Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Πολιτικά Μεζεδάκια - Κεφαλονιά: 2.034.322,68 χρέη – Πολιτισμός «του ταρατατζούμ» και «της βιτρίνας»

Αναδημοσιεύουμε από τα "Πολιτικά Μεζεδάκια".

Πέρασαν «στα ψιλά», για να μην πω στα καθόλου…., τα χρέη των ΝΠΔΔ και των Κοινωφελών Επιχειρήσεων των πρώην Δήμων, όπως και το προσωπικό που απασχολούν.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζουν οι Δημοτικοί φορείς Πολιτισμού.

Δείτε την κατάσταση με τα χρέη όπως παρουσιάστηκε στο δημοτικό συμβούλιο και επανερχόμαστε...

Δήμος Λειβαθούς: 599.235,99 ευρώ
(Διατηρούσε 4 φορείς για τον πολιτισμό. Τη Φιλαρμονική Λειβαθούς με χρέος 575.463,95 ευρώ, το Ραδιόφωνο Λειβαθούς με 23.288,90 ευρώ χρέος, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λειβαθούς με χρέος 0,44 ευρώ και το Ωδείο Λειβαθούς με 392,70 ευρώ και απασχολούσε 10 άτομα).

Δήμος Πυλάρου: 473.459,49 ευρώ
(Διατηρούσε δύο φορείς πολιτισμού: Την ΔΕΚΤΑΠ Πυλάρου με 471.726,21 ευρώ χρέη και τη Ζησιμάτειο Βιβλιοθήκη Πυλάρου με 1.733,28 ευρώ χρέη και απασχολούσε 12 άτομα).

Δήμος Σάμης: 437.754,95 ευρώ
(Διατηρούσε την ΚΕΤΑΠ Σάμης και απασχολούσε 6 άτομα).

Δήμος Παλικής: 209.829,87 ευρώ
(Διατηρούσε την ΔΗΚΕΠ και δύο βιβλιοθήκες με μηδενικό χρέος και απασχολούσε 6 άτομα)


Δήμος Αργοστολίου: 185.980,28 ευρώ
(Διατηρούσε την ΔΗΚΕΠΑΨ και απασχολούσε 11 άτομα).

Δήμος Ερίσσου: 107.859,88 ευρώ
(Διατηρούσε την ΔΗΚΕΠ Ερίσσου και απασχολούσε 6 άτομα).

Δήμος Ελειού-Πρόννων: 20.202,22 ευρώ
(Διατηρούσε την ΔΗΚΕ Πρόννων και απασχολούσε 7 άτομα).

Η μόνη λογική εξήγηση που υπάρχει γιατί θάφτηκε η υπόθεση, είναι γιατί δεσπόζει στην πρώτη θέση το συναιτεράκι του Παρίση ο Μιχαλάτος με το ιλιγγιώδες χρέος των 600.000 ευρώ στον Δήμο Λειβαθούς για τα δεδομένα της Κεφαλονιάς και τον πολιτισμό που προσφέρεται!!! Να τα φορτώσουν όλα στο Φραντζή, όπως το άνοιγμα των 3.000.000, κομμάτι δύσκολο…

Η Σάμη με τα τεράστια έσοδα από τα σπήλαια είναι απορίας άξιο πού χάλαγε τόσα χρήματα για τον πολιτισμό αφήνοντας και 437.000 ευρώ χρέη. Άλλωστε τα τελευταία χρόνια ακόμη και «τα Εόρτια της Σάμης» είχαν ξεφτίσει. Βέβαια συνέχιζε να κάνει πολυδάπανες συναυλίες.

Η Πύλαρος του επικεφαλής της αντιπολίτευσης και υποψήφιου Μάρκου Κοτσιλίνη άφησε εξωφρενικό χρέος 473.000 ευρώ για το μέγεθος του Δήμου. Βέβαια όλοι θα θυμάστε την πολυδιαφημισμένη «πολιτιστική άνθηση» στην Πύλαρο τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα «την πολιτιστική έκρηξη» πέρσι την προεκλογική περίοδο, όπως και τις πολυδάπανες συναυλίες στο Μύρτο.... Ακόμα και οι 12 απασχολούμενοι υπάλληλοι στον Πολιτισμό της Πυλάρου, περισσότεροι απ’όλους τους άλλους Δήμους ακόμη και του Αργοστολίου, είναι προκλητικός αριθμός!!!

«Η Παλική του Πολιτισμού» της «δραστήριας» στα πολιτιστικά Νόπης (κάπως έτσι δεν αυτοδιαφημιζόταν;) με 210.000 χρέος, αποδεικνύεται ότι (και αυτή) όλα αυτά που έκανε (και κυρίως το πολυδάπανο Καρναβάλι) τα έκανε …. «με δανεικά και αγύριγα».

Και βεβαίως θυμάστε τις κομπορρημονίες για «το πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού» με τις συναυλίες πανάκριβων αηδών «στο πλημμυρισμένο από κόσμο γήπεδο», πέρσι της Παπαρίζου, πρόπερσι του Χατζηγιάννη και πάει λέγοντας. Η πλάκα ήταν ότι όλα αυτά διαφημιζόταν ότι αφήνουν και έσοδα…

Ακόμη και η μικρή Έρισσος κατάφερε να αφήσει πάνω από 100 χιλιάρικα χρέη για τον πολιτισμό. Είναι μυστήριο πάντως που χαλάστηκαν τόσα λεφτά για πολιτιστικές δραστηριότητες στο Φισκάρδο και την Άσσο…

Οι Αργοστολιώτες και ο Τσιλιμιδός πιάστηκαν «στον ύπνο»μπροστά στους άλλους με ….μόνο 185 ψοροχιλιάδες χρέη, ολόκληρη πρωτεύουσα. Με ούτε τα μισά χρέη του Μάρκου και ήθελε νάναι και υποψήφιος... Εμ, δεν γίνεται…

Και φυσικά… «ο κότσος των κότσων» αποδεικνύεται ο Κώστας Ζαπάντης Δήμαρχος του Δήμου Ελειού-Πρόννων αφήνοντας …20 χιλιάρικα χρέος μόνο από τον πολιτισμό. Ξεφτίλα!!!

Τελικά οι (περισσότεροι) πρώην Δήμαρχοι αποδείχθηκαν….τζάμπα μάγκες στον πολιτισμό με τα 2.034.322,68 χρέη που άφησαν και ακόμη αποδεικνύεται πως τόσα χρόνια πούλαγαν στον κόσμο... «μεταξωτές κορδέλες για…φύκια» - για να παραποιήσουμε τη γνωστή παροιμία!!!

Αν εξαιρέσει κανείς κάποια αξιόλογα τμήματα – υποδομή, στο Αργοστόλι και κάποια μεμονωμένα στους υπόλοιπους Δήμους, τι αλήθεια μπορεί να δικαιολογήσει τόσα χρέη παρά μόνο το γεγονός; πως έκαναν πολιτισμό «του ταρατατζούμ» και πως καλλιεργούσαν με «τις αρπαχτές» επώνυμων καλλιτεχνών «τη βιτρίνα τους»;

Τέλος ,άσχετο ή απολύτως σχετικό με τον πολιτισμό, διαβάσαμε ότι ο πρώην Δήμος Παλικής δεν κατέβαλε τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων επί 13 μήνες, αυτό και αν είναι έργο "Πολιτικού" Πολιτισμού...

Πηγή:  http://politika-mezedakia.blogspot.com/2011/04/203432268.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.