Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Σ. Ματιάτος:H γυναίκα του Καίσαρος δεν αρκεί μόνο να είναι τίμια, αλλά να φαίνεται και τίμια.

Παίρνω αφορμή, από όσα κατά καιρούς ακούγονται στα Δημοτικά συμβούλια του Δήμου μας. Άλλοτε προκαλούν θυμηδία και άλλοτε εύλογα ερωτηματικά. Η χαμηλού επιπέδου πολιτική αντιπαράθεση, που είναι κάθε φορά στην ημερήσια διάταξη, αποπροσανατολίζει από την πραγματικότητα και την ουσία των προς συζήτηση εισηγήσεων και αποβαίνει μοιραία, για την αντικειμενική αντιμετώπιση των προβλημάτων και την ορθή κρίση των θεμάτων, από το σύνολο του Σώματος. Τέτοιου είδους τακτικές, δεν είναι προς το συμφέρον των συνδημοτών μας και του νησιού μας. Κακό κάνουν, δεν βοηθούν σε τίποτα και πρέπει να σταματήσουν άμεσα. .

Σε ημερήσια διάταξη, είναι επίσης, οι υπαινιγμοί και τα υπονοούμενα, που σχετίζονται με κάθε είδους οικονομικά . Υπονοούμενα, για golden boys στο Δήμο, με υπέρογκους μισθούς, για μποστάνια, υπονοούμενα για Μερσεντές κλπ. Και ακούγονται, όταν, οι εργαζόμενοι των τρεις κι εξήντα, δεν βλέπουν φως στον ορίζοντα, άλλα και τα χρέη των πρώην δήμων, συνολικά, να παίζουν στην πρώτη πεντάδα Πανελλαδικά.

Είναι γεγονός ότι, οι υπαινιγμοί και τα υπονοούμενα, σε συνδυασμό με την οικονομική κατάσταση των πολιτών μιας λεηλατημένης χώρας, αλλά και με τις απαντήσεις του στυλ «τη μερσεντές μου την έδωσε το ΠΑΣΟΚ γιατί ήμουν πρασινοφρουρός», δημιουργούν δικαιολογημένα, πολλά ερωτήματα, αλλά και υποψίες για πρόσωπα που εμείς οι ίδιοι επιλέξαμε να μας εκπροσωπούν.

Έχουμε έτσι, αφ’ ενός απαξίωση της πολιτικής και των πολιτικών για άλλη μία φορά, και μάλιστα σε τοπικό επίπεδο, και αφ’ ετέρου να κλονίζεται το κοινό περί δικαίου αίσθημα, των πολιτών της μικρής μας κοινωνίας και όχι μόνο, γιατί λόγω της τεχνολογίας τα νέα του νησιού μας, κάνουν το γύρο του κόσμου.

Ποιος θα διαφωνούσε ότι, καθίσταται επιτακτική ανάγκη, να αποκατασταθεί η διαφάνεια, στο δημόσιο βίο της χώρας, τόσο σε Εθνικό, όσο και σε Τοπικό επίπεδο;

Πρόσφατα ανακοινώθηκε από το κόμμα της Ν. Δ. ότι ετοιμάζεται να καταθέσει νομοσχέδιο, προκειμένου να ελέγχεται το «πόθεν έσχες» όλων των πολιτικών προσώπων. Αυτό είναι πολύ θετικό για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εύχομαι να μην είναι λόγια και μόνο λόγια.

Κύριε Δήμαρχε, κύριοι Δημοτικοί σύμβουλοι,

σε αυτό το ληστεμένο κράτος, δώστε πρώτοι το παράδειγμα και πρωτοτυπήστε Πανελλαδικά. Ας ξεκινήσει η διαφάνεια του δημόσιου βίου από το Δήμο Κεφαλονιάς. Της Κεφαλονιάς που γέννησε, άνδρωσε και διέδωσε, το πρώτο στην ιστορία της Ελλάδας σύστημα αρχών και αξιών διαχρονικής εμβέλειας, το Ριζοσπαστισμό.

Και επειδή «η γυναίκα του Καίσαρος δεν αρκεί μόνο να είναι τίμια, αλλά να φαίνεται και τίμια», λάβετε μια, ριζοσπαστική ομόφωνη απόφαση, που δεν κοστίζει, και παράλληλα με τον έλεγχο των πρώην Δήμων, ζητείστε, με τη θέληση σας, να ελεγχθεί το «πόθεν έσχες» και τα περιουσιακά στοιχεία όλων των δημόσιων προσώπων του Δήμου μας. Και των νεοεισερχομένων ακόμη. Από Πρόεδρο Κοινότητας μέχρι και Δήμαρχο. Δώστε τα στη δημοσιότητα, για να σταματήσουν οι υποψίες και τα υπονοούμενα στη μικρή κοινωνία της Κεφαλονιάς, που μόνο καλό δεν κάνουν.

Δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα.

Εντούτοις, έχουμε την ανάγκη, πέρα από χρώματα και ιδεολογίες, να κοιτάμε ο ένας τον άλλο καθαρά στα μάτια.

Σπύρος Διον. Ματιάτος
Αξκος ε.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.