Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων - Δραστηριότητες Διοικούσας Επιτροπής

Δελτίο Τύπου

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε. του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων καθηγητής Ν. Μαραβέγιας μαζί με τους αντιπροέδρους καθηγητές Σ. Σούλη και Ι. Δραγώνα, επισκέφθηκε τον Αντιπεριφερειάρχη της Κεφαλονιάς κ. Σωτήριο Κουρή την περασμένη βδομάδα, όπου μεταξύ άλλων συζήτησαν σημαντικά θέματα που αφορούν στον προγραμματισμό της ανάπτυξης του Ιδρύματος όπως έχει προσδιορισθεί από τη νέα Διοικούσα Επιτροπή:

α) Δημιουργία διατμηματικών και διεπιστημονικών προγραμμάτων σπουδών με εκπαιδεύσεις βραχείας διάρκειας σε επαγγελματίες και στην τοπική κοινωνία στα ακόλουθα θέματα, προκειμένου η Κεφαλονιά να γίνει εκπαιδευτικός πόλος έλξης με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα του Υπ. Παιδείας ΔΒΜΘ “Ανάπτυξη των πολυνησιωτικών Α.Ε.Ι.” :
  • Διοίκηση επιχειρήσεων Μέσων Ενημέρωσης
  • Τουριστική ανάπτυξη με χρήση ψηφιακών μέσων για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιονίων Νήσων
  • Ψηφιακή διαχείριση των δεδομένων της άγριας πανίδας των Ιονίων Νήσων για τουριστικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς.
  • Εκπαιδευτικές δράσεις για την ποιότητα του Περιβάλλοντος και της Διατροφής στα Νησιά των Ιονίων

β) Αξιοποίηση του Ηλιακού Κτιρίου με συνεργασία των Τμημάτων Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων και Διοίκησης Επιχειρήσεων Ληξουρίου καθώς και του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Αργοστολίου, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο στούντιο πολυμέσων, διεθνούς εμβέλειας ,που θα εξυπηρετεί το πρόγραμμα σπουδών για τη Διοίκηση των Μέσων Ενημέρωσης, και ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ της περιφέρειας Ιονίων Νήσων για την υλοποίησή του.

γ) Αξιοποίηση του ξενώνα του Ιδρύματος Νεότητας στη Λάσση, μετά από διερεύνηση των δυνατοτήτων που υπάρχουν για τη στέγαση σημαντικού αριθμού φοιτητών των τμημάτων του Ιδρύματος (μετά από την ανακαίνισή του).

δ) Δημιουργία Επιτροπής Στήριξης του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων από τον ακαδημαϊκό και τον επιχειρηματικό χώρο, προκειμένου να δημιουργηθούν οι οικονομικές προϋποθέσεις χορήγησης υποτροφιών σε φοιτητές του Ιδρύματος.

ε) Επίσπευση των διαδικασιών σύνταξης της οριστικής μελέτης του Κτιρίου που θα στεγάσει τα Τμήματα του Αργοστολίου στον ιδιόκτητο χώρο του Ιδρύματος και ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ για την κατασκευή του.

Για όλα τα παραπάνω θέματα ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κουρής συμφώνησε να υπάρξει συνεργασία μεταξύ της περιφέρειας Ιονίων Νήσων, του Βουλευτή Κεφαλληνίας και Ιθάκης κ. Σ. Μοσχόπουλου και του Δημάρχου κ. Παρίση, προκειμένου να υλοποιηθούν γρηγορότερα τα προγραμματισμένα έργα από την Δ.Ε. του Ιδρύματος.

Επίσης, ο κ. Κουρής, διαβεβαίωσε τη Διοίκηση του Ιδρύματος ότι το έργο πεζοδρόμησης, ηλεκτροφωτισμού και περίφραξης της λωρίδας μεταξύ Δημοτικού Γηροκομείου και Αθλητικών Εγκαταστάσεων του Αργοστολίου, πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα, εφόσον εκκρεμεί μόνον η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου.

Τέλος, συμφωνήθηκε συνάντηση της Διοίκησης του Ιδρύματος με τον Περιφερειάρχη και Σ. Σπύρου το συντομότερο στην Κέρκυρα.

Την επόμενη ημέρα η Διοίκηση του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Κεφαλληνίας κ. Παρίση και συζήτησε, όπως και με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη, τον προγραμματισμό του Ιδρύματος. Ο κ. Δήμαρχος εξέφρασε την υποστήριξή του στις προσπάθειες της Δ.Ε. του Ιδρύματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.