Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Νέα Εποχή για την Κεφαλονιά: Δελτίο Τύπου

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο κ. ΠΑΡΙΣΗΣ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η συζήτηση για την απογραφή του Δήμου Κεφαλλονιάς ανέδειξε χαρακτηριστικά τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζεται ο Δήμαρχος κ.Αλεξ. Παρίσης.

  • Απαξίωση και περιφρόνηση όλων των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών της Κεφαλλονιάς.
  • Άρνηση να αποδεχθεί τα έργα και τις πρωτοβουλίες που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια.
  • Αμφισβήτηση της προσφοράς και του έργου κάθε ενός που έχει βοηθήσει να προχωρήσει ο τόπος μας.

Παρουσιάζεται ο κ. Παρίσης να μην μπορεί να παρακολουθήσει τις αλλαγές που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια στην Κεφαλλονιά, λες και έπεσε ξαφνικά με αλεξίπτωτο.

Όμως η απογραφή του Δήμου Κεφαλλονιάς, παρά τα προβλήματα και τις αδυναμίες της, ανέδειξε έναν Δήμο με περιουσία που πλησιάζει τα 500.000.000 Ευρώ σε πάγιες εγκαταστάσεις.

Ένας Δήμος με κτίρια, με κλειστά και ανοιχτά γήπεδα, με πλατείες, με παιδικές χαρές, με Λιμνοδεξάμενές, με Βιολογικούς Καθαρισμούς, με οχήματα και μηχανήματα, με πολύ μεγάλη ακόμη πάγια περιουσία.

Η απογραφή ανέδειξε ουσιαστικά ότι δεν παραλαμβάνει “καμένη γη” αλλά ένα Δήμο με μεγάλες δυνατότητες αλλά και με προβλήματα.


Όλες αυτές οι σημαντικές υποδομές και τα περιουσιακά στοιχεία δημιουργήθηκαν από την κοινωνία της Κεφαλλονιάς , από τους ανθρώπους που υπηρέτησαν διαχρονικά την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα κοινά από όλους γενικά τους πολιτικούς χώρους.

Όμως ο κ. Παρίσης με περισσή αλαζονεία στις τοποθετήσεις του αναγνωρίζει μόνο τη σύντομη περίοδο που ήταν Βουλευτής και όπως είναι σε όλους γνωστό μοίραζε “επιταγές χωρίς αντίκρισμα”, αποφάσεις δηλαδή για επιχορήγηση με χρήματα που δεν υπήρχαν .

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ

Στο Δήμο της Κεφαλλονιάς υπάρχουν και υποχρεώσεις, όμως σε κάθε ζωντανό οργανισμό που λειτουργεί και συνεχίζεται η δραστηριότητα του δημιουργούνται και υποχρεώσεις τις οποίες πρέπει να αντιμετωπίσει.

Ο ζοφερός τρόπος που παρουσιάζει αυτές τις υποχρεώσεις ο κ. Παρίσης είναι και η πραγματικότητα;

Η ανάγνωση και μόνο των στοιχείων της απογραφής τον διαψεύδει κατηγορηματικά και ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά μόνο παραδείγματα.

Τα δάνεια του Δήμου Κεφαλλονιάς είναι μακροπρόθεσμα και ρυθμισμένα, μάλιστα μερικά από αυτά τα έχουν ψηφίσει και στελέχη της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Οι τοκοχρεωλητικές δόσεις ανέρχονται περίπου στα 3.000.000 Ευρώ, ένα ποσό δηλαδή που μπορεί να αντιμετωπίσει ο Δήμος.

Στα χρέη του Δήμου Κεφαλλονιάς περιλαμβάνονται τιμολόγια και λογαριασμοί από έργα που είναι ενταγμένα σε Εθνικά και Ευρωπαϊκά Προγράμματα (ΘΗΣΕΑΣ, ΕΣΠΑ κ.λ.π.) τα οποία είτε έχουν εξοφληθεί σήμερα, είτε τα χρήματα θα έρθουν και δεν θα επιβαρύνουν καθόλου το Δήμο.

Τα ποσά αυτά είναι περισσότερα από 2.000.000 Ευρώ και αποτελούν οφειλές οι οποίες στην πραγματικότητα δεν θα επιβαρύνουν καθόλου το Δήμο.

Παρουσιάζονται οφειλές των Δήμων προς τη Διαδημοτική Επιχείρηση αλλά και ίδιο ποσό σαν οφειλές της Διαδημοτικής προς τρίτους.

Με κανένα τρόπο δεν αποτελεί οφειλή του Δήμου Κεφαλονιάς το ποσό των 5.900.000 Ευρώ του έργου “Αποχέτευση Σκάλας” και είναι απαράδεκτο ότι αναφέρθηκε με τον τρόπο αυτό στη συνέντευξη του κ. Παρίση. Το έργο αυτό συνεχίζεται και πρέπει να τελειώσει αφού και οι νομικές διαδικασίες για το θέμα του ελέγχου δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Ο Δήμαρχος κ.Παρίσης πρέπει να υπερασπιστεί το έργο με κάθε τρόπο και όχι με τη στάση του, τις τοποθετήσεις του και τους χειρισμούς του να δίνει την εντύπωση ότι το θεωρεί εξαρχής “ χαμένη υπόθεση ”.

Ο Δήμος Κεφαλλονιάς όμως δεν έχει μόνο υποχρεώσεις αλλά έχει και βεβαιωμένες απαιτήσεις τις οποίες πρόκειται στη συνέχεια στο μεγαλύτερο μέρος τους να τις εισπράξει και ανέρχονται συνολικά σε 4.000.000 Ευρώ περίπου.

Οι υποχρεώσεις επομένως του Δήμου Κεφαλλονιάς και οι άμεσες οφειλές του αντιμετωπίζονται από τα Τακτικά του έσοδα, από την Τακτική Επιχορήγηση, από την Τακτική Επιχορήγηση για έργα, από τις επιχορηγήσεις από Εθνικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα κ.λ.π.

Όλα αυτά επιβεβαιώνουν ότι ο κ. Παρίσης χρησιμοποιεί επιλεκτικά ορισμένα στοιχεία για να καλλιεργήσει με υπερβολές μια ζοφερή εικόνα στην κοινή γνώμη.


Δημιουργεί και την εντύπωση ότι παραλαμβάνει μόνο προβλήματα για να δικαιολογήσει προκαταβολικά ενδεχόμενη δική του αποτυχία.

ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΑΚΟΜΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ

Ο Δήμος Κεφαλλονιάς είναι ένας μεγάλος και ισχυρός Δήμος που δημιούργησε το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Είναι πλέον ο μοναδικός φορέας της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης στην Κεφαλλονιά και η κοινωνία περιμένει και απαιτεί να λειτουργήσει σωστά και αποτελεσματικά γιατί τα καθημερινά προβλήματα δεν περιμένουν.

Η μικροπολιτική, η πολιτική ενοχοποίηση των αντιπάλων, η περιφρόνηση στο έργο και την προσφορά των προηγούμενων Δημοτικών αρχών δεν έχουν θέση και υπονομεύουν από την αρχή τη λειτουργία του Δήμου.

Το οξύμωρο της υπόθεσης βέβαια είναι ότι στελέχη προηγούμενων Δημοτικών αρχών βρίσκονται και στη συμπολίτευση.

Οι πρακτικές αυτές πρέπει επιτέλους να σταματήσουν και ο Δήμαρχος κ. Παρίσης να στρέψει αποκλειστικά και μόνο την προσοχή του στην αποτελεσματική λειτουργία του Δήμου ο οποίος ακόμα και σήμερα δεν έχει προχωρήσει σε βασικές ενέργειες.

Μέχρι σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει Κανονισμό Λειτουργίας και ο Δήμος Κεφαλλονιάς δεν έχει ακόμα προϋπολογισμό και επομένως δεν μπορεί να κάνει πληρωμές.

Πολλές ενέργειες πρέπει επίσης να γίνουν ακόμα για να αποκτήσει ο Δήμος τη στοιχειώδη λειτουργία που είναι απαραίτητη για να αντιμετωπίζει την καθημερινότητα του.

Η “Νέα Εποχή για την Κεφαλλονιά” θα συνεχίσει να συμμετέχει υπεύθυνα στη λειτουργία του Δήμου με σεβασμό στο θεσμικό της ρόλο, να στηρίζει θετικές πρωτοβουλίες, να υποβάλλει προτάσεις, να ασκεί εποικοδομητική κριτική αλλά και να καυτηριάζει απαράδεκτες συμπεριφορές.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, 13-04-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.