Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Απόφαση - Διαμαρτυρία Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Σάμης.

ΑΠΟ

ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΑΜΗΣ

ΠΡΟΣ

Υπουργό Παιδείας δια βίου μάθησης και θρησκευμάτων κ. Άννα Διαμαντοπούλου

Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλληνίας κ. Σωτήρη Κουρή

Δήμαρχο Κεφαλληνίας κ. Αλέξανδρο Παρίση

Υπεύθυνο Παιδείας Δήμου Κεφαλληνίας κ. Σάββα Σαββαόγλου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης
Διευθυντή Λυκείου Σάμης
Πρόεδρο 15μελούς Λυκείου Σάμης
ΜΜΕ



Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Σάμης παρακολουθώντας την απαράδεκτη από κάθε άποψη προσπάθεια της κυβέρνησης να εξαφανίσει ότι έχει απομείνει από την Ενιαία Δημόσια και Δωρεάν Εκπαίδευση στην πατρίδα μας

Διαπίστωσε ότι:
  • Το πέρασμα της ευθύνης λειτουργιάς των σχολείων στους «Καλλικρατικούς» Δήμους.
  • Το κτύπημα των μαθητικών μεταφορών.
  • Το μοντέλο του «Νέου» σχολείου της αγοράς, με τα διαφοροποιημένα αναλυτικά προγράμματα
  • Η είσοδος των ιδιωτών χορηγών στη λειτουργία του σχολείου
είναι τα όπλα με τα οποία κυριολεκτικά σκοπεύουν να τσακίσουν κάθε Δημόσιο και Δωρεάν χαρακτήρα που έχει μέχρι σήμερα η εκπαίδευση, και να γυρίσουν το σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών πολλές δεκαετίες πίσω!!!
Και Αποφάσισε ότι:

Οι γονείς έχουμε ευθύνη σήμερα μαζί με τα παιδιά μας και τους δασκάλους, να πρωτοστατήσουμε για την υπεράσπιση του Ενιαίου Δημόσιου και Δωρεάν Σχολείου, και να διασφαλίσουμε τη λειτουργία των σχολείων χωρίς την οποιαδήποτε εμπλοκή ιδιωτών σ` αυτή. Γι` αυτό

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου Σάμης καλεί

Γονείς, μαθητές, καθηγητές, δασκάλους και πολίτες να αγωνιστούν από κοινού και να διεκδικήσουν
  • Άμεση αποκατάσταση των μαθητικών μεταφορών και δέσμευση της κυβέρνησης για την συνέχιση των δωρεάν και με ασφάλεια μαθητικών μεταφορών.
  • Ούτε ένα σχολείο να μην κλείσει. 
  • Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών για πληρωμή λειτουργικών επισκευαστικών, εξόδων, βιβλίων κλπ.
Το δυναμικότερο και παραγωγικότερο κομμάτι της κοινωνίας μας, οι νέοι, είναι για εμάς η ελπίδα για την αλλαγή των αρνητικών δεδομένων που έχουν δημιουργηθεί από πολιτικές του παρελθόντος. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να βάλει εμπόδια σε αυτήν την προσπάθεια.

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος: Ζωή Βλάχου
Η Γραμματέας: Μαρία Βαγγελάτου

1 σχόλιο:

  1. Με το περιεχόμενο συμφωνώ απόλυτα και επαυξάνω. Δε θα έβλαπτε όμως αν ήταν καλύτερα διατυπωμένο και χωρίς ορθογραφικά λάθη. Θα μου πείτε, σε μια καθ' όλα ασύντακτη και ανορθόγραφη πολιτεία τι μας λές, τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.