Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

«Διαπολιτισμικό Κέντρο Ιονίου» Νέοι χώροι διακονίας της παράδοσης & της τέχνης στον Καραβόμυλο Κεφαλονιάς

Με μεγάλη χαρά αναδημοσιεύουμε δραστηριότητες και τους σχεδιασμούς του "Διαπολιτισμικού Κέντρου Ιονίου" μιας υποσχόμενης πρωτοβουλίας για "διακονία της παράδοσης και της τέχνης". Είμαστε σίγουροι ότι όλοι μας περιμένουμε πολλά από αυτήν την πρωτοβουλία. Κυρίως σε επίπεδο του πως προσεγγίζουμε την παράδοσή μας για να ανα-παράξουμε πολιτισμό, ακόμη και σε χαλεπούς καιρούς!


Καλή επιτυχία!
Ευχαριστούμε το ιστολόγιο Vlaxatasamis για την επισήμανση!

Όραμα και όνειρο χρόνων αρχίζει σιγά-σιγά να παίρνει μορφή, όταν τον Μάρτιο του 2009 ιδρύεται αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με τον διακριτικό τίτλο "Διαπολιτισμικό Κέντρο Ιονίου" με έδρα τον Καραβόμυλο Κεφαλονιάς και σκοπούς, ανάμεσα σε άλλους, την κατά το μέτρο του δυνατού, διακονία, διαφύλαξη και έρευνα του επτανησιακού πολιτισμού, αναδεικνύοντας παράλληλα νέους καλλιτέχνες σε διάφορους τομείς. Ήδη σε ιδιόκτητο κεντρικό οικόπεδο και στο υπάρχον κτίσμα με ίδιους οικονομικούς πόρους, συνεχίζονται οι εργασίες μετατροπής και διαρρύθμισης του σε μουσειακό χώρο. Με νεώτερη ανακοίνωση θα γνωστοποιηθεί η ταυτότητα και λειτουργία του μουσείου αυτού, ευελπιστούμε όμως, ότι ικανό μέρος του θα είναι επισκέψιμο μέχρι και τον Μάϊο του 2011.

Διαπολιτισμικό Κέντρο Ιονίου.
Στιγμιότυπο από το εσωτερικό του χώρου.
Αθόρυβα αλλά ενεργά, από τα μέσα του 2009, συνεχίζονται οι εργασίες των μετατροπών και ανάπλασης των χώρων που θα διακονήσουν την επτανησιακή παράδοση και τέχνη ,στον Καραβόμυλο Κεφαλονιάς.

Οι δύο παραπάνω εικόνες, είναι από τις δραστηριότητες του "Διαπολιτισμικού Κέντρου Ιονίου" το καλοκαίρι του 2010, στα γραφεία του "Κέντρου" στον Καραβόμυλο.

Ωστόσο, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι στα γραφεία του «Διαπολιτισμικού Κέντρου Ιονίου», στο άλσος της λίμνης του Καραβομύλου, φιλοξενείται τμήμα από την πολύτιμη επτανησιακού ενδιαφέροντος βιβλιοθήκη του Δ.Κ.Ι.

Ακόμη από τον χώρο αυτό θα υποστηρίζεται τόσο η λειτουργία του μουσείου-με επιστημονική έρευνα κ.τ.λ, όσο και η παρακείμενη μικρή αίθουσα εκθέσεων.

Από τις δραστηριότητες του Κέντρου το Καλοκαίρι του 2010 στα γραφεία του Κέντρου, στον Καραβόμυλο.
Από τις δραστηριότητες του Κέντρου το Καλοκαίρι του 2010 στα γραφεία του Κέντρου, στον Καραβόμυλο.
Το θέρος του 2010 πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία, στο χώρο αυτό, οι παρακάτω εκθέσεις:
  1. Από 12/07/2010 και με παράταση έως 16/08/2010, το «οδοιπορικό μέσα από παλιές φωτογραφίες της ευρύτερης περιοχής Σάμης»από την σελίδα στο fb:paliavlahata samis, του Τάση Καβαλιεράτου.
  2. Από 14/07/2010 έως 24/07/2010, εμπνευσμένα χειροτεχνήματα των νέων χειροτεχνών Κώστα Δευτεραίου και Μάγδας Καβαλιεράτου.
  3. Από 25/07/2010 έως 15/08/2010, έκθεση παραδοσιακού επτανησιακού επίπλου από τον Κώστα Βικτωράτο.
  4. Από 03/08/2010 έως 31/08/2010, έκθεση ζωγραφικής του νέου ζωγράφου Παναγή Δανάλη.
Σύντομα θα ανακοινωθεί έκθεση με σπάνια επτανησιακά μονόφυλλα από το αρχείο του Διαπολιτισμικού Κέντρου Ιονίου.

Θα ήταν άπρεπο και άηθες αν δεν αναφερθεί ότι το εν λόγω κτίριο γραφείων παραχωρήθηκε στο Δ.Κ.Ι με την απόφαση υπ αριθμό 77/2009 της 12 Μαϊου 2009 του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σάμης, παρισταμένου του Δημάρχου κυρίου Εμμανουήλ Βαλέττα, υποστηρίζοντας έτσι εμπράκτως τους σκοπούς του και εκφράζοντας βεβαίως τις θετικές αντιδράσεις των συντοπιτών μας.

Για το Δ.Κ.Ι
Δημήτρης Τόκκας

Πηγή:  http://vlahatasamis.blogspot.com/2011/03/blog-post_9692.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.