Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

ΤΕΙ Ιονίων Νήσων - Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας - Δράσεις Τμήματος

Εκπαιδευτικές επισκέψεις σπουδαστών του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας σε πολιτισμικούς φορείς και οργανισμούς της Κεφαλονιάς

Την Τετάρτη 30-03-11 πραγματοποιήθηκε η πρώτη από μία σειρά εκπαιδευτικών επισκέψεων σπουδαστών του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας σε πολιτισμικούς φορείς και οργανισμούς της Κεφαλονιάς. Οι επισκέψεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του μαθήματος της Πολιτισμικής Διαχείρισης, την ευθύνη διδασκαλίας του οποίου έχει η επιστημονική συνεργάτης του Τμήματος κ. Ι. Φαρακλού, και έχει ως αντικείμενο το σχεδιασμό και προγραμματισμό της πολιτιστικής πολιτικής, την προστασία και τη διαφύλαξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Πρώτος σταθμός των σπουδαστών ήταν η Φιλαρμονική Σχολή Πάλλης στο Ληξούρι, όπου είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο κτίριο της Φιλαρμονικής και να συζητήσουν για πάνω από δύο ώρες με τον Πρόεδρο της, κ. Ιωσήφ Λουκέρη, ο οποίος τους περιέγραψε αρχικά τις διάφορες βασικές λειτουργίες ενός σωματείου σαν τη Φιλαρμονική, το οποίο διατηρεί σχολή μουσικής εκπαίδευσης (φυτώριο) καθώς και μουσικό σώμα (μπάντα), και τα προβλήματα που μπορεί ένα τέτοιο σωματείο να αντιμετωπίσει. Στη συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις τους και άκουσε με ενδιαφέρον τις προτάσεις τους για το σχεδιασμό της επικοινωνιακής πολιτικής της Φιλαρμονικής, πιθανούς τρόπους να επεκτείνει τη βάση των φίλων της, να αξιοποιήσει το κτίριο της κ.α. Από την επίσκεψη αυτή, όπως και από τις επόμενες, θα προκύψουν εργασίες των φοιτητών, οι οποίες θα κοινοποιηθούν στους υπεύθυνους του κάθε ιδρύματος εφόσον το επιθυμούν.

Η οπτική γωνία των σπουδαστών απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας τέτοιος οργανισμός ήταν φρέσκια, ανεξάρτητη και γι' αυτό το λόγο ενδιαφέρουσα και η ανταλλαγή ιδεών ιδιαίτερα γόνιμη και για τις δύο πλευρές. Οι φοιτητές ανέφεραν ότι η επίσκεψη είχε ιδιαίτερη βιωματική αξία γι' αυτούς ("πραγματικά νοιώσαμε ότι είχαμε αναλάβει τις δημόσιες σχέσεις και το μάρκετινγκ της Φιλαρμονικής") και υποσχέθηκαν ότι θα διατηρήσουν επαφή και θα βοηθήσουν τη Φιλαρμονική στις εκδηλώσεις της. Πέρα όμως από τους χωροχρονικούς περιορισμούς του συγκεκριμένου μαθήματος και του συγκεκριμένου εξαμήνου (πόσες επισκέψεις και πόσες εργασίες μπορεί να χωρέσει ένα εξάμηνο;) αυτό που μας διδάσκει η εμπειρία αυτή είναι ότι οι φοιτητές χρειάζονται την πείρα και την επαφή με την πραγματικότητα και τα ιδρύματα αλλά και οι οργανισμοί και οι επιχειρήσεις χρειάζονται τις νέες ιδέες και την επιστημονική προσέγγιση.

Ομιλία για το EcoRally στο Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας

Την Τρίτη 5/4/2011 στο Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας στο Αργοστόλι πραγματοποιήθηκε ομιλία/ενημέρωση σχετικά με το Eco Rally που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στην Κεφαλονιά τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Κεφαλλονιάς κ. Ευάγγελος Κεκάτος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Petersons, που δημιούργησε την EcoFormula (www.ecoformula.gr), κ. Σταύρος Τραυλός μίλησαν σε καθηγητές και φοιτητές του Τμήματος. Παρουσίασαν την ιδέα της διοργάνωσης και ζήτησαν από όποιους επιθυμούν να συμμετάσχουν τόσο στην διοργάνωση όσο και στη δημιουργία του πλάνου Δημοσίων Σχέσεων και του Marketing Plan της εκδήλωσης.


Στην αρχή της εκδήλωσης ο κ. Κεκάτος παρουσίασε και το θέμα του εθελοντισμού για τις εκδηλώσεις των Special Olympics που θα γίνουν στην Κεφαλονιά. Πρότεινε δε την εθελοντική συμμετοχή των φοιτητών σε αυτή τη διοργάνωση.

Ευχαριστούμε τους κυρίους Ε. Κεκάτο και Σ. Τραυλό για την ενημέρωση, και προσκαλούμε όλους τους φορείς που επιθυμούν να συνεργαστούν με το Τμήμα ή να παρουσιάσουν κάποια ιδέα με κοινωνικές ευαισθησίες να επικοινωνήσουν μαζί μας. Επίσης ευχαριστούμε τους φοιτητές και τους καθηγητές του Τμήματος για τη συμμετοχή τους.

Συζήτηση – ενημέρωση με τους φοιτητές από το «ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ, ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΩΝ Ε.Ε.Σ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ».

Στα πλαίσια του μαθήματος «ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ» την Τετάρτη 6 Απριλίου διενεργήθηκε συζήτηση – ενημέρωση με τους φοιτητές από το «ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ, ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΩΝ Ε.Ε.Σ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ».


Στη συζήτηση τέθηκαν θέματα όπως η αναγκαιότητα της Εθελοντικής προσφοράς, η δομή και η λειτουργικότητα των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και η οργάνωση, η δράση και τα αποτελέσματα του ως άνω Σώματος.

Στους φοιτητές τα παραπάνω αναλύθηκαν από τον Αρχηγό του Σώματος κ. Χαράλαμπο Μοσχόπουλο, παρουσία της κ. Ειρήνης Κατσαλήρου, Άρη Γεράκη, Ξονοφώντα Χαλδά και Στέφανο Κουνάδη, μέλη του Σώματος, και της εκπαιδεύτριας Αλεξάνδρας Λάντου.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τα μέλη του σώματος που συμμετείχαν στην ενημέρωση. Το τμήμα προσβλέπει σε ουσιαστική συνεργασία με εθελοντικές ομάδες και σωματεία του νησιού μας και καλεί όποιο σωματείο, φορέα ή ομάδα επιθυμεί να παρουσιάσει τη δράση του στους φοιτητές του Τμήματος, με γνώμονα πάντα την ουσιαστική εκπαίδευση των φοιτητών, να επικοινωνήσει με το Τμήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.