Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

M. Φόρτες: Ανύπαρκατα Όργανα - Κατασκευασμένες Ιστορίες

Ανύπαρκτα όργανα…..κατασκευασμένες ιστορίες


του Μάκη Φόρτε

Η πολιτική και κοινωνική μου ιστορία δεν μου επιτρέπει να παρακολουθήσω στο ξεκατίνιασμα του ΠΑΣΟΚ και της πολιτικής, ένα ανύπαρκτο κομματικό όργανο την….. «Επιτροπή Γραμματέων των Τοπικών Οργανώσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ.» – που οικειοποιείται μάλιστα….το σύνολο των Γραμματέων Κεφαλονιάς και Ιθάκης!

Δεν αξίζει να ασχοληθείς σοβαρά με κατάπτυστες ανακοινώσεις που εκδίδονται με την καταχρηστική χρησιμοποίηση κομματικών τίτλων, εκπροσωπώντας (οι υπογράφοντες) τον εαυτό τους και μόνο αυτόν.

Πολύ περισσότερο ισχύουν τα παραπάνω, όταν γίνονται καθ’ υπαγόρευση ατόμων που ΠΟΤΕ δεν είχαν και δεν έχουν το θάρρος να αντιμετωπίσουν πολιτικά «στα ίσα» τους αντίπαλους τους (με ή χωρίς εισαγωγικά) – ούτε καν, ως οφείλουν, τους δημοσιογράφους – οπότε και καθυβρίζουν τους πάντες και τα πάντα – όπως τώρα.

Αδυνατώ να παρακολουθήσω στο κατιναριό, μια κομματική επιτροπή που δεν υφίσταται όπως και έναν υποβολέα που κρύβεται και οι οποίοι καπηλεύονται τα σύμβολα, τη σφραγίδα και τα μέσα επικοινωνίας του πρώτου κοινοβουλευτικού κόμματος, προκειμένου να βγάλουν τα εσώψυχα τους.

Άραγε τι μπορείς να απαντήσεις σε κάποιους που μιλάνε στο όνομα της οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ και δεν γνωρίζουν πως είναι Γραμματείς ….Δημοτικών και όχι Τοπικών Οργανώσεων;

Που μιλάνε για τον «Καλλικράτη» και δεν γνωρίζουν πως …. δεν υπάρχει Περιφερειακό Συμβούλιο Κεφαλονιάς, αλλά Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων;

Τι να απαντήσεις τέσσερεις μήνες μετά τις εκλογές, σε αυτούς που ακόμα ψάχνουν φαντάσματα, αντί να απαντούν στα απλά ερωτήματα : «Πως γίνεται να κερδίζει το περιφερειακό ψηφοδέλτιο του Μπεριάτου και στην Κεφαλονιά και στην Ιθάκη και την ίδια ώρα να χάνουν τα ΠΑΣΟΚικά ψηφοδέλτια στους δύο Δήμους»;

«Πως γίνεται να υπάρχουν απορίες γιατί χάθηκε η περιφέρεια, όταν κανένας δεν ρωτήθηκε για την υποψηφιότητα Μπεριάτου και τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες»;

Και με την ευκαιρία. Εκείνη η δήλωση του Μπεριάτου το βράδυ των εκλογών ότι «αναλαμβάνω προσωπικά την ευθύνη της ήττας» τι έγινε;

Ή ακόμη και του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου ότι «την ευθύνη για το αρνητικό αποτέλεσμα έχουν οι 4 Κεφαλονίτες Υπουργοί που δεν βοήθησαν καθόλου»;

Τι να απαντήσεις σε αυτούς που μιλάνε για …ενότητα και την ίδια ώρα διχάζουν; Σε αυτούς που συντάσσουν λίστες Σίντλερ (οι ίδιοι όπως και το 2002) και προωθούν διαγραφές για να καλύψουν τις δικές τους ευθύνες και το δικό τους ξεπούλημα σε Περιφέρεια και Δήμους; Σε αυτούς που προφασίζονται άγνοια πως «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί»! Σε αυτούς που ενώ ψάχνουν Εφιάλτες την ίδια ώρα διοχετεύουν στη δημοσιότητα κείμενα και φωτογραφίες, ακόμη και από ……τις ιδιωτικές τους συναθροίσεις οι αθεόφοβοι, επιβεβαιώνοντας πως «ο κόσμος τόχει τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι»!!!

Τι να απαντήσεις σε αυτούς που μιλάνε για θλιβερή εικόνα στο περιφερειακό συμβούλιο και παραβλέπουν ότι ο εκλεκτός τους κ. Μπεριάτος και οι συν αυτώ είναι που προτείνουν «να ισχύσει ως έχει» …ο χαοτικός κανονισμός Ραγκούση που μαθηματικά οδηγεί σε διάλυση το θεσμό;

Τι να απαντήσεις σε αυτούς που ρίχνουν (έστω έμμεση) ευθύνη στην παράταξη Καλούδη για τη μη εκλογή Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης και αποκρύπτουν πως η μισή Ελλάδα (ελέω Ραγκούση) δεν έβγαλε Συμπαραστάτη, όπως ….ο όψιμος σύντροφος (πρώην) Υπουργός της Ν.Δ. Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης στην Πελοπόννησο και οι ΠΑΣΟΚοι Δήμαρχοι σε Ζάκυνθο και Λευκάδα !

Τι να απαντήσεις σε αυτούς που ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΥΝ (ΝΑΙ! ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΥΝ !) συνειδητά τον κόσμο από τα πραγματικά του προβλήματα και συκοφαντούν αναίσχυντα (κατά τη γνωστή Σταλινική μέθοδο) αποφεύγοντας έτσι να τοποθετηθούν, για την εγκατάλειψη όλων των προεκλογικών δεσμεύσεων του ΠΑΣΟΚ, για τη λαίλαπα του μνημονίου, για το ξεπούλημα της Ελλάδας στο ΔΝΤ και τους διεθνείς κερδοσκόπους, για τα νομοσχέδια της ντροπής, για τα σκάνδαλα που έχουν αρχίσει βροχή να αποκαλύπτονται εναντίον στελεχών του ΠΑΣΟΚ (ακόμη και Κεφαλονιτών, προστατών πολλών σημερινών στελεχών….), για τη φτώχεια, για την ακρίβεια, για τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, για τις απολύσεις, για την ανεργία που θερίζει τη νεολαία, για τα λουκέτα στα καταστήματα, για το θάνατο της οικοδομής, για την ανυπαρξία δημοσίων επενδύσεων τα τελευταία χρόνια στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη, για τα αγνοημένα έργα (Μαρίνα, πολεοδόμηση Λάσσης, Γέφυρα Δεβοσέτου, Χάρακας, Πισαετός, Φράγματα Γριζάτων και Κατωγής και τόσα άλλα), για το απενταγμένο έργο του Βιολογικού – Αποχέτευσης Σκάλας και Πόρου, για τα εγκαταλειμμένα έργα (έντεκα έργα 30 εκατ.) της πρώην Νομαρχίας, για τα 180 εκατ. του ΕΣΠΑ, για τις εγκληματικές πρωτοβουλίες της Υπουργού Περιβάλλοντος σχετικά με την ιδιοκτησία, για την εγκατάλειψη από την Κυβέρνηση των Δήμων και των Περιφερειών, για….., για….., για……

Τι να απαντήσεις σε αυτούς που υπαινικτικά αναφέρονται στην εκλογή του Φόρτε στην Οικονομική Επιτροπή και αποκρύπτουν πως «η Επτανησιακή Αναγέννηση» ως δεύτερη αντιπολιτευτική δύναμη δικαιούτο τη μία από τις δύο θέσεις της αντιπολίτευσης; Αντίθετα από πουθενά δεν προβλεπόταν η εκλογή Γεωργάτου στον «Εύδοξο» από την παράταξη του κ. Σπύρου που κατά τα άλλα καταγγέλλεται για…. «αναξιοκρατία και κομματισμό στις θέσεις Διοίκησης της Περιφέρειας»!

Και τι να απαντήσεις ακόμη, σε αυτούς που αποκρύπτουν ότι η παράταξη Μπεριάτου εξέλεξε (όχι δικαιωματικά) με τις ψήφους Σπύρου….. τον αντιπρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου!

Τι να απαντήσεις σε αυτούς που ενώ δίδαξαν την εκλογική συναλλαγή και αντιπαροχή το 1998 και το 2006, σήμερα φαντασιώνονται …. .. ακατανόητα απωθημένα του τύπου: «εάν είχε πάρει η παράταξη του κου Καλούδη κάποια Αντιπεριφερειαρχεία θα διαμαρτυρόταν σήμερα;».

Τι να απαντήσεις για το Δήμο και τον Παρίση, όταν με καλύπτει απόλυτα η αντιπολίτευση του Μάρκου Κοτσιλίνη, όπως άλλωστε και όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη του κινήματος που δεν εκφράζονται σχετικά.

Το προτελευταίο: Μαθήματα πατριωτισμού («καλούμε το λαό….» και άλλα τέτοια βαρύγδουπα) δεν δέχομαι από αυτούς που απειλούν (τουλάχιστον μέχρι χθες…..), στα σοβαρά, πως «αν έλθει ο Χρυσοχοϊδης στην Κεφαλονιά θα τον γιαουρτώσουν, γιατί….. εξάρθρωσε την τρομοκρατία και ειδικότερα τον Κουφοντήνα και την παρέα του, τη 17 Νοέμβρη».

Και το τελευταίο: Ο Βουλευτής (όχι μόνο ο σημερινός), από τον κομματικό και θεσμικό του ρόλο, είναι ο εγγυητής της κομματικής ενότητας και της κοινωνικής συνοχής.

Ο σημερινός Βουλευτής Σπύρος Μοσχόπουλος και ο πρώην Βουλευτής Αλέκος Καλαφάτης εγκρίνουν αυτές τις ενέργειες και αυτές τις ανακοινώσεις που αντικειμενικά διχάζουν το ΠΑΣΟΚ και δηλητηριάζουν την κοινωνία;

Η προσωπική τους ιστορία δεν τους έχει διδάξει τίποτα περί διχασμού;

Και αν δυσκολεύονται στην απάντηση, απλά να θυμηθούν πως τα σημερινά γεγονότα είναι της ίδιας διχαστικής λογικής με τα περί «μούχλας» για τον Καλαφάτη, το Φόρτε και το Μοσχόπουλο, που είχαν ακουστεί προ ολίγων ετών από τον Γεωργάτο……

Είναι της ίδιας διχαστικής λογικής με αυτήν που οδήγησε στην εκπαραθύρωση τον Καλαφάτη (μαζί με την παράταξη του) από το Δημοτικό Συμβούλιο προ ετών από τον διορισμένο Νομάρχη Μπεριάτο,
με κατασκευασμένες κατηγορίες, δηλητηριάζοντας όλη την κοινωνία για χρόνια.

Ουδέποτε οι διχαστικές ανακοινώσεις και οι κατασκευασμένες ιστορίες από ανύπαρκτα όργανα (και πρόσωπα….) δεν βοήθησαν τα κόμματα, το πολιτικό σύστημα και την κοινωνία!

2 σχόλια:

  1. Αραγε τι να απαντησεις...
    σε καθε λογης βαρβαρα ερεθισμενο "ερμηνευτικο",
    που ζει πια στην ηχω "ενδοξων" αναμνησεων
    ενω μοιραζε τοσα χρονια καλημερες και υποψιες?
    τι να απαντησεις σε καθε λογης...
    "περιφερομενο" για οικτο
    που αρθρωνει λεξεις για εναν προορισμο που παει...και παει μα δεν στεκει?
    Κατι σας ξεφευγει "φραγγαβιλατοι"-παντογνωστες !
    Αραγε πως αντεχετε...
    να αιωρηστε χαμενοι, μες τ' απορω κι εξισταμαι-σας
    και να διαλυεστε μεσα στα λογια-σας?
    Ορομεν-σας ταφοι !
    και δεν καταδεχομαστε την αγορα των λογων-σας,
    δεν περιμενουμε την θεια κοινωνιαν-σας,... εφαγαμε !
    Παρτε δρομο για εκει που καιγεται η λιγη βοηθεια απο τους "φιλους-σας"
    και ΄μεις επι τη θεα-σας... καρδιοσταλακτον δακρυ χεομεν !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαν να λέμε φιλε Αναμαμαλα ας το πάρουν απόφαση κάποιοι ότι δεν θα μας σώσουν αυτοί - παρήλθεν η εποχή τους: «Είπατε τω βασιλεί χαμαί πέσε δαίδαλος αυλά. Ουκέτι Φοίβος έχει καλύβην, ου μάντιδα δάφνιν, ου παγάν λαλέουσαν, απέσβετο και λάλον ύδωρ».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.