Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Δ. Γασπαρινάτος: Η αποχή δεν είναι λύση.

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΑΣΠΑΡΙΝΑΤΟΣ, Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος

Η ΑΠΟΧΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ

«Στην αρχαία Ελλάδα η μη συμμετοχή στα κοινά της Πόλης, εθεωρείτο ως ένα από τα μεγαλύτερα σφάλματα ενός πολίτη. Μάλιστα είχε χρησιμοποιηθεί ο χαρακτηρισμός άχρηστος για όποιον δεν ελάμβανε μέρος στα κοινά της κοινωνίας της οποίας ήταν πολίτης».

Αυτές τις λίγες ημέρες που μένουν μέχρι τις εκλογές , εκείνοι που φοβούνται την ετυμηγορία του Ελληνικού Λαού, εκμεταλλευόμενοι την πικρία, την οργή και την αγανάκτησή του, είναι σίγουρο ότι θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο και πρόσφορο μέσο, να του πλασάρουν την αποχή ως αντίσταση και να πείσουν τον ψηφοφόρο να πει……δεν πάω να ψηφίσω.

Δεν πρέπει να τους κάνουμε τη χάρη. Με την ψήφο μας πρέπει να τους τιμωρήσουμε και να καταδικάσουμε τις καταστροφικές πολιτικές τους, Τις πολιτικές που πλήττουν βάναυσα τον απλό εργαζόμενο, τον χαμηλοσυνταξιούχο, τον μικρομεσαίο, τον άνεργο , την νεολαία που τις σκοτώνουν τα όνειρα.

Μην αφήσουμε άλλους να αποφασίσουν για την τύχη και το μέλλον μας. Ας μην επιτρέψουμε σε κανέναν να αποφασίσει για εμάς χωρίς εμάς. Φτάνει πια.

Πρέπει να μείνουμε μακριά από τις προσταγές όλων εκείνων που θέλουν να εκδηλώνουμε την διαμαρτυρία μας…..απέχοντας από τις κάλπες ή να το …..ρίχνουμε λευκό. Μακριά από όσους μας ωθούν να μη συμμετέχουμε αλλά να απέχουμε.

Το δικαίωμα που έχουμε να επιλέγουμε μέσω της κάλπης αυτούς που θα μας εκπροσωπήσουν πρέπει να το διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού και να καταδικάσουμε τις πρακτικές που διάφοροι επιτήδειοι χρησιμοποιούν, με σκοπό να το δυναμιτίσουν, να το απαξιώσουν και να το υπονομεύσουν, παρουσιάζοντας την αποχή ωραιοποιημένα ως τη ….μεγάλη μαγκιά της εποχής.

Είναι σίγουρο ότι η αποχή δεν ενοχλεί καθόλου τους κρατούντες. Ούτε βέβαια το λευκό. Εκείνο που τους τρομάζει είναι η στροφή των ψηφοφόρων σε ανεξάρτητους συνδυασμούς και μικρά κόμματα.
Η συμμετοχή στην ψηφοφορία για την εκλογή των αντιπροσώπων μας, στις επερχόμενες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές αποτελεί καθήκον αλλά και πράξη ευθύνης για το μέλλον του νέου Δήμου Κεφαλονιάς και της Αιρετής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Ειδικότερα σε αυτές τις εκλογές που έχουν έντονο πολιτικό χαρακτήρα μιας και ο θεσμός της Περιφέρειας αποκτά πλέον άλλη αξία και έχει μεγαλύτερη βαρύτητα, θα πρέπει ο καθένας μας να φανεί αντάξιος των περιστάσεων. Η αποχή από τη διαδικασία των εκλογών θα μας καταστήσει υπεύθυνους για το όποιο αποτέλεσμα και ταυτόχρονα θα χάσουμε την ευκαιρία να αποδοκιμάσουμε τις πολιτικές εκείνες που είναι υπεύθυνες για την τραγική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ…ΝΑΙ ΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.