Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Διαπολιτισμικό Κ έ ν τ ρ ο Ι ο ν ί ο υ: ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΣΧΑΛΙΝΩΝ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΩΝ

Με ιδιαίτερη χαρά βλέπουμε ότι η αρχομένη και σεμνή δραστηριότητα των εκθεσιακών εκδηλώσεων του Δ.Κ.Ι, βρίσκει ανταπόκριση σε συμπολίτες μας που ασχολούνται με καλλιτεχνικές δημιουργίες. Με αυτή την αφορμή επιθυμούμε να εκφράσουμε την επιθυμία και ευχή ταυτόχρονα, ότι θα θέλαμε να έλθουμε σε επαφή με όποιους συμπατριώτες μας πιστεύουν ότι θα ήθελαν να παρουσιάσουν κάποια δραστηριότητά τους, στην μικρών διαστάσεων αίθουσα, των γραφείων του Δ.Κ.Ι .

Τώρα για την περίοδο του Πάσχα 2011, 

συγκεκριμένα από 18/04/2011 έως και 30/04/2011 
με ωράριο 12.00-14.00 & 18.00-21.00 μ.μ 

θα είναι ανοικτή έκθεση χειροτεχνημάτων με δείγματα δουλειάς από τις κυρίες:
  • Σπυριδούλα Καβαλιεράτου-Δόριζα, που εμπνεόμενη από καθημερινά,υλικά τα μεταπλάθει σε μικρά καλλιτεχνικά δημιουργήματα, 
  • Bιργινία Κωστοπούλου, που ενώ προσφάτως ασχολήθηκε με το ντεκουπάζ ,τα δημιουργήματά της δείχνουν μια ιδιαίτερη αισθητική αντίληψη, 
  • Λένα Σιμωνετάτου-Χρυσογένη, πού μας εμπιστεύεται την προσωπική της συλλογή από ζωγραφιστά αυγά που με ατελείωτες ώρες υπομονής και ευαισθησίας η ίδια καλλιτέχνησε.
Θα χαρούμε να σας δούμε και να τα πούμε από κοντά.

Για το Διαπολιτισμικό Κέντρο Ιονίου

Τάκης Τόκκας


Λίγα λόγια για την εκθέτρια μας ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΤΟΥ-ΔΟΡΙΖΑ.

Η Σπυριδούλα Καβαλιεράτου-Δόριζα γεννήθηκε στις Η.Π.Α ΤΟ 1981 και από το 1990 κατοικεί στον Καραβόμυλο Κεφαλονιάς. Αποφοίτησε από τη νοσηλευτική του ΤΕΙ Πατρών. Παράλληλα με την επαγγελματική της ασχολία έχει παρακολουθήσει σεμινάρια φωτογραφίας, παραδοσιακών χορών, προστασίας περιβάλλοντος.

Φύση καλλιτεχνική, με φαντασία και επιδεξιότητα στα χέρια υλοποιει πρωτογενή υλικά που βρίσκει στις ακρογιαλιές, στα καρνάγια, οπουδήποτε, και τα μεταπλάθει σε μικρές μυστικές συνομιλίες, σε μικρά καλλιτεχνήματα.


Λίγα λόγια για την εκθέτρια μας ΛΕΝΑ ΣΙΜΩΝΕΤΑΤΟΥ-ΧΡΥΣΟΓΕΝΗ

Η Λένα Σμωνετάτου-Χρυσογένη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Θυγατέρα των δασκάλων του Καραβομύλου Ευαγγέλου Σιμωνετάτου και Μαίρης Παντελιά, από την επαύριο της γέννησης της και έως το 1968 που οικογενειακώς μετεγκαταστάθηκαν στην Αθήνα, κατοίκησε στο Καραβόμυλο. Τα ευτυχισμένα και ανέμελα χρόνια της περιόδου αυτής, με τα κάθε λογής βιώματα, πολλές φορές μεταπλάθονται σε αξιόλογα καλλιτεχνικά δημιουργήματα.

Μετά τις εγκύκλιες σπουδές φοίτησε στην σχολή Βακαλό και εν συνεχεία παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής στο Κολλέγιο Αθηνών και σε ιδιώτες ζωγράφους στη τεχνική της ζωγραφικής επάνω σε ύφασμα. Συμμετείχε σε αρκετές εκθέσεις ζωγραφικής με πρώτη στο «Στάδιο Ειρήνης και φιλίας» το 1986.


Λίγα λόγια για την εκθέτρια μας ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Η Βιργινία Κωστοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα όπου και αποφοίτησε από το ΤΕΙ στο τμήμα των γραφικών τεχνών.

Από το 1994 κατοικεί στα Χαλιωτάτα Κεφαλονιάς. Άτομο με καλλιτεχνικές ανησυχίες πειραματίζεται με διάφορες μορφές χειροτεχνημάτων. Αυτή την περίοδο η καλλιτεχνική της αναζήτηση και εφαρμογή, αφορά την τεχνική ντεκουπάζ που συνίσταται στο περιμετρικό κόψιμο ενός χάρτινου μοτίβου από π.χ μια χαρτοπετσέτα και εν συνεχεία επικολλάται σε οποιαδήποτε επιφάνεια με ειδική επεξεργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.