Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

17 Νοεμβρίου 2010 - Εκδήλωση Μνήμης

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το 2008, με τη συμπλήρωση 35 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, εκδόθηκε το βιβλίο «Κεφαλονίτες και Ιθακήσιοι στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973», με το οποίο γινόταν μια πρώτη προσπάθεια να καταγραφούν μαρτυρίες Κεφαλονιτών και Ιθακησίων, που συμμετείχαν σ’ εκείνα τα γεγονότα, και να συγκεντρωθούν δημοσιευμένα κείμενα (πολιτικά, λογοτεχνικά κ.λπ.) σχετικά με τη δικτατορία, τον αντιδικτατορικό αγώνα και το Πολυτεχνείο , που γράφτηκαν από Κεφαλονίτες και Ιθακήσιους.

Όσα χρήματα από τη διακίνηση του βιβλίου έμειναν μετά από την εξόφληση των διαφόρων οικονομικών υποχρεώσεων, διατέθηκαν (και φυσικά δεν ήταν αρκετά) για το στήσιμο μνημείου τιμητικού για το Πολυτεχνείο. Ο Δήμος Αργοστολίου παραχώρησε το χώρο στην πλατεία Καμπάνας και ο γλύπτης Μεμάς Καλογηράτος φιλοτέχνησε το μνημείο.

Σας προσκαλούμε
την Τρίτη, 16 Νοέμβρη 2010, και ώρα 6.30 μ.μ.,
στην πλατεία Καμπάνας,
στα αποκαλυπτήρια
του μνημείου για το Πολυτεχνείο

ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

Π. Πετράτος.

3 σχόλια:

  1. Έχει και την επικαιρότητά της η τελετή....

    Και η ειρωνεία είναι ότι την επικαιρότητα της, την δημιούργησαν αυτοί που αν ήταν εκεί, ήταν μόνο με το σώμα.
    Μόνο μια ασπρόμαυρη φωτογραφία….
    Έτσι μια φλασιά….
    Και μετά Τίποτα, το απόλυτο Τίποτα.
    Και τώρα πετάμε τριαντάφυλλα που;
    Στην απώλεια των συνειδήσεων….

    Γιατί μούρχονται έτσι ξαφνικά δυο στίχοι:
    Όντα μικρά χρωματιστά,
    μες τον καθρέφτη κλειδωμένα….
    Η επικαιρότητα μάλλον….
    Η καθημερινότητα μάλλον….
    Το καβάλημα του καλαμιού μάλλον….

    Άτιμε χρόνε πόσα ξεδιαλύνεις….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!...ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΘΙΑΚΟΙ ΣΕ 'ΚΕΙΝΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ?... ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ-ΤΟΥΣ?... ΟΤΙ ΟΠΟΥ ΝΑ 'ΝΕ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ-ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ... ΔΕΝ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙΑΣΑΤΕ?... ΑΚΟΜΑ ΟΡΕ ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ? ΟΡΕ ΑΚΟΜΑ ΕΚΕΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΡΕ?...ΦΤΟΥ ΞΕΛΕΥΘΕΡΙΑ...ΟΡΕ!!!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κι όμως αγαπητέ μου Αναμάμαλα υπήρχαν και συντοπίτες μας που όντως συμμετείχαν σε όλα αυτά (προσωπικά βρίσκω πολυ ενδιαφέρον το βιβλίο "Κεφαλονίτες και Ιθακήσιοι στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973"). Το ότι υπάρχουν πάμπολλοι που καπηλεύτηκαν όλη αυτή την ιστορία είναι δυστυχώς αναμφισβήτητο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.