Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Νέα Κατασκευή στο Λιμάνι της Σάμης

Αναδημοσιεύουμε από το KefaloniaPress.




Τι είναι αυτό το πράγμα που φτιάχνει σήμερα η ΔΕΗ στο λιμάνι της Σάμης;
Οι Σαμικοί είναι ανάστατοι γιατί δεν τους αρέσει καθόλου.
Ειναι μια άσχημη παρέμβαση στο λιμάνι της Σάμης.
Οπως θα ΄ρχονται οι τουρίστες θα κάνουν μεταβολή και θα φεύγουν...
Είναι δυνατόν βρε παιδιά αυτό το τέρας στην καρδιά του λιμανιού;

Πηγή: http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=19736&Itemid=38

Ρουπάκι: Δεν μπορούμε να αντισταθούμε στον πειρασμό να σχολιάσουμε με πικρία την συνεχή αναβάθμιση της εικόνας καλοσωρίσματος του λιμανιού και της παραλιακής ζώνης.

Κάποτε υπήρχαν πολλά περισσότερα δένδρα.

Τώρα υπάρχουν αντλιοστάσια του Βιολογικού Καθαρισμού και από σήμερα (;) "αυτό"!

Ο νέος μας "Πύργος" σας εύχεται το "καλώς ήρθατε".

Περιμένουμε τις αντιδράσεις του Τοπικού Συμβουλίου, του Πολιτιστικού Συλλόγου και των επαγγελματιών. Τουλάχιστον!

14 σχόλια:

  1. Το πανηγύρι, φαίνεται πως μόλις άρχισε. Και δεν είδαμε τίποτε ακόμη. Το συγκεκριμένο έκτρωμα να είναι της καλλικράτειας αντίληψης που θέλει τοπικούς άρχοντες νερώνειους ηγεμονίσκους; αναλγησία και αδιαφορία των όποιων υπεύθυνων; ο καιρός θα δείξει.
    Αλλά, οι καιροί δεν περιμένουν! Δσυτυχώς για τον τόπο μας που για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι οι υποτιθέμενα σημαντικοί και προβεβλημένοι είναι για μια ακόμα φορά εκκωφαντικά απόντες!
    Μακάρι να διαψευστώ...

    MAJOR ARX

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είδες η ΔΕΗ;

    Πάντα έτσι δεν ήταν; κολώνες "φύτρωναν" χωρίς σχεδιασμό, χωρίς συνεννόηση. Απλά η ΔΕΗ κανονίζει, "σχεδιάζει" και υλοποιεί. Κάτι τέτοια βλέπεις και σκέφτεσαι... άσε μην το πω κι έχουμε ...μνημόνια!

    Ας δούμε λοιπόν τί άλλο μπορεί να ξεκινήσει ο σύλλογος πέρα από ..βασιλόπιτες.

    Για το τοπικό συμβούλιο ούτε λόγος. έχει συνεδριάσει δεύτερη φορά;

    και στο κάτω κάτω τί μας φταίειη υπόλοιπη Κεφαλονιά να την ...χαντακώσουμε με τέτοια μόστρα; καλά δεν ήταν μέχρι τώρα που έφτανε ο κόσμος στο λιμάνι και ...πήγαινε γι αλλού; θα καταφέρουμε να τον κάνουμε να φύγει τελείως από το νησί;

    Πάραλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. o sigekrimenos pilwnas ektos tou oti einai idiaitera antiaisthitikos tha prepei na anarwtithoume k poso asfalns einai se enan epikeimeno seismo. Episis polles fores ta paidia mas ta omorfa kalokairina vradia voltaroun ekei me ta podilata tous. pia tha einai i stasi tis dei k tis topikis autodioikisis ean ena paidi prospathisei na anevei ekei panw k pesei n akoma xeirotera ton xtipisei reuma? k den anaferw ean exei iparxei adeia apo tin arxaiologia (mias pou ligo pio dipla exoun vrei polla arxaia), tin poleodomia, k kata poson epivarinei tis girw katoikies k tous enoikous me polli magnitiki energeia...kairos na sikwthoume apo tous kanapedes mas k na apaitisoume kati kalitero k pio omorfo gia to prwto limani tis kefalonias, to nisi mas, ton topo mas, tous eautous mas k ta paidia mas.
    Christina Michalatou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΝΕΑ ΑΨΙΔΑ ΤΟΥ ΘΡΙΑΜΒΟΥ ΕΦΑΜΙΛΛΗ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ


    Το λοιπόν, το μετάνιωσα, αφού είναι της ΔΕΗ. Για το φως μας, παλεύει, Πάραλε. Ούτε γω τα είπα σωστά παραπάνω, αλλά ούτε κι εσύ, νομίζω. Άν το δεις καλύτερα, όπως το είδα σήμερα το πρωί, από τους Άι-Φανέντες, δένει θαυμάσια με κείνο το αγλαές ναϊδριο του τελωνείου. Αλήθεια, μοιάζει με ναό της απτέρου Νίκης και το Π των στήλων της ΔΕΗ θυμίζει μια καλύτερη έκδοση, πιο μοντέρνα, της αψίδας του θριάμβου στην πόλη του φωτός. Είδες συνειρμό η ΔΕΗ; Δηλαδή, γίναμε ...Παρίσι και διαμαρτυρόμαστε;

    MAJOR ARX

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική, το σπίτι φτωχικό στις αμμουδιές του Ομήρου. Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου".


    PATRIAM GLORIA


    Όσο για το έκτρωμα της ΔΕΗ, που το ξαναείδα πριν λίγο, να συμπληρώσω ότι πρόκειται για το ΘΡΙΑΜΒΟ ΤΩΝ ΧΑΧΟΛΩΝ που εΔΕΗσαν να βάλουν τη σφραγίδα της κακογουστιάς στην αποθέωση του παράλογου, της αναλγησίας και της αμνήμονης σκέψης τους που μπροστά πιθανόν στην ευκολία και στην έλλειψη σχεδιασμού, δε δίστασαν να ασχημύνουν ακόμη περισσότερο το λιμάνι.
    Μπράβο στους υπεύθυνους, πολλά συγχαρητήρια τους αξίζουν και ίσως κι ένα παράσημο με το συγκεκριμένο έμβλημα που, όπως καταλαβαίνουμε όλοι, από δω και πέρα θα είναι πια το έμβλημα της Σάμης. Αποτελεί κατά κάποιον τρόπο, μια αφαιρετική εκδοχή των...κάστρων...

    MAJOR ARX

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΟΝΤΡΑΣΤΑΡΟΣ για τήρα!!!1 Απρ 2011, 1:46:00 μ.μ.

    Ανάθεμα τσου ιδιώτες κρατουτεντέους!!! Τόμου κι ανοίξει ο στόμας μου θα τσου σκρώξουνε οχιές και μπίρμπιλα !!! Τι να μολογήσω πέρα από φκειό… για ούλους μας! Ε Ν Τ Ρ Ο Π Η! Πάω δελέγκου στη κρυψώνα μου πάλε, μπατινάδος !
    … μα για τηράτε μουσούδα του Γιαλού!!!! Που να μπει ο Διάουλος μες το διάουλο ολόρτος και να ξετεντωθεί να σκάση απά στη γη που μαγαρίσαμε ( !.,;: )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητό Ρουπάκι, επί Δημαρχείας Αρτελάρη, υπήρξε μελέτη για υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ, στον πρώτο παράλληλο του παραλιακού δρόμου της Σάμης. Ξεκινώντας από την στροφή του Δημουλά και καταλήγοντας σε υπόγειο υποσταθμό της ΔΕΗ, μέσα στο χώρο του λιμανιού ( δίπλα στο λιμεναρχείο ).
    Τότε κάποιοι σουλατσαδόροι Σαμικοί, μερικοί εξ αυτών Δημοτικοί Σύμβουλοι με την παράταξη του κ. Βαλέττα ξεσήκωσαν τον κόσμο της Σάμης... κάνοντας έτσι αντιπολίτευση στον Αρτελάρη!!!
    Το έργο το ακυρώσανε και κάτάληξη αυτής της αντιπολιτευτικής τακτικής, είναι αυτό που βλέπουμε σήμερα!!! Ας το λουστούν λοιπόν!!!
    Τα δάκρυα δε γι' αυτό που γίνεται σήμερα, είναι κροκοδύλεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αχ!!! ... ΠΑραλοιγο Μ.ARX και θα το βρησκες αλλα σου ξεφυγε...
    Κα 'νας αλλος ρες παιδια;
    Μονο που προϊδοποιω...ειναι τοσο υπερ της πολης-μας το υπερμεγεθες της κατασκευης που διαφωνω με την προτροπη αντιδρασεων απο το Τοπικο Συμβουλιο, τον Πολιτιστικο Συλογο και τους επαγγελματιες,...
    ας συνεχισουν τον υπνο-τους καλυτερα οι ανθρωποι!...
    ειναι υπερ του μεγεθους...αλλωστε...η αντιδραση της διαφωνι...
    Μα τι λεω ο καψερος!...γλωσευ...!...
    Μπερδευω τη γλωσα-μου οταν αναφερομαι σ' αυτους... τους προυχοντες!
    Γεια!...παω να φαω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για την υπογειοποίηση, το μόνο που έμεινε από αυτό το "αναθεωρημένο έργο" ειναι οι πλάκες που κουνιώνται και τα δένδρα που κόπηκαν. Καταξερη Σάμη....

    Για τη ΔΕΗ και το έκτρωμα θα αναλάβει κανείς καμια πρωτοβουλία να μας ενημερωσει αν υπήρξε ή αν θα υπάρξει αντίδραση;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ωρέ, ΚΟΝΤΡΑΣΤΑΡΟ; Ήπρεπε να γενεί ευκειό το κάζο για να ξετρυπώσεις; Πού ήσουνα τόσο καιρό; Εμάζευες λέξεις, ε; Γι' αυτό σ' ένα χαλέπεδο απά στη Γρούσπα που έψαχνα εψές δε βρήκα ούτε μία. Μα απ' ό,τι κατάλαβα θα ξανακρυφτείς; Και τι περιμένεις κάνα άλλο κάζο για να ματαξαναφερωθείς; Ας, πούμε να φτιάσουνε κειο το ονείρατο του Δημάρχου εκ Παρισίων; Που θα κάμει, λέει, ένα σταθμό για τσου επιβάτες στο λιμάνι;
    Το καλό που σου θέλω, ξαναβγές στο Ρουπάκι, για να μαζευτούμε κι εμείς λίγο λίγο. Εγώ, κι ο Αναμάμαλας μόνε βγαίνουμε πού και πού λάου λάου. Ο Σταράτος πάλε πού είναι; Οι αποδέλοιποι;
    Χάιντω το λοιπό, ΚΟΝΤΡΑΣΤΑΡΕ!
    Δώσε μας και πάλε όραμα!


    MAJOR ARX

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΡΟΕΔΡΕ-ΚΟΝΤΡΑΣΤΑΡΕ
    αυΤΟ περιμενουμε ΟΥΛΙΟΙ, να ανοιξει ξανα ο στομας-σου...
    και να ΤΣΟΥ Σ Κ Ρ Ω Ξ Ο Υ Ν Ε Ο Χ Ι Ε Σ ΚΑΙ Μ Π Ι Ρ Μ Π Ι Λ Α ! ! !
    Και ασε τους "στερνους λογους", τα πηγαδισια βαθη και τις κρυψωνες-σου !
    εμεις ειμαστε οι " Κ Ρ Α Τ Ο Υ Ν Τ Ε Ο Ι " κι "αυτοι" ειναι οι Μ Α Σ Κ Α -
    Ρ Α Δ Ε Σ - μας !
    Ε Μ Ε Ι Σ θα τους δειχνουμε το δρομο !
    Α Υ Τ Ο Ι εαν δεν γουσταρουν ... ας καθουντε απα στο δ α κ τ υ λ ο !
    Α Υ Τ Ο Ι ! ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΤΟ ΠΙ


    Είδες τι έκαμε η ΔΕΗ;
    τ' άφησε ούλα ενδεή
    για να μας βάλει ρεύμα
    μας είπε μ' ένα νεύμα:
    "Σκούζετε, βλάκες, παναπεί"
    κι έφτιαξε ένα τόοσο Πι
    "να παίζετε τσι μέλισσες
    και το περνά η Μαρία
    κι εμέ που δε με θέλησες
    συ η βρωμερη κυρία".

    Κι απέ, εγώ παρακαλώ
    το κράτος διακονιάρη
    να μη διστάσει το καλό
    το ρεύμα να τσου πάρει.

    Κα να το δώσει πού και πού;
    εκεί που κλάνει η αλεπού
    για να το πάρει ο Στρως Καν
    που παίζει και γερό κουμ καν.

    Εϊμαστε λίγο σοβαροί;
    βαράμε γρόθο στο σφυρί;
    αλλέως την πρωταπριλιά
    τρώμε μονάτη σκορδαλιά
    και κάνουμε και μόκο.
    Κι αύριο θάρθει ο ΟΤΕΣ
    για να μας κάνει μπλόκο
    και να μας πει "Ρε, κότες
    Κωστάκη, Τζίνα, Λιάκο;
    σας έχωσα σε ...πιάτο"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ρωτήστε τον κ. Βαλέττα και τον κ. Βελισσαράτο Τάσο, γιατί δεν έγινε η υπογειοποίηση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αναδημοσιεύουμε σχόλιο από τη σελίδα μας στο Facebook.

    Zita wrote "ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΚΡΥΣΑ ΦΘΑΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΣΑΜΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΕ ΤΡΟΜΑΞΕ. ΟΤΑΝ ΚΑΤΕΒΗΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΡΜΠΟΥΡΟ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΙΣΤΙΟΦΟΡΟ. ΟΤΑΝ ΕΦΘΑΣΑ ΚΟΝΤΑ ΕΜΕΙΝΑ ΑΦΩΝΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑ. ΗΤΑΝ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΠΟΥ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Η ΦΥΤΡΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΗΣ ΣΑΜΗΣ. ΡΩΤΗΣΑ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ "ΘΕΑΜΑ" ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΟΥΣΑΝ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ. ΠΟΙΟΣ ΤΥΦΛΟΣ ΕΓΚΡΙΝΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ; ΠΟΙΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ; ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Η ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΗΓΟΡΗΣΑΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ; ΤΟΣΟ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΜΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ; ΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΛΩΩΔΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΓΚΡΙΘΕΙ; ΕΚΚΛΗΣΗ ΝΑ ΜΕΤΡΙΑΣΤΕΙ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΣΤΗΛΩΝ ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΟΙΩΣ."

    Ζ. Βαγγελάτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.