τετάρτη 23/3/2011 στις 19:00 με εισηγητή τον Ανάργυρο Κουμπαρέλη και θέμα:

«Θεωρίες Κατανάλωσης. Η κατανάλωση ως δείκτης ατομικής διαφορικότητας και κοινωνικής συνοχής»

Περίληψη: Η ανάπτυξη της μαζικής κατανάλωσης από το 18ο αιώνα έως τον 21ο αιώνα (σήμερα) είναι ένας δείκτης που μαρτυρά τη σχέση ανάμεσα στην βιομηχανική ανάπτυξη και παραγωγή, την αστική επέκταση, την εδραίωση μηχανισμών διαχείρισης και διανομής του εθνικού προϊόντος, την άνοδο των μεσαίων κοινωνικών τάξεων. Η κινητικότητα, ο ελεύθερος χρόνος και ο προσδιορισμός του ατόμου με βάση την καταναλωτική δυνατότητα άλλαξαν τη σχέση του ανθρώπου με την εργασία, το χρόνο και το χώρο. Σε αυτές τις συνθήκες η κατανάλωση εμφανίζεται ως ένα αμφίσημο φαινόμενο που προκαλεί εξίσου την αποξένωση και την κοινωνικότητα. Αυτή η αμφισημία εξηγεί το γεγονός ότι η κατανάλωση βρίσκεται συγχρόνως στην καρδιά της πολιτικής οικονομίας και ότι η κατανάλωση (ως σύστημα δράσης) υπάγεται στο θρησκευτικό στοιχείο καθώς επιβάλλει την λατρεία των αντικειμένων και των ειδώλων της πραγματικότητας

Το αναλυτικό πρόγραμμα των ομιλιών με περιλήψεις για όλες τις ομιλίες μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.

Ακόμη περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Τμήματος http://dse.teiion.gr/.

Ο Προϊστάμενος του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας
Δρ. Αγησίλαος Κονιδάρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.