Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Η πρώτη συνέντευξη του πρώτου Δημάρχου Κεφαλλονιάς

Αναδημοσιεύουμε από το ιστολόγιο Kefalos-net δημοσίευμα σχετικά με την πρώτη συνέντευξη του Δημάρχου Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρου Παρίση.

Την πρώτη συνέντευξη τύπου από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του, έδωσε ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς κ. Αλέξανδρος Παρίσης, ενώπιον των εκπροσώπων των τοπικών μέσων ενημέρωσης του νησιού.

Ο Δήμαρχος κ. Παρίσης αφού καλωσόρισε τους δημοσιογράφους, αναφέρθηκε εισαγωγικά στους βασικούς άξονες της παρουσίασής του λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Από την ημέρα της ορκωμοσίας μου, ως Δήμαρχος Κεφαλλονιάς, είχα αναλάβει απέναντί σας, μια δέσμευση. Είχα πει ότι πολύ σύντομα, όσο μου επιτρέπουν οι συνθήκες, θα ενημερώσω υπεύθυνα του πολίτες του νησιού μας, για την κατάσταση που βρίσκεται το σπίτι μας, το σπίτι κάθε Κεφαλλονίτη, ο Δήμος μας.


Θέλω να ξεκαθαρίσω από την αρχή δύο πράγματα για τη σημερινή παρουσία:
  1. Σκοπός αυτής της ενημέρωσης δεν είναι να δημιουργήσω οποιοδήποτε άλλοθι, λόγω της δεινής κατάσταση που βρίσκεται ο Δήμος μας.
  2. Δεν έχω κανένα σκοπό με την παρούσα παρουσίαση να προσωποποιήσω ευθύνες, για κανένα πολιτικό πρόσωπο της Τοπικής μας κοινωνίας, που στο παρελθόν διαχειρίστηκε τα δημοτικά πράγματα.
Μοναδικός μου στόχος και σκοπός είναι να γνωρίζει ο κάθε Κεφαλλονίτης και η κάθε Κεφαλλονίτισσα, τι παρέλαβε να διαχειριστεί ο Αλέξανδρος Παρίσης, ως νέος Δήμαρχος Κεφαλλονιάς. Ήταν, είναι και θα παραμείνει αρχή μου, οι πολίτες του νησιού μας να τα γνωρίζουν όλα.


Για μένα η γνώση των πολιτών και η διαφάνεια στην διαχείριση θα παραμείνει καθ’όλη τη διάρκεια της τετραετίας, πολύ υψηλά στην καθημερινά μου ατζέντα.


Είχα πει δε και το επαναλαμβάνω και σήμερα, ότι δεν πρόκειται ποτέ κανένα φαινόμενο διαφθοράς και κανένα φαινόμενο κακοδιαχείρισης και αλαζονείας.


Αν είστε λοιπόν σίγουροι ότι η σημερινή αρχή δεν είναι απλά αρχή, αλλά καθημερινή πρακτική για το Δήμο μας από εδώ και στο εξής.


Επειδή είναι πολλά αυτά που πρέπει να πούμε σήμερα και προκειμένου να μην καθυστερήσουμε θα μπω απευθείας το θέμα και στο τέλος της παρουσίασης θα σχολιάσουμε περισσότερα.»

Μετά την εισαγωγή του Δημάρχου ακολούθησε με την παράλληλη προβολή σε σλάιντς, η παρουσίαση όλου του σχεδίου μετάβασης καθώς και των ενεργειών που έπρεπε να γίνουν σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα από τη νέα δημοτική αρχή για την εφαρμογή του Καλλικράτη. Το κύριο μέρος της παρουσίασης, αφιερώθηκε στην οικονομική κατάσταση του Δήμου, έτσι όπως αποτυπώνεται με πραγματικά στοιχεία, μετά και την ολοκλήρωση της απογραφής από τους προηγούμενους ΟΤΑ.

Κλείνοντας την παρουσίαση των στοιχείων, ο Δήμαρχος μίλησε για τους άμεσους στόχους της διοίκησής του, οι οποίοι συνοψίζονται στα ακόλουθα:
  • Το οικονομικό νοικοκύρεμα του Δήμου
  • Την οργάνωση και ενεργοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου
  • Την έλευση μεγάλων έργων στο νησί, παρά το γεγονός της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που ζούμε.
«Θα παραδώσουμε στο τέλος της τετραετίας έναν Δήμο που θα τον ζηλεύουν πολλοί Δήμοι στην Ελλάδα, κλείνοντας οριστικά τους λογαριασμούς μας με το παρελθόν» είπε ο Δήμαρχος ολοκληρώνοντας τον επίλογό του.

Στη συνέχεια ακολούθησε η ενότητα των ερωταπαντήσεων με τους δημοσιογράφους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ.

Ακούστε την συνέντευξη εδώ (VoutosPress)

Δείτε την παρουσίαση (σειρά διαφανειών) της συνέντευξης εδώ (Kefalos-Net)

Πηγές

http://kefalos-net.blogspot.com/2011/04/blog-post_06.html
http://kefalos-net.blogspot.com/2011/04/h.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.