Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Σημαντική διάκριση για το έργο του γνωστού Κεφαλονίτη καλλιτέχνη Μιχαήλ Ρωμανού, από την UNESCO

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βράβευση του Μιχαήλ Ρωμανού από την UNESCO με τιμητικό έπαινο διακεκρικένου Έλληνα καλλιτέχνη

Σημαντική διάκριση για το έργο του γνωστού Κεφαλονίτη καλλιτέχνη Μιχαήλ Ρωμανού, από την UNESCO.


Συγκεκριμένα, με αφορμή την πρόσφατη επιτυχημένη συμμετοχή τoυ στην έκθεση που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Μέγαρο του Ζαππείου, από τον Όμιλο για την UNESCO Τ.Λ.Ε.Ε. με την έγκριση και αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και τη στήριξη και χορηγία του Ταμείου Ενίσχυσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής, βραβεύτηκε για το έργο του και την συμμετοχή του στην φιλανθρωπική εικαστική έκθεση, με τιμητικό έπαινο διακεκριμένου Έλληνα καλλιτέχνη.



Για τα υπέροχα "ΕΠΙΧΡΙΣΜΑΤΑ" που αποτελούν την νέα εμπνευσμένη δουλειά του Μιχαήλ Ρωμανού, ο γνωστός ακαδημαϊκός καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Ευάγγελος Μουτσόπουλος, σχολίασε σχετικά: "...Τα έργα του εικαστικού καλλιτέχνη Μιχαήλ Ρωμανού, μας μεταφέρουν σε ονειρικές εικόνες μέσα από τις οποίες κατορθώνει την τέλεια αναδομή της οπτικής εμπειρίας. Οι ευφάνταστες εικόνες του, περιέχουν μουσικότητα και ένα ρυθμό στον οποίο ανήκει τόσο το συναίσθημα όσο και η ποίηση, μετουσιώνοντας τη χρωστική ύλη σε γλαφυρή γραφή που τόσο εμπνευσμένα και δημιουργικά χειρίζεται και συλλαμβάνει την αλήθεια πίσω από την οπτική αντικειμενικότητα. Στα έργα αυτά, στιγμές μεταξύ άλλων ποίησης και δημιουργίας, αποτυπώνονται και εκφράζονται μέσα από το προσωπικό τρόπο γραφής του..."




Ο Μιχαήλ Ρωμανός μετά την επιτυχημένη συμμετοχή του στη διεθνή έκθεση στην Αμερική, στο Μουσείο Τεχνών McHenry στην Καλιφόρνια, παρουσίασε τη νέα του δουλειά που είναι εμπνευσμένη από τα δημιουργήματα της λαϊκής χειροτεχνίας, στην υπέροχη διοργάνωση του Ομίλου για την UNESCO στο Μέγαρο του Ζαππείου ενώ ταυτόχρονα με την έκθεση που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, προετοιμάζει πυρετωδώς με τη συμμετοχή της πρωτοποριακής ομάδας καλλιτεχνών που επιμελείται "ROMANOS & FRIENDS" τη μεγάλη ετήσια έκθεση "ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΕΧΝΗΣ 2011" του Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας, που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο σε επιλεγμένες αίθουσες τέχνης στον Δήμο Αθηναίων και διαδραστικά ενώ φέτος η περίφημη αυτή διοργάνωση που πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά, περικλείει και μία μεγάλη εικαστική έκπληξη, που θα συζητηθεί !!!

Λίγα λόγια για τον Μιχαήλ Ρωμανό.

Γεννήθηκε στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς.

Είναι εικαστικός καλλιτέχνης και επιμελητής εκθέσεων σύγχρονης τέχνης.

Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας (Athens Fine Arts Festival)

Είναι ιστορικός της τέχνης και της ενδυματολογίας και έχει υπάρξει διευθυντής της περίφημης σχολής σχεδιαστών μόδας ROMANOS (1990-2000), με πλήθος διακρίσεις και βραβεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με σημαντικότερες στιγμές, την εκπροσώπηση της Ελλάδας το 1996 στο Παρίσι και το 1998 στο Άμστερνταμ, σε διεθνείς εκθέσεις σχεδίου μόδας. Έχει επιμεληθεί τη σημαντική έκθεση "Ελληνικά χρώματα στο εξωτερικό - Νέοι δημιουργοί" που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 2008 υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών στην αίθουσα εκθέσεων του Υπουργείου στο Σύνταγμα και την έκθεση "Ελληνικά χρώματα - Ειρηνικά χρώματα" που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων στο πολιτιστικό κέντρο "Μελίνα" το 2009 και στο Πνευματικό Κέντρο στην Ακαδημίας, το 2010. Εμπνεύστηκε και επιμελείται την μεγαλειώδη σπονδυλωτή έκθεση "ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΕΧΝΗΣ" που συνδιοργανώνεται με τους Δήμους των Αθηνών, σε επιλεγμένες gallery και Moυσεία, κάθε καλοκαίρι στην Αθήνα ενώ ταυτόχρονα επιμελείται και διευθύνει με μεγάλη επιτυχία την καλλιτεχνική ομάδα "ROMANOS & FRIENDS". Εκθέτει έργα του σε ατομικές και σημαντικές ομαδικές εκθέσεις και λαμβάνει μέρος σε πολλά φεστιβάλ τέχνης που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έργα του υπάρχουν σε πολλές ιδιωτικές συλλογές όπως στην Αθηναϊδα, στην δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου, στο Μουσείο τεχνών του Modesto στην Αμερική, στην Ιερά Μητρόπολη Κεφαλονιάς & Ιθάκης και αλλού καθώς και σε πολλές mail art συλλογές ανά τον κόσμο. Είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου φίλων καλλιτεχνών της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της καλλιτεχνικής επιτροπής της Διεθνούς Εκθέσεως Μail Art Aθηνών / Θεσσαλονίκης. Έχει βραβευτεί για το έργο του από σημαντικούς οργανισμούς όπως η UNESCO και η HELEXPO της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.
http://mromanos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.