Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Σπύρος Κληρονόμος - Πολιτικοί να άγουν,όχι να άγονται


Είναι αναγκαίο τώρα πιο πολύ από ποτέ να διαλέξουμε με προσοχή ποιους θέλουμε να μιλούν για εμάς .Να τους ξεχωρίσουμε από τους πολλούς . Να τους διακρίνουμε . Ποίοι και πως πρέπει να είναι αυτοί που θα μας εκπροσωπούν και θα διεκδικούν για εμάς .
Φτάνουν μόνο οι σπουδές ενός ατόμου και το πλούσιο βιογραφικό για να κριθεί ικανό να κυβερνά ? Θυμίζει κάτι από αντιπροσωπεία αυτοκίνητων που διαφημίζει τι μπορεί να κάνει το καινούργιο της μοντέλο ώστε να το επιβάλει στην συνείδηση του καταναλωτή. Προς αυτό το σκοπό ,επιστρατεύονται βεβαίως και τα ΜΜΕ τα οποία όσο πιο πολύ τα ‘’ταΐζεις‘’ τόσο πιο τρυφερά σου φέρονται . Και αυτοί που μπορούν να ‘’ταΐζουν’’ τα ΜΜΕ και να υπερδιαφημίζονται στο καλύτερο σενάριο δεν έχουν θέσεις , στο χειρότερο άγονται και φέρονται από άλλους. Όχι πάντως από αυτούς που τους τίμησαν με την ψήφο τους .
Στον τόπο μας αρκετά συχνά έχουμε δει και τα δυο σενάρια να γίνονται πραγματικότητα με τον πολίτη στο ρολό του κομπάρσου .Πρωταγωνιστές αυτοί με το πλούσιο βιογραφικό από την μακρά εμπειρία τους σε κρατικά πόστα, πάντα βεβαίως με το αζημίωτο . Το ερώτημα που μπαίνει λοιπόν ύστερα από όλα αυτά είναι ένα .
Πότε έρχεται η στιγμή που όλοι συμφωνούν ότι κάτι δεν πάει καλά και ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές ?Η στιγμή που όλοι διαπιστώνουμε τα ίδια πράγματα . Ότι δηλαδή κάποιοι μας ξεγέλασαν και προσπαθούν πάλι να μας ξεγελάσουν .Ότι επιτέλους πρέπει να μην θαμπωνόμαστε από τα δήθεν προσόντα του καθενός αλλά να ανταμείβουμε την πορεία του μέσα στο χρόνο .Να ανταμείψουμε το ότι επέλεξε να ζεί κατά κανόνα και όχι κατά περίσταση .
Να επιλέξουμε αυτόν που διαλέγει να άγει και όχι να άγεται .
Μήπως έφτασε αυτή η στιγμή?

Σπύρος Κληρονόμος
Υπ .περ. σύμβουλος
ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.