Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Γ.Καλούδης - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΣΠΥΡΟΥ ΑΠΟ ΕΠΤΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ 3-11-210





υπ. Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων
Γιώργος Καλούδης
Δικηγόρος Α.Π. & Σ.τ.Ε.

«ΗΛΘΕ, ΕΙΔΕ ΚΑΙ ΑΠΗΛΘΕ» Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΠΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΔΥΠΕ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
3-11-2010

Η απάντηση του κου Σπύρου για την αξιοποίηση της Δωρεάς Βεργωτή αποτελεί ομολογία αφενός άγνοιας για ένα θέμα που υποτίθεται ότι χειρίστηκε – όπως ο ίδιος ισχυρίζεται – υπεύθυνα και αφετέρου πλήρους σύγχυσης για το τι και πότε υπηρέτησε.
Συγκεκριμένα :

1.Ισχυρίζεται στην απάντησή του ο κος Σπύρου ότι διετέλεσε 3,5 χρόνια διοικητής στη ΔΥΠΕ Ιονίων Νήσων.
Όμως η θητεία του διήρκεσε από τον Αύγουστο του 2004 έως τον Αύγουστο του 2006, δηλαδή 2 χρόνια, όπως άλλωστε ο ίδιος σημειώνει στο βιογραφικό του που είναι ανηρτημένο στην προσωπική του ιστοσελίδα !

2. Ισχυρίζεται ο κος Σπύρου ότι «το 1998 δωρίζεται από την οικογένεια Γερασίμου και Μάρης Βεργωτή το ποσόν των 10 εκ. δολαρίων για την ανέγερση νέας πτέρυγας στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς. Περνούν 6 χρόνια και καμία προσπάθεια αξιοποίησης της δωρεάς από τους τότε ιθύνοντες».
Πρώτη παρατήρηση: Η δωρεά δεν έγινε από τον Γεράσιμο Βεργωτή αλλά τη σύζυγο του …. Γεωργίου Βεργωτή, Μάρη Βεργωτή.
Δεύτερη παρατήρηση: Η δωρεά στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς δεν έγινε το 1998, όπως ισχυρίζεται ο κος Σπύρου, αλλά στάλθηκε στην διοίκηση του Νοσοκομείου το 2000, οπότε και έγινε αποδεκτή.
Τρίτη παρατήρηση : Δείχνει άγνοια ή ψεύδεται ο κος Σπύρου όταν ισχυρίζεται ότι «καμία προσπάθεια αξιοποίησης της δωρεάς από τους τότε ιθύνοντες δεν έγινε μέχρι το 2004», αφού ενώ παρέλαβε την δωρεά ώριμη για δημοπράτηση μέσω του δημόσιου λογιστικού, αυτός αναλώθηκε δύο χρόνια σε αλλεπάλληλες αλλαγές των διοικήσεων του Νοσοκομείου, όπως και του πλαισίου αξιοποίησης της δωρεάς με ιδιωτικού δικαίου σχήματα στελεχωμένα με «δικά μας παιδιά».
Τέταρτη παρατήρηση : Τούτη την ώρα που κρίνονται όλοι οι υποψήφιοι ο κος Σπύρου δεν βρίσκεται στο απυρόβλητο των ευθυνών του από τη θητεία του στην ΔΥΠΕ.

Γι’αυτό και το πρόβλημα δεν είναι τι έπραξαν ή δεν έπραξαν οι άλλοι για το δημόσιο σύστημα υγείας, αλλά ο κος Σπύρου ως Διοικητής της ΔΥΠΕ. Και για την Δωρεά Βεργωτή, όπως και για τα Νοσοκομεία Κέρκυρας, Λευκάδας και Ζακύνθου δεν έπραξε τίποτε το ουσιαστικό.
ΤΕΛΙΚΑ ο μοναδικός υποψήφιος που άσκησε διοίκηση σε περιφερειακό επίπεδο, ο κος Σπύρος Σπύρου, αποδεικνύεται ότι «ήλθε, είδε και απήλθε» ως Διοικητής της ΔΥΠΕ Ιονίων Νήσων.

Tελικό επίτευγμα του κ. Σπύρου, η κατάργηση του Συστήματος Υγείας Ιονίων Νήσων και η διοικητική μας εξάρτηση από τη Πάτρα, άλλη μία ταπείνωση για τους Επτανήσιους! Είναι δεδομένο ότι με κ. Σπύρου και με κ. Μπεριάτο θα καταργηθεί και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, θα χάσουμε τις ευεργετικές νησιωτικές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να απολαμβάνει η Μύκονος ΦΠΑ 7% και εμείς στα Επτάνησα να πληρώνουμε 23% !!!. Άξιος ο μισθός τους ως υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών !!! Η ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ βάζει ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ, ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ και όχι τα προσωπικά συμφέροντα και γι’ αυτό θα υπερψηφισθεί από τον λαό της Επτανήσου.



ΟΙ ΕΠΤΑΝΗΣΙΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΟΥΣ

Προσωρινή Επικοινωνία:
e-mail: gkaludis@otenet.gr
site: www.giorgoskaloudis.com
fax: 26610 48517
τηλ: 26610 37623,37627
6944 624 839

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.