Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Πληβείος: Ο εραστής του πρωινού καφέ

Θέλεις ν΄ αγιάσεις και δεν σε αφήνουν!

Προ ημερών είχα αποφασίσει – προκειμένου να διαφυλάξω την ψυχική μου υγεία – να κόψω με το μαχαίρι κάθε μαζοχιστική μου συνήθεια. Πρώτα-πρώτα λοιπόν σταμάτησα να παρακολουθώ τις «θεατρικές παραστάσεις» του Δημοτικού Συμβουλίου της Κεφαλλονιάς. Γιατί? Γιατί κάθε φορά που παρακολουθούσα το Δ.Σ. «φούντωνα» χειρότερα από τον «Καίσαρα»! Τα νεύρα μου στο κόκκινο. Έπιανα τον εαυτό μου να μονολογεί και άκουσον-άκουσον έλεγα στον εαυτόν μου: «Πληβείε» εάν δεν ήσουν «πληβείος» και ήσουν π.χ. επιχειρηματίας, ποιόν απ΄ όλο αυτό το συρφετό θα έπαιρνες στη δούλεψή σου και θα περίμενες προκοπή? Μπορούν οι λέξεις να περιγράψουν το μέγεθος της θλίψης όταν το… μέτρημα σταματά στα δάχτυλα του ενός χεριού?

Αποφάσισα λοιπόν – έστω για λίγο χρονικό διάστημα – να … αποσυρθώ από την «άτυπη» παρατήρηση του «θεάτρου σκιών»!

Δεν πρόλαβα όμως καλά-καλά να γιορτάσω τα …επινίκια της απόφασής μου να μην βλέπω, να μην ακούω, να μην ασχολούμαι και έσκασε….. βόμβα μεγατόνων! Τέτοια έκρηξη δεν γινόταν να μην την ακούσω! Και αφού την άκουσα, θα σας την περιγράψω.

Έτσι για να θαυμάσετε νοημοσύνη και λεβεντιά! Συναντήθηκε λέει, ο τελευταίος Δήμαρχος του Δήμου Αργοστολίου με στελέχη του ΠΑΣΟΚ και τους είπε ότι το τοπικό ΠΑΣΟΚ τον αδίκησε και τους απαίτησε μεταμέλεια και συγνώμη προκειμένου αυτός και η παρέα του να …. επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ! Τόνισε επίσης, ότι δεν μπορούν να τον αντιμετωπίζουν σαν τον οποιοδήποτε του χώρου, γιατί δεν είναι τυχαίος, έχει πολλές γνώσεις, έχει πολλά χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κ.λ.π. Αχ, αυτή η επετηρίδα! Πείτε μου, δεν ανατριχιάσατε? Δεν ντρέπονται οι άθλιοι ΠΑΣΟΚΟΙ που για να ελέγξουν το «μαγαζί» τους – όπως και ο ίδιος τονίζει με γραπτή του δήλωση στα τοπικά Μ.Μ.Ε. την 26/3/2011- σκλήρυναν τη στάση τους και έτσι δεν θα επιτευχθεί ποτέ η συμπόρευση του όλου ΠΑΣΟΚ?

Γιατί βρε διασπαστές της ενότητας, προτείνατε τη διαγραφή του? Πού σας πείραξε ο εραστής του…πρωινού καφέ? Δεν φτάνει που την προεκλογική περίοδο σας έφερε ψήφους με το… τσουβάλι πίνοντας καθημερινά στο καφεδάκι του στη γνωστή καφετέρια της Πλατείας, συνοδευόμενος από την εκλεκτή παρέα του? Δεν ψήφισε αυτός τον Μάρκο αν και …..πικραμένος? Δεν τον ψήφισαν οι συγγενείς, οι φίλοι του και πολλοί άλλοι δημότες του Αργοστολιού – μη ΠΑΣΟΚΟΙ – κατόπιν των ….. επίμονων παρακλήσεών του? Δηλαδή, επειδή εσείς είσαστε κορόιδα και προσπαθούσατε να μαζέψετε ψήφους τρέχοντας στις ρούγες, αυτός φταίει? Γιατί δεν είχατε και σεις τη νοημοσύνη να κάτσετε στις διπλανές καφετέριες και να κάνετε τη δουλειά σας?

Και δεν φτάνουν αυτά! Το θράσος σας δεν περιγράφεται! Προτείνατε και τη διαγραφή τριών κολλητών του. Μπράβο! Μόνο εκείνη η μυστακοφόρα «σηπία» εκ Σάμης τη γλύτωσε. Τι είδους «σηπία» θα ήταν, αν δεν αμολούσε μελάνι για να ξεφύγει? Και σεις μη χάσετε ευκαιρία! Βρήκατε τρία απροστάτευτα ορφανά και αμέσως να τους πάρετε το κεφάλι! Καλά οι άντρες, αλλά η γυναικούλα της παρέας τις σας έφταιξε? Τόσο μεγάλο αμάρτημα έκανε, που «άρπαξε» λίγες ψήφους από το τσουβάλι του ΠΑΣΟΚ και τις έδωσε στον «Καίσαρα»? Ντροπή! Είναι τόσο κακό δηλαδή που αν και στη Σ.Ε. Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Αργοστολίου, πήρε μια «θεσούλα» - λόγω …. ευκρινών προσόντων βεβαίως – στις Επιτροπές του «Καίσαρα»? Μόνη και απροστάτευτη θα έμενε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς? Χωρίς «πατρική» αγκαλιά?

Ύστερα απ΄ όλα αυτά, δεν πιστεύω να ενεργήσετε με αυθάδεια και θράσος! Μεταμεληθείτε και ζητήστε τους γονατιστοί ταπεινά συγνώμη. Δεν ξέρετε, μπορεί και να σας συγχωρήσουν! Στην ανάγκη δώστε τους και κάτι! Έτσι, σαν αναγνώριση των αγώνων, της εντιμότητας, της ειλικρίνειας και των λοιπών αρετών τους!

Προς Θεού, συνετιστείτε! Για φανταστείτε τι θα γίνει αν τους διαγράψετε, ή ξαφνικά επανέλθουν στη γήινη σφαίρα από τη «χώρα του ποτέ» που μέχρι τώρα βρίσκονται και συνειδητοποιήσουν ότι είναι μουσκεμένοι όχι από βροχή, αλλά από σάλιο? Θα πάρουν τις ψήφους που σας έδωσαν στις δημοτικές εκλογές και θα γίνουν άρατοι! Το πάτε δηλαδή φυρί – φυρί να … ξεμείνει το ΠΑΣΟΚ από ψήφους στις βουλευτικές εκλογές! Πως θα εκλέξετε βουλευτή? Πάει, άδειασε το ΠΑΣΟΚ. Φαλιμέντο!

Ας σοβαρευτούμε όμως τώρα! Στείλτε τους παρακαλώ άμεσα εκεί που ταιριάζουν: Στο ΠΟΥΘΕΝΑ!

Ο ΠΛΗΒΕΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.