Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Σ. Παπαδάτος: Η ΣΠΙΘΑ Κεφαλονιάς στη Σάμη

Την Κυριακή 13/3/2011 και στις 11:00 π.μ. συνεδρίασε στο δημοτικό σχολείο της Σάμης η ΣΠΙΘΑ Κεφαλονιάς που ξεκίνησε τα βήματά της στις 12/1/2011 και αριθμεί για την ώρα πάνω από 250 μέλη.

Τα συντονιστικά όργανα (ομάδες εργασίας) έχουν συνεδριάσει 8 φορές και έγιναν 5 γενικές συνελεύσεις με επιτυχή σε αριθμό προσέλευση πολιτών!

Στη Σάμη με έναν χαιρετισμό ξεκίνησα ως μέλος της ΣΠΙΘΑΣ της περιοχής. Αναφέρθηκα στο στόχο, για την λευτεριά της πατρίδας μας. Σύντομη αναφορά για τα χαρακτηριστικά της Δημοκρατίας που «δοκιμάζουμε». Την ισότητα των μελών… Ανακοίνωσα για την αμέσως επόμενη γενική συνέλευση την παραίτησή μου απ’ την ομάδα συντονισμού και παραμονή μου ως απλό μέλος! (Είναι προσυμφωνημένο από τα μέλη να συμμετέχουν διαρκώς νέα πρόσωπα, να μην υπάρχουν γραμματείς και σε θρόνους καθήμενοι!).

Και αφού τοποθετήθηκε ο ντόπιος και αυτοπροτεινόμενος Βαγγέλης Χρηστάτος ως συντονιστής στην κουβέντα παρουσίασα τα δύο αυτοπροτεινόμενα μέλη ως εισηγητές.

Τον Γεράσιμο Βαλσαμή, αντισμήναρχο εν αποστρατεία, που αναφέρθηκε σε αποσπάσματα από την ιδρυτική διακήρυξη και σε στόχους της ΣΠΙΘΑΣ.

Και τον Μιχάλη Μαρκάτο, πρόεδρο του εμποροεπαγγελματικού συλλόγου Κεφαλονιάς που διάβασε κείμενο σταλμένο από τον οικονομολόγο-αναλυτή Δ. Καζάκη.

Τέλος, ουσιαστικές ερωτήσεις και απόψεις ακούστηκαν από πολίτες της Σάμης, καταλήγοντας σε ένα διάλογο θέσεων, κυρίως για τον τρόπο δράσης της Σπίθας.

Δόθηκε η ευκαιρία σε πολλά μέλη των ομάδων εργασίας να απαντήσουν σε θέσεις, απόψεις. Υπήρξαν 14 νέες εγγραφές μελών.

Στη Σάμη θα ξαναβρεθούμε σύντομα μιας και γενικές συνελεύσεις γίνονται συχνά! Το σπουδαίο ίσως μετά το ενδιαφέρον του κόσμου και την επικοινωνία, είναι ότι ξεκινούν οι ενέργειες και η δραστηριότητα της Σπίθας στην κοινωνία!

Το μήνυμα αυτό δόθηκε απ’ τη Σάμη και ήταν απόφαση της προηγούμενης συνεδρίας των ομάδων εργασίας στο Αργοστόλι.

Να ευχαριστήσουμε εδώ όλα τα μέλη της ΣΠΙΘΑΣ που ταξίδεψαν στη Σάμη, καθώς και τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής που παρευρέθησαν. Τέλος, ένα ευχαριστώ στον Τάσο Καβαλλιεράτο που πέρα απ’ τις εύστοχες παρεμβάσεις του κάλυψε με υλικό την εκδήλωση!
Σταύρος Παπαδάτος
(Σημ. Θέλω εδώ να επισημάνω ότι όλα τα γραφόμενα εκπροσωπούν τον εαυτό μου και κανέναν άλλον!)

Ρουπάκι: Ευχαριστούμε τον Σταύρο Παπαδάτο για το άρθρο του. Φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση της ΣΠΙΘΑΣ μπορείτε να δείτε στο ιστολόγιο Vlahata Samis:  http://vlahatasamis.blogspot.com/2011/03/blog-post_14.html

7 σχόλια:

  1. ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ. ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΥ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΤΟΥΜΕ. ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΚΙ ΑΓΡΑΦΤΟΙ. ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η μόνη επανάσταση που πρέπει να γίνει στις μέες μας είναι η αποκόλληση από παρωχημένες αντιλήψεις και παλαιολιθικούς κομματικούς μηχανισμούς. Η επανάσταση του ατόμου. Θα έλεγα, ότι ευτυχώς που υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν, έστω δύσκολα, να ψηλαφίσουν ένα φως που αχνοφαίνεται. Και σημασία δεν έχει αν θα είσαι μαζί τους, φτάνει να το αναγνωρίζεις. Καλή επιτυχία, φίλοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παρακολουθώ την σπίθα μόνο από διαδίκτυο και μόλις έναν μήνα! Δεν νομίζω άλλωστε ότι μπορείς κι από κάπου αλλού. Πιστεύω ότι πρέπει όλοι να πληροφορηθούμε και να συμμετέχουμε. Αν γίνεται από τα μέλη της Σάμης η από το ρουπάκι να μας ενημερώσετε για την επόμενη συνάντηση που μπορούμε να παραβρεθούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΗΡΘΕ Η ΑΝΟΙΞΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Άνοιξη, φίλε Ανώνυμε, ποτέ δεν θα έρθει, αλλά ούτε και υπάρχει, παρεχτός κι αν την έχουμε μέσα μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 18 Μαρτίου! Τα χελιδόνια εντός τρειών ημερών θα είναι όλα εδώ! Η άνοιξη φίλοι μου είναι...εδώ! Τον άνθρωπο να βρούμε! Νερό ποτάμι στον βαθύ ύπνο και το λαμπρό σκοτάδι της συνενοχής ( . )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. giati grafete oloi sas os anonimoi?giati den grafoun ta onomata tous aftos-oi pou elenxoun to roupaki?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.