Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Κεντρική Ομιλία Μάρκου Κοτσιλίνη στο Αργοστόλι

Αργοστόλι 5-11-2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μια ανεπανάληπτη συγκέντρωση ο Μάρκος Κοτσιλίνης και το ψηφοδέλτιό του ολοκλήρωσαν την προεκλογική τους εκστρατεία. Στη κατάμεστη Πλατεία Αργοστολίου ο Μάρκος Κοτσιλίνης απευθύνθηκε στις Κεφαλλονίτισσες και Κεφαλλονίτες που καταχειροκρότησαν αυτόν και τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους. Σε κλίμα ενθουσιασμού και με την αυτοπεποίθηση τη ΝΙΚΗΣ παρουσίασε τις βασικές αρχές του προγράμματός του. Αναφέρθηκε με συγκίνηση στα προσωπικά του βιώματα που συνδέονται άρρηκτα με την Κεφαλονιά και έδωσε απαντήσεις σε όσους τις τελευταίες ειδικά ημέρες επιχείρησαν να μειώσουν την προσφορά και το έργο του.








Ολόκληρη η ομιλία του Μάρκου Κοτσιλίνη έχει ως εξής:

***************

Φίλες και Φίλοι του Αργοστολιού! Κεφαλονίτισες και Κεφαλονίτες!

Σας ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου για τη σημερινή σας παρουσία.Φθάνουμε σήμερα στο αποκορύφωμα της εκλογικής μάχης. Γυρίσαμε με τους εκλεκτούς συνεργάτες μου όλη τη Κεφαλονιά απ’ άκρη σε άκρη, από χωριό σε χωριό, από γειτονιά σε γειτονιά.

Φέρνουμε στη μεγάλη πλατεία του Αργοστολιού το νικηφόρο μήνυμα των συμπολιτών μας. Η Νίκη στις 7 Νοέμβρη είναι κοντά μας, είναι σίγουρη. Το είδαμε στη προσμονή και στην ελπίδα των συμπολιτών μας, το βλέπουμε σήμερα στη φλόγα των δικών σας ματιών,στην αυτοπεποίθηση της δικής σας χειραψίας.

Μας δίνετε τη δύναμή σας, μας δίνετε κουράγιο και έμπνευση Έτσι θα συνεχίσουμε, έτσι θα πετύχουμε μαζί γιατί μόνο μαζί μπορούμε να πετύχουμε, γιατί έτσι διαβαίνουν στη ζωή τους οι άνθρωποι και οι κοινωνίες τους μέσα από την κοινή δράση, το κοινό όραμα.

Και είναι μεγάλη τιμή για μένα, να έχω όλους εσάς στο πλευρό μου. Γι’ αυτό σας ευχαριστώ γι’ άλλη μια φορά. Στέκομαι με δέος ενώπιων σας εδώ στη μεγάλη ιστορική πλατεία του Αργοστολιού.

Αναλογίζομαι τα μεγάλα πολιτικά και κοινωνικά γεγονότα πού ’χουν τρέξει σ’αυτή την πλατεία. Σκέφτομαι τα σημαντικά πρόσωπα πού’χουν μιλήσει από αυτό το ίδιο βήμα, μένω εκστατικός μπροστά στο ρόλο τους, τη δράση, την προσφορά τους. Δήμαρχοι, Νομάρχες, Βουλευτές, Υπουργοί, Πρωθυπουργοί αλλά και απλοί ανώνυμοι και επώνυμοι αγωνιστές της πολιτικής και της ζωής. Για όλα αυτά και πολλά άλλα που διαπερνούν το δικό μου είναι, νοιώθω έντονη τη μεγάλη ευθύνη που ανήκει σε μένα.

Μ ’αυτά τα συναισθήματα, μ’αυτές τις μύχιες σκέψεις θα ήθελα να σας μιλήσω απλά και ειλικρινά.
Αποφεύγω συστηματικά την εύκολη λύση του φθηνού πολιτικάντη, να χαϊδέψω αυτιά, να εμπορευτώ ελπίδα, να εντυπωσιάσω με φανφάρες, με ανέξοδες φιγούρες με δήθεν κούφιες μεγαλοσύνες. Μπορεί να διαφωνεί κανείς μ’ αυτά που θα ακούσει από μένα, ξέρει όμως ότι αυτά που λέω είναι αυθεντικά δικά μου, βγαίνουν από τη δική μου σκέψη αυθόρμητα και αληθινά.

Ξέρει πως αυτά που λέω θα πασχίσω με όλες μου τις δυνάμεις να τα κάνω πράξη. Ο λόγος μου είναι ειλικρινής, δεν είναι ψεύτικος, δεν είναι λόγος υφαρπαγής ψήφου, είναι λόγος πολιτικής ευθύτητας και πράξης.

Βιώνουμε τη βαθύτερη κρίση.Οι επιπτώσεις της είναι συνταρακτικές στη ζωή μας. Μετά την κρίση, αυτό που θα υπάρχει στην ελληνική κοινωνία θα’ναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που ξέραμε μέχρι τώρα.

Όμως η οικονομική κρίση που διαλύει το κοινωνικό και παραγωγικό ιστό της κοινωνίας μας, είναι μόνο η μια όψη του νομίσματος. Κατά τη γνώμη μου όχι η χειρότερη. Η ιστορία αποδεικνύει πως οι οικονομικές κρίσεις έρχονται και παρέρχονται.

Το απελπιστικό σήμερα είναι πως η κρίση είναι γενική, δεν αφήνει τίποτα έξω, τίποτα αλώβητο. Οι αξίες ξεπέφτουν, τα όνειρα ξεφτίζουν, η ηθική παρακμή αρρωσταίνει τις κοινωνικές και ατομικές αντιστάσεις. Η ιδεολογία εξοβελίζεται, το συλλογικό χάνεται, η πνευματική ζωή περιπαίζεται, η σεμνότητα λοιδορείται. Ό,τι δίνει αξία στο άτομο και στην οργανωμένη κοινωνία παραμερίζεται από τη σύγχρονη βαρβαρότητα.

Το βάθος της κρίσης δεν είναι ανάλογο της οικονομικής συμφοράς. Είναι ανάλογο της πνευματικής σήψης. Η οικονομική κρίση μπορεί να σημαδέψει την κοινωνία. Η ηθική κρίση όμως μπορεί να την αφανίσει.

Δεν ανησυχώ τόσο, όταν δεν έχω χρήμα. Ανησυχώ όμως απόλυτα όταν δεν έχω όνειρο. Το όνειρο δίνει νόημα στη ζωή μας και αλλοίμονο αν το χάσουμε. Βρίσκομαι σήμερα μπροστά σας σ’αυτό το βήμα γιατί έχω όνειρο, γιατί έχω δύναμη να παλέψω γι’αυτό, γιατί έχω εκλεκτούς και άξιους συνεργάτες που με βοηθούν στην προσπάθειά μου αυτή.

Δεν υπηρετώ καμιά κομματική επιταγή. Έχω τα πολιτικά μου πιστεύω, είμαι υπερήφανος για την πολιτική μου διαδρομή. Ξέρετε την πολιτική μου ταυτότητα όπως ξέρετε και ξέρουμε στο μικρό μας τόπο, την κάθε ταυτότητα των πολιτικών εκπροσώπων. Το να βάλουμε προεκλογικώς διάφορες ταμπέλες ανεξαρτησίας, για να ψαρέψουμε στα θολά νερά τον αφελή ψηφοφόρο δεν είναι μόνο ανέντιμο είναι και γελοίο συνάμα.

Και τέτοιες γελοιότητες δεν ανήκουν σε μένα και στη δική μου στάση ζωής. Είμαι αυτός που είμαι, χωρίς φτιασιδώματα και έτσι στέκομαι μπροστά σας. Αν εσείς με κρίνετε ικανότερο από άλλους συνυποψήφιους μου θα σας είμαι ευγνώμων και θα αφιερώσω τον εαυτό μου με εντιμότητα και διαφάνεια σ’αυτό το σκοπό.

Μα και αν άλλως εσείς αποφασίσετε, πάλι μαζί θα ’μαστε στο καθημερινό αγώνα με τις οικογένειές μας, τους φίλους μας, τους συνεργάτες μας.

Θα είμαστε εδώ, στη γη που μας γέννησε, στη γη που αγαπήσαμε, στη γη που μας καθόρισε. Εδώ, γιατί είμαστε πια, ένα κομμάτι από αυτή την αγαπημένη γη. Έχουμε επίγνωση πως η πολύπλευρη κρίση δημιουργεί αναχώματα στην πολιτική συμμετοχή.

Είμαστε όμως εδώ, για έναν νέο αγώνα, μια νέα αρχή. Η δική σας σημερινή παρουσία είναι μοναδική εγγύηση για τη ΝΙΚΗ, για τη ΝΙΚΗ της τοπικής αυτοδιοίκησης και της τοπικής κοινωνίας μας.

Την Κυριακή το βράδυ μια Νέα Εποχή για την Κεφαλονιά ξεκινά. Την ξεκινάμε όλοι μαζί, αυτοί που είναι εδώ, αυτοί που λείπουν, όλοι οι Κεφαλονίτες όπου γης.

ΜΑΖΙ ΘΑ ΠΑΜΕ! ΜΑΖΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» είναι η μέγιστη διοικητική τομή στο νεοελληνικό κράτος. Μπορεί και πρέπει να αλλάξει όλα τα δεδομένα της κοινωνίας, ιδιαιτέρως των τοπικών κοινωνιών της Ελληνικής Περιφέρειας. Είναι λογικό ότι αυτό το θεσμό, ιδίως στα πρώτα του βήματα μπορεί να τον υπηρετήσει καλύτερα όποιος πιστεύει σε αυτόν. Όποιος είναι υπέρ και όχι εναντίον.

Η νέα εποχή απαιτεί ΓΝΩΣΕΙΣ, ΕΜΠΕΙΡΙΑ, ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ.

Είναι βέβαιο ότι λογικές και πολιτικές της περασμένης 40ετίας, εμπόριο ελπίδας και ανέξοδες υποσχέσεις για τα πάντα, στη σημερινή εποχή είναι όχι μόνο ανεδαφικές αλλά και επικίνδυνες.
Θέλω να είμαι ξεκάθαρος στο σημείο αυτό.

Το απόλυτο ξεχαρβάλωμα του κράτους είναι άμεση συνέπεια τέτοιων αντιλήψεων. Ο παλαιοκομματισμός και η διαφθορά διέλυσαν τα πάντα, ροκάνισαν την αξιοπιστία, βαράθρωσαν την ανταγωνιστικότητα, δηλητηρίασαν τη συνείδηση του μέσου πολίτη. Δεν θα επιτρέψουμε να ξαναεμφανιστούν τέτοια φαινόμενα παραλυσίας και εκμαυλισμού.

Οι αρχές μας είναι:

  • Η αξιοκρατία και όχι ο κομματισμός.
  • Η πραγματική πολιτική και όχι οι φανφάρες.
  • Η πολλή δουλειά και όχι οι υποσχέσεις και η ρουσφετολογία.
  • Η εντιμότητα και η διαφάνεια.

Ο Δήμος Κεφαλονιάς έχει από 1ης Ιανουαρίου 2011 αυξημένες αρμοδιότητες και αναβαθμισμένο ρόλο στην διαμόρφωση του μέλλοντος για το νησί μας. Αποφεύγουμε τα κούφια και μεγάλα λόγια γιατί φιλοδοξούμε ό,τι υποσχεθούμε να το πραγματοποιήσουμε.

Η μέχρι σήμερα πορεία μας αποτελεί την παρακαταθήκη των υποσχέσεων και δεσμεύσεών μας.Όραμά μας είναι η λειτουργία ενός σύγχρονου Δήμου:

  • Που θα είναι καθημερινά δίπλα στους πολίτες του από άκρη σε άκρη του νησιού μας.
  • Που θα είναι ΕΚΕΙ στα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα.
  • Που θα συνδέεται και θα εξυπηρετεί τον κάθε Κεφαλονίτη όπου γης.

Η αρμονική ανάπτυξη του νησιού αποτελεί τον πρωταρχικό μας στόχο.Στις επιλογές μας κυριαρχούν οι τομείς:

  • Της Κοινωνικής Συνοχής
  • Του Περιβάλλοντος και της Χωροταξίας
  • Των Υποδομών
  • Του Πολιτισμού
  • Της Στήριξης της Επιχειρηματικής Δράσης

Η σωστή οργάνωση του νέου δήμου είναι το μεγάλο στοίχημα. Η οργάνωση θέλει πίστη, γνώση, πολλή δουλειά, ατέλειωτη δουλειά. Δεν μπορεί να γίνει με φανφάρες και ψευτοδιλήματα. Αυτά θα επιφέρουν την αυτόματη διάλυση του δήμου.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Κάθε γωνιά του νησιού μας έχει τη δική της ιδιαιτερότητα, τη δική της γνωστή και άγνωστη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά: σπήλαια, υγρότοπους, παραλίες, πεδιάδες και κοιλάδες, μοναδικά γεωλογικά φαινόμενα, αρχαία και νεότερα μνημεία, κάστρα, μουσεία, εκκλησιές και μοναστήρια.

Σχεδιάζουμε:

  • Να δημιουργήσουμε προγράμματα για νέους και ενήλικες με στόχο να γνωρίσουν τις φυσικές και πολιτιστικές ιδιαιτερότητες του νησιού μας.
  • Να συνεχίσουμε το πρόγραμμα «Οι Μαθητές της Ελλάδας Ταξιδεύουν στην Κεφαλονιά», που εφαρμόζει με επιτυχία η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Κεφαλονιάς & Ιθάκης.
  • Να προστατεύσουμε το πολιτιστικό και περιβαλλοντικό πλούτο της Κεφαλονιάς.


Ο Αίνος, το Μεγάλο Βουνό της Κεφαλονιάς με τους θρύλους και τις παραδόσεις του, σήμερα μαζί με το Ρούδι αποτελεί τον Εθνικό μας Δρυμό που χαρακτηρίζεται από τα κεφαλονίτικα έλατα, τα ενδημικά φυτά, την πανίδα και την ορνιθοπανίδα, τα ζώα και τα πουλιά. Οι κάτοικοι των γύρω χωριών είναι δεμένοι με την ιστορία και τις παραδόσεις του.Σε κάθε προσπάθεια ανάδειξης του Εθνικού Δρυμού θα έχουμε τη σύμφωνη γνώμη των κατοίκων του.

Απαιτείται η ολοκλήρωση των αποχετεύσεων Παλικής,Σάμης, Πόρου-Σκάλας καθώς και η ολοκλήρωση των μελετών και η κατασκευή των αποχετευτικών δικτύων και βιολογικών καθαρισμών στη Λειβαθώ, το Φισκάρδο, την Αγία Ευφημία.

Στόχος μας:

  • Η προστασία του περιβάλλοντος και η αναβάθμιση των τουριστικών περιοχών.
  • Με πρωτοβουλία της Τοπικής Ένωσης Δήμων & Κοινοτήτων Κεφαλονιάς - Ιθάκης, την παρούσα περίοδο ξεκίνησε και με επιτυχία εφαρμόζεται το Πρόγραμμα Ανακύκλωσης στο Νομό σε χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο και πλαστικές συσκευασίες. Στόχος η επέκταση σε ηλεκτρικές συσκευές κλπ.
  • Η εφαρμογή Ενιαίου Χωροταξικού Σχεδιασμού, που επιτέλους πρέπει να διαμορφωθεί για το σύνολο του Νησιού μας, διασφαλίζει την Ορθολογική Αξιοποίηση του μοναδικού φυσικού μας περιβάλλοντος.

ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Σχεδιάζοντας τη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για το νησί μας, οφείλουμε να διαμορφώσουμε με τρόπο αποτελεσματικό τις υποδομές μας έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις συνθήκες της τεχνολογίας και των αυξημένων απαιτήσεων της κοινωνίας.

Αυτό σημαίνει ότι ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΜΕ κάθε πηγή και δυνατότητα χρηματοδότησης απ’ όπου κι αν προέρχονται. Αξιοποιούμε Εθνικά και κυρίως Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Η δημιουργία σωστής υποδομής προϋποθέτει την κατασκευή έργων μεγάλης εμβέλειας και χρηστικότητας όπως:

  • Σύγχρονη λειτουργία Λιμανιών με τη δημιουργία Χώρων Υποδοχής. Η διακίνηση τουριστών μέσω κρουαζιέρας απαιτεί τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στα σημεία προσέγγισης.
  • Οδικό δίκτυο στο οποίο δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στη συντήρηση και συμπλήρωσή του με σωστή σήμανση και οδική ενημέρωση. Κατασκευή νέων χρηστικών οδικών αξόνων σε κάθε περιοχή.
  • Δημιουργία μικρών αλλά σημαντικών Αλιευτικών Καταφυγίων που αναπτύσσουν και διευκολύνουν την αλιεία. Ορθολογική Λειτουργία αλλά και ανάπτυξη νέων Τουριστικών Αγκυροβολίων. Ιδιαίτερη μέριμνα στη συντήρηση του Αγροτικού Δικτύου.

ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ

Οι Γεωργοί και Κτηνοτρόφοι του νησιού μας πρέπει να αισθανθούν το Δήμο δίπλα τους και να αντιληφθούν ότι η συνεργασία μαζί τους ωφελεί περισσότερο τους ίδιους.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο Τουρισμός είναι ο τομέας που στηρίζει την τοπική οικονομία και κινητοποιεί τον αγροτικό και το μεταποιητικό κλάδο της. Ο Δήμος Κεφαλονιάς σε συνεργασία με τους επαγγελματίες του χώρου πρέπει να προβάλλει το νησί ως προορισμό με ιδιαίτερο φυσικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον, υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και χαμηλό κόστος για τον επισκέπτη τόσο του εξωτερικού όσο και του εσωτερικού.

Ενέργειες που πρέπει να γίνουν γι αυτό το σκοπό είναι:

  • Έκδοση σύγχρονου υλικού προβολής του νησιού μας σε πολλές γλώσσες. 
  •  Δημιουργία Τουριστικού Γραφείου Ενημέρωσης σε κάθε περιοχή για την παροχή χρήσιμων πληροφοριών στους επισκέπτες.
  • Η προσπάθεια ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού εντάσσεται σε κοινό προγραμματισμό.
  • Η δημιουργία Συνεδριακού Κέντρου στο νησί μας θα δώσει τη δυνατότητα πραγματοποίησης διεθνούς εμβέλειας συνεδρίων, συμποσίων κλπ.
  • Δημιουργία πρόσβασης για ΑΜΕΑ σε όλες τις οργανωμένες παραλίες και τα αξιοθέατα του νησιού.


ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ

Η ανάπτυξη σύγχρονων υποδομών με τη δημιουργία νέων Βιομηχανικών Περιοχών και την επέκταση των υφιστάμενων ενισχύουν την επιχειρηματική δραστηριότητα στο δευτερογενή τομέα.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα που η Ελληνική κοινωνία καταπονείται από την σοβαρή οικονομική κρίση που ταλανίζει την χώρα, με απρόβλεπτες ακόμη συνέπειες για ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, η επικέντρωση στον άνθρωπο, τον πολίτη και η υποστήριξη των κοινωνικών του αναγκών είναι περισσότερο επίκαιρη από ποτέ.

Δίνουμε απόλυτη προτεραιότητα:

  • Στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των νέων του Δήμου μας με πρωτοβουλίες και δράσεις προώθησης στην απασχόληση, με ευκαιρίες και δυνατότητες για την ενεργό συμμετοχή τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι. 
  • Στην υποστήριξη των άνεργων και εργαζόμενων γυναικών, με δράσεις κατάρτισης, προώθησης της απασχόλησης και ανάπτυξης των υποδομών φροντίδας των βρεφών και των νηπίων, ώστε να διευκολύνεται η ζωή της εργαζόμενης μητέρας. 
  • Στην υποστήριξη των συμπολιτών μας που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας και αντιμετωπίζουν προβλήματα κοινωνικού αποκλεισμού, με πρωτοβουλίες που προάγουν την κοινωνική αλληλεγγύη, όπως είναι η τράπεζα τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.
  • Στην ανάληψη πρωτοβουλιών και υποστήριξη υπαρχουσών δράσεων που στοχεύουν στην κοινωνική ενσωμάτωση ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού όπως είναι τα άτομα με αναπηρίες, οι τσιγγάνοι κλπ.
  • Στους οικονομικούς μετανάστες που είναι ένα δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας μας. Η συνεργασία μαζί τους είναι απαραίτητη για προφανείς κοινωνικούς, οικονομικούς, πολιτιστικούς λόγους.
  • Στην αναδιοργάνωση και βελτίωση των υπηρεσιών του νέου Δήμου για τους ηλικιωμένους και την επέκταση του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι.

ΠΑΙΔΕΙΑ

Όσον αφορά την Παιδεία κύρια φροντίδα μας είναι:

  • Η εκπαίδευση των νέων και των ενηλίκων του τόπου μας.
  • Η Μέριμνα και ο Σχεδιασμός για την αποτελεσματικότερη ασφάλεια των σχολικών χώρων. 
  • Η δημιουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με σκοπό την ενημέρωση την εκπαίδευση, τη διά βίου μάθηση ντόπιων και επισκεπτών και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. 
  • Η Στενή συνεργασία με την πολιτεία, τους φορείς και το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (Διοικούσα Επιτροπή, επιστημονικό προσωπικό, φοιτητές). Το ΤΕΙ της Κεφαλονιάς πρέπει να γίνει ένα σεβαστό πνευματικό ίδρυμα στην υπηρεσία της δημόσιας εκπαίδευσης της χώρας μας προσφέροντας ταυτόχρονα πνευματική, επιστημονική, κοινωνική, οικονομική στήριξη στο νησί μας.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

Ο πολιτισμός αποτελεί έκφραση ζωής του ανθρώπου και σύνθετο σύνολο που περιλαμβάνει  τη γνώση, την πίστη, την τέχνη, το νόμο, τα ήθη και τα έθιμα και άλλες δεξιότητες που απέκτησε ο άνθρωπος ως μέλος μιας κοινωνικής ομάδας.

Μέλημα του καινούριου δήμου είναι να αναδείξει τις αρετές και τις ιδιαιτερότητες του πολιτισμού των διαφόρων γεωγραφικών περιοχών του νησιού να τις οργανώσει, να τις διατηρήσει και να θέσει τις βάσεις για την εξέλιξή τους παράλληλα συμμετέχοντας στη σύγχρονη παραγωγή. Να δημιουργήσει θεσμούς και υλικοτεχνική υποδομή και τρόπους επικοινωνίας μέσα και έξω από το νησί.

Θεωρούμε αναγκαία τη σύσταση και λειτουργία Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου. Η πραγματοποίηση σημαντικών πολιτιστικών γεγονότων και η συνέχιση των κορυφαίων επιστημονικών εκδηλώσεων, πανελλήνιας εμβέλειας πρέπει να είναι ο στόχος μας.

Δίνουμε μεγάλη σημασία στον Eθελοντισμό που ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη, ενισχύει την ενεργό συμμετοχή και τη συνύπαρξη, δίνοντας περιεχόμενο στη ζωή μας. Προτεραιότητά μας είναι η ενίσχυση όλων των εθελοντικών ομάδων που δρουν στο νησί, η συνεργασία μαζί τους σε ζητήματα πολιτικής προστασίας αλλά και σε άλλους τομείς, η ανάπτυξη πρωτοβουλιών εθελοντισμού με τα σχολεία και άλλες ομάδες σε κοινωνικά, πολιτιστικά και περιβαλλοντικά θέματα και η ενθάρρυνση εθελοντών για παροχή βοήθειας στο σπίτι.

Φίλες και Φίλοι!

Το Αργοστόλι είναι το κέντρο της Κεφαλονιάς. Είναι η καρδιά και το μυαλό του νησιού μας. Θεωρώ ξεχωριστή τιμή μου ότι υπηρέτησα αυτή την πόλη 4 χρόνια ως δημοτικός σύμβουλος εκ των οποίων τα 2 ως αντιδήμαρχος. Ότι συμβαίνει στην πόλη μας αφορά όλο το νησί. Ο χτύπος του Αργοστολιού μεταδίδεται σε κάθε γωνιά του νησιού μας. Μπορεί το Αργοστόλι και συντονίζει τη ζωή όλων μας.

Αλλά και κάθε σημαντική εξέλιξη στην όποια περιοχή επηρεάζει ομοίως το Αργοστόλι. Μέσα από αυτή τη θετική αλληλεπίδραση προχωράει και θα προχωράει η ζωή στο νησί μας, ξεπερνώντας κοντόφθαλμους τοπικισμούς, υποκρισίες και κουτοπονηριές. Το Αργοστόλι με την πλούσια πνευματική και πολιτιστική ενέργεια, την κοινωνική πολλαπλότητα, τη νεανική ζωντάνια, την αθλητική ζωή, τη διοικητική συγκέντρωση που μας δίνει το ρυθμό.

Θα υπηρετήσουμε και θα εντείνουμε αυτό το ρυθμό.

Το Αργοστόλι είχε την τύχη να υπηρετηθεί από τα μεταπολιτευτικά χρόνια μέχρι σήμερα από άξιους δημάρχους, των οποίων το έργο εκτιμώ απεριόριστα.

Φιλοδοξία μου είναι να φανώ ικανός, να συνεχίσω αυτή την παράδοση. Νά’μαι αντάξιός τους, αν εσείς με επιλέξετε.

Φίλες και Φίλοι !

Έχουμε πλήρες πρόγραμμα, έχουμε σχέδιο, δυνάμεις και όρεξη να το πραγματοποιήσουμε. Ζητήσαμε επίμονα τον διάλογο με τους άλλους συνδυασμούς. Να εκθέσουμε ενώπιος ενωπίω τις απόψεις μας, δημόσια για να μπορεί να κρίνει ο πολίτης.

Αντί για διάλογο εισπράξαμε την άρνηση ή την υπεκφυγή, κυρίως από τον συνδυασμό του κου Παρίση.

Του κ. Παρίση ο οποίος αντί διαλόγου τις τελευταίες ημέρες μας κατηγορεί ότι είμαστε ¨οι παλιοί –οι ίδιοι τόσα χρόνια¨ και εμφανίζει τον εαυτό του σαν το "νέο και το γνήσιο".

Αλήθεια ποιος εκφράζει το παλιό σ’ αυτόν τον τόπο ;

Εμείς που όλα αυτά τα χρόνια στηρίξαμε όλες τις αλλαγές και μεταρρυθμίσεις ή εκείνος που αρνήθηκε σαν βουλευτής κάθε μεταρρύθμιση και ταυτίστηκε με την παράταξη που έφερε την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού ;

Εμείς που παλέψαμε και παλεύουμε χωρίς ιδιοτέλεια για την προκοπή της αυτοδιοίκησης και του τόπου μας ή εκείνος που επένδυσε τις προσωπικές του φιλοδοξίες πότε ως υποψήφιος Νομάρχης, πότε ως βουλευτής και τώρα ως υποψήφιος δήμαρχος με σημαία την ρουσφετολογία, την υποσχεσιολογία, τα χτυπήματα στην πλάτη και τον σφετερισμό των προβλημάτων των πολιτών ;

Εμείς που σταθερά αρνηθήκαμε και αντισταθήκαμε σε κάθε κρυφή οικονομική συναλλαγή
ή εκείνος που επενδύει και καλύπτει κρυφά και φανερά οικονομικά συμφέροντα και σφετερίζεται τις ανάγκες των νέων για δουλειά ;

Είναι αστείο να ομιλεί και να εμφανίζεται σαν κάτι νέο και ωραίο !

Αλήθεια σε ποιους απευθύνεται ; Θεωρεί ότι οι κεφαλλονίτες έχουν τόσο σύντομα ξεχάσει τι εκφράζει ο καθένας μας στον τόπο του; Από πότε αυτοανακηρύχθηκε οραματιστής της αυτοδιοίκησης ;

Παρακολούθησα χθες το βράδυ τη συνέντευξή του στην τηλεόραση. Παρότρυνε τους πολίτες να ψηφίσουν αυτόν ή εμάς ανάλογα με τον ποιόν θεωρούν πιο ανθρώπινο, ποιος έχει το καλύτερο ανθρώπινο πρόσωπο:

ΚΥΡΙΕ ΠΑΡΙΣΗ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥΣ !!!

Το δικό μας ανθρώπινο πρόσωπο:

Αναγνωρίζεται στους αγώνες για καλύτερη υγεία για όλους και ΟΧΙ στις προσωπικές εξυπηρετήσεις. Το ανθρώπινο πρόσωπο καταρρακώνεται όταν πεθάνει μια γριούλα γιατί δεν πήρε στο τηλέφωνο κάποιον παράγοντα και «δι΄ενεργειών του» να ζήσει.

Το δικό μας ανθρώπινο πρόσωπο:

Αναδεικνύεται όταν ο πολίτης απολαμβάνει αξιόπιστες υπηρεσίες, σύγχρονες τεχνολογίες και ποιότητα ζωής χωρίς ενδιάμεσους ή χωρίς να χρειάζεται την παρέμβαση του Δημάρχου:

  • Το ΚΑΠΗ,
  • το ΚΗΦΗ,
  • ο Παιδικός Σταθμός,
  • η Βοήθεια στο Σπίτι,
  • η Τράπεζα Αίματος,
  • το Δημοτικό Καφενείο στα Μακρυώτικα,
  • το Δημοτικό Λεωφορείο,
  • η Δημοτική Βιβλιοθήκη,
  • η Δημοτική Φιλαρμονική,
  • οι Δημοτικές Ομάδες Μπάσκετ και Κολύμβησης, 
  • το Ασύρματο δωρεάν Διαδίκτυο,
  • η Σίτιση Άπορων Ατόμων,
  • οι Δημοτικές Επιτροπές για τους Μετανάστες,
  • τα Επιστημονικά Συνέδρια,
  • το Πολύκεντρο Πολιτισμού στα Διβαράτα,
  • η Εθελοντική Ομάδα της Πυλάρου

ΟΛΑ ΑΥΤΑ που υπάρχουν στη Πύλαρο

Στη Πύλαρο που με τίμησε για τρεις τετραετίες ως Δήμαρχο.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΥΡΙΕ ΠΑΡΙΣΗ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ!

Όλη την προεκλογική περίοδο αντιμετωπίσαμε τους συνυποψήφιους μας με καλή πρόθεση και πολιτικό πολιτισμό. Τους καλέσαμε σε διάλογο τον οποίο αρνήθηκαν, πάει πολύ να μας επιτίθενται τις τελευταίες ημέρες με τέτοιο τρόπο ! Τους κατανοούμε !

Βρίσκονται σε πανικό γιατί τα μηνύματα που παίρνουν είναι αρνητικά γι αυτούς ! Τους συνιστούμε ψυχραιμία και τους καλούμε από τώρα να μας βοηθήσουν στην Νέα Εποχή για τη Κεφαλονιά που αρχίζει την 1η του Γενάρη…Δυστυχώς όμως, απέναντι μας βρίσκεται η παλιά αντίληψη και νοοτροπία.

Είμαι επικεφαλής μιας τιτάνιας προσπάθειας για την Κεφαλονιά μας. Η συμμετοχή μου στα κοινά, ποτέ δεν είχε ως παράμετρο τη νομή της εξουσίας και ό,τι άλλο αυτή μπορεί να συνεπάγεται. Είμαι ελεύθερος από τα δεσμά της, γι’ αυτό μπορώ να τη χειρίζομαι καλύτερα από άλλους, που δίνουν τα πάντα γι’ αυτήν.

Η συμμετοχή μου στα κοινά εκπορεύεται μέσα από την ανάγκη της κοινωνικής μου συνείδησης για προσφορά. Όποιος ήμουν, ο ίδιος είμαι και ο ίδιος θα παραμείνω.

Τα οφίτσια, οι ρεκλάμες, οι φιοριτούρες, οι δεξιώσεις, τα κότερα, οι πολυτελείς κούρσες και η ματαιοδοξία που όλα αυτά υποκρύπτουν, ποδηγετούν την ατομική και συλλογική προσπάθεια. Υποβιβάζουν και ευτελίζουν τον αγώνα.

Οι μάχες που δίνονται με αυτά τα κριτήρια, έστω και αν προσωρινά μπορεί να στέφονται από κάποια επιτυχία, εν τέλει στη διάρκεια του χρόνου καταβαραθρώνονται στο μάτια της κοινωνίας αλλά και της ιστορίας.

Νοιώθω πως μαζί σας είμαι συμμέτοχος σε ένα κοινό όραμα που χαρακτηρίζεται πρωταρχικώς από ανθρώπινες αξίες. Έτσι θα υπηρετήσουμε με σύνεση, σεμνότητα αλλά και δημιουργική ζωντάνια το νέο δήμο του νησιού μας.

Αγωνιζόμαστε όλοι μαζί για τη νέα ελπίδα για την πριγκίπισσα της καρδιάς μας, την όμορφη και απαράμιλλη Κεφαλονιά. Εμείς τον διαλέξαμε, εμείς θα τον περπατήσουμε με περηφάνια και λεβεντιά. Και αν ο λαός μας μάς δώσει το δικαίωμα, με τη δύναμή του, έτσι θα διοικήσουμε το Δήμο Κεφαλονιάς,

θα τον κάνουμε υπόδειγμα για όλη τη χώρα.

ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ,

ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΣΑ σε ένα ορεινό χωριό της Κεφαλονιάς, τα ΜΑΚΡΥΩΤΙΚΑ.

Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ με οδήγησε στην Αθήνα αναζητώντας με τους δικούς μου καλύτερη τύχη.

ΚΟΥΒΑΛΟΥΣΑ ΜΑΖΙ ΜΟΥ το άρωμα της Κεφαλονιάς, την ιστορία και τους ανθρώπους της.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΕΔΩ

ΣΤΡΑΤΕΥΘΗΚΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ σε ένα όμορφο αγώνα για να γίνει Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ.

ΕΖΗΣΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΧΑΡΕΣ ΚΑΙ ΛΥΠΕΣ, ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ.

ΕΥΤΥΧΗΣΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΩ ΟΜΟΡΦΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ

ΑΦΟΥΓΚΡΑΣΤΗΚΑ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΑΔΩΝ ΜΑΣ και προσπάθησα να εκπληρώσω ελάχιστο χρέος απέναντί τους με αξιοπρέπεια και ανθρωπιά.

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΕΚΟΜΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ

ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ
ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ – ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΜΑΣ
ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ
ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΘΟΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΥΝΑΜΗ
ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

ΣΑΣ ΚΟΙΤΑΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΖΗΤΑΜΕ:
ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΜΕ ΤΗ ΨΗΦΟ ΣΑΣ
ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΑΣ

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΜΑΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ!

*******

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.