Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Γ. Μανωλάτος - Οι Δημοτικές Εκλογές - Τα τρωκτικά, η σεμνότητα και η επάρκεια.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Τα τρωκτικά η Σεμνότητα και η Επάρκεια…

Γράφει ο Γαβριήλ Μανωλάτος

Οι δημοτικές εκλογές τελείωσαν. Η Κεφαλονιά μας σκέφτηκε και αποφάσισε. Τα αποτελέσματα των εκλογών προσέδωσαν χαρά και εφορία στους νικητές και σχετική απογοήτευση και λύπη στους ηττημένους.

Συγχαίρω τον κύριο Αλέξανδρο Παρίση και την ομάδα του και εύχομαι πλήρη επιτυχία στο δύσκολο έργο του, για το καλό τη Κεφαλονιάς και των συμπολιτών μας. Ευχαριστώ ειλικρινά όσους πραγματικά με τίμησαν με την ψήφο τους. Δε θα τους απογοητεύσω.

Αναλύοντας τα αποτελέσματα αυτών των εκλογών ο φίλος Μάρκος Κοτσιλίνης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ», παράταξη την οποία υπηρέτησα και εγώ με όλη μου τη δύναμη, υπέπεσε, ο φίλος ο Μάρκος, σε ασυγχώρητα λάθη και βαριά ατοπήματα. Απέδωσε τη δική μας ήττα και πρωτίστως τη δική του ήττα σε άλλους. Έφταιξαν, λέει, μόνο οι άλλοι, όλοι και όλα.

Κατά τον Μάρκο έφταιξε «η μη ανέφελη στήριξη του ΠΑΣΟΚ…». Όμως πώς αναφέρεσαι σε νεφελώδη στήριξη του ΠΑΣΟΚ όταν εσύ φίλε Μάρκο αρνήθηκες πολλάκις, δημόσια μάλιστα, το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζοντας ότι η παράταξή σου δεν είναι ούτε ΠΑΣΟΚ ούτε δεσμεύεται από αυτό;
Κατά τον Μάρκο φταίνε η «απαξίωση του Πολιτικού Συστήματος και η έκπτωση αξιών…». Όμως πώς καθιστάς εσύ τον εαυτό σου ως μοναδικό εκπρόσωπο του Πολιτικού Συστήματος για να εισπράξεις μόνο εσύ τις συνέπειες της παρακμής του;

Φταίνε, λέει ο Μάρκος, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που «…επηρέασαν αρνητικά τα αποτελέσματα των εκλογών άλλοι με τις απαθείς συμπεριφορές και άλλοι με τις εύγλωττες σιωπές τους».

Όχι Μάρκο. Δεν είναι έτσι. Εσύ δεν μπόρεσες να τους κερδίσεις. Όταν ο δήμαρχος Αργοστολίου ήταν στην πρώτη θέση στην ομιλία σου στη Σάμη γιατί δεν έκανες τίποτα να τον κερδίσεις και να μετατρέψεις την «εύγλωττη σιωπή» του σε δημιουργική δράση; Δεν ήθελες ή δε μπόρεσες;

Και αν ακόμη όσα επικαλείσαι ήταν πραγματικά εμπόδια και δυσκολίες, η παράταξή μας θα έπρεπε να μπορέσει, εσύ ο ηγέτης θα έπρεπε να μπορέσεις να τα ξεπεράσεις και να φτάσεις στο στόχο και να οδηγήσεις την παράταξη στην νίκη. Η παράταξη όμως που εσύ ηγείσαι δεν μπόρεσε γιατί ήταν μικρός ο βαθμός επάρκειας. Εσύ Μάρκο δε μπόρεσες.

Θα έπρεπε φίλε Μάρκο να είχες μια καλύτερη και πληρέστερη οργάνωση εκλογικού αγώνα. Τι να σου κάμουν ο Άγγελος και ο Νίκος μόνοι τους; Χρειαζόταν κάτι πιο πολύ κάτι διαφορετικό. Εγώ είχα επισημάνει πολλές φορές την ανεπάρκεια αυτή. Επετράπη σε ορισμένα τρωκτικά της παράταξης να ροκανίζουν σταυρούς από άλλους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους αντί να προωθούν το ίδιο το ψηφοδέλτιο. Τα γραφεία διακίνησης των συνδημοτών μας της Αθήνας είχαν μετατραπεί σε φωλιές σταυροπροπαγάνδας για συγκεκριμένους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους μας. Στους κατοίκους της Αγ. Ειρήνης και του Πόρου έδιναν εισιτήρια για τη Σάμη και στους Σαμικούς έδιναν εισιτήρια για τον Πόρο.

Αυτά θα έπρεπε να είχες μπορέσει να τα αποτρέψεις. Δεν το έκανες. Δε μπόρεσες.

Τα τρωκτικά της παράταξης ροκάνισαν μέχρι και το βιογραφικό υποψήφιου δημοτικού συμβούλου μας και ακόμα και τη φωτογραφία του.

Όλα αυτά δε μπορούσαν να ήταν χωρίς καταστροφικά αποτελέσματα για την παράταξή μας.

Όμως από εσένα τον ίδιο, φίλε Μάρκο, περίμενα κάτι πιο πολύ. Κάτι πιο δυναμικό. Κάτι πιο αυθεντικό. Μπερδέψαμε, οι βοηθοί σου μπέρδεψαν, τις έννοιες της σεμνότητας της επάρκειας και της δράσης. Σεμνότητα δε σημαίνει έλλειψη δράσης ή απραξία.

Σου έφταιξε ακόμη και ο χρόνος. Όχι Μάρκο δεν είναι έτσι. Ήρθα μαζί σου έχοντας δημιουργήσει μια δυναμική σε όλη την Κεφαλονιά με τις δράσεις μου και τις δημόσιες παρεμβάσεις μου. Αυτή η δυναμική ήταν στη διάθεσή σου χωρίς ανταλλάγματα. Χωρίς να ζητήσω τίποτα. Δεν μπόρεσες να αξιοποιήσεις αυτήν τη δυναμική. Την άφησες και χάθηκε. Εσύ φταις και όχι οι άλλοι.

Όμως Μάρκο, κοίταξε τα βίντεο της τελευταίας ομιλίας σου στο Αργοστόλι και στο Ληξούρι. Δεν ήταν εμφανίσεις ηγέτη αυτές ούτε ήταν αντάξιες ηγετικού στελέχους της Κεφαλονιάς μας. Αυτά τα διλλήματα που έθεσες στους ψηφοφόρους δεν προσέδιδαν στοιχεία σεμνότητας αλλά αλαζονείας. Οι εμφανίσεις σου στις δύο αυτές ομιλίες ήταν κάτι πολύ περισσότερο από καταθλιπτικές.

Μάρκο, μη κατηγορείς τους άλλους για τα αποτελέσματα των εκλογών. Ούτε καν τον εαυτό σου. Μέχρι εκεί μπόρεσες να φτάσεις. Η Κεφαλονιά μας όμως αξίζει κάτι άλλο κάτι πολύ περισσότερο.

Γαβριήλ Μανωλάτος
Τηλ. 6936080055
e.mail: gamanol@teiath.gr

15 σχόλια:

  1. Δηλαδή κε Γαβριήλ,( αλήθεια γιατί όχι το απλό Γαβρίλης μήπως είναι λαϊκούρα); Ας είναι, λοιπόν κε Γαβριήλ η νίκη επί των εκλογών είναι αυτοσκοπός;
    Η επιτυχία για την επιτυχία ανεξαρτήτως «συμφωνιών» , συμβιβασμών ή και βρόμικων δεσμεύσεων;
    Αρκεί να μας ψηφίσουν κε Γαβριήλ;
    Γεγονός είναι ότι εκεί με την ηγετική εμφάνιση έχετε λίγο δίκιο. Αυτή η φωτογραφία που εσείς πλασάρεστε θυμίζει κάτι από Πινοσέτ και χουντικού Λαδά. Έχετε την εντύπωση ότι απευθύνεστε σε φοιτητάκια σε στιλ ταξίαρχου, και περιμένατε ψήφους;
    Και κάτι πολύ απλό: Αν ο κ Κοτσιλίνης έπαιρνε 2,5% πάρα πάνω τότε θα τα λέγατε όλα αυτά, ή τότε θα τρώγαμε τα σκουριασμένα μυαλά σας στη μάπα και δεν θα ξέραμε τι να κάμουμε;
    Μήπως καβαλήσαμε την καλαμάρα κε Γαβριήλ; Καιρός να την ξεκαβαλήσετε και αν θέλετε κάντε επί τω λαϊκότερον αυτό το όνομα, εκτός αν θέλετε να θυμίζει εξαπτέρυγο μπας και μαζέψετε κάνα σταυρό.
    Ως καθηγητής αυτό το ύφος και ήθος διδάσκατε στους μαθητές σας;
    Γι΄αυτό η ΕΛΛΑΔΑ πάει κατά διόλου.
    Εγώ έχω το δικαίωμα αν δυσανασχετήσατε με το ύφος μου να σας κρίνω, διότι εκτιθέμενος δημοσίως ζητήσατε την ψήφο μου. Άσχετα αν και εγώ δημοσίως συμμετείχα στον συνδυασμό ΚΑΚΟ ΧΡΟΝΑΧΕΙΣ του αδερφού Κοντραστάρου.

    Υ.Γ.
    Δήμαρχε Κοντραστάρε τα βλέπεις που σου τα έλεγα; Τώρα με το μετεκλογικό «ζέσταμα» κοίτα πόσα ψηφοχάρτια θα γράφουν την λεζάντα μας. Σε λίγους μήνες θα καταθέσουμε ένσταση!!

    Η νίκη είναι δική μας.

    Ζήτω ο ΚΟΝΤΡΑΣΤΑΡΟΣ.

    Κοντραστάρε θεέ πάρε την ΠΑΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βεβαίως και δεν φταίει ο Μάρκος. Το ότι δεν είχε ίσως αρκετούς κατάλληλους συνεργάτες, αυτό μπορεί να του καταλογιστεί. Σε αυτή την κούρσα τράβηξε μόνος, με λίγους. Αλλά η απραξία και ο οικονομικός και πολιτισμικός μαρασμός, μακάρι να βρεθώ ψεύτης, ίσως φανούν. Και τότε θα φανεί και η απουσία του στο τιμόνι του νησιού μας. Γιατί, δεν μπορεί, θα γίνονται και συγκρίσεις.
    Αλλά, ναι, ο λαός μίλησε. Η μειοψηφία όμως. Αλλά και πόσα παραδείγματα να απαριθμήσω από την ιστορία όπου ο λαός, ακόμη κι οι πληοψηφίες λάθεψαν οικτρά; Ας μην τον καθαγιάζουμε, λοιπόν κι επειδή αγαπάμε το νησί μας, ας ευχηθούμε τελικά να βγει κερδισμένο.

    ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αρχή άνδρα δείκνυσι... Ενίοτε και η απώλεια του άρχειν... Μάλλον με λάθος συνδυσμό κατεβήκατε αγαπητέ κύριε. Με άλλους τα πιστεύω σας για το πώς διεξάγεται ο πολιτικός αγώνας μάλλον θα ήταν πιο ταιριαστά (μα είναι δυνατόν να μην λειτουργέι ως σωστό τουριστικό πρακτορείο ο εκλογικός συνδυασμός και να ταλαιπωρεί τους πελάτες του, ε, με συγχωρείται, τους ψηφοφόρους ήθελα να πω)

    Πελάαααατες μου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Ο φίλος τω φίλω εν κινδύνοις και πόνοις ου λείπει", ο εστί μεθερμηνευόμενον : "ο φίλος τον φίλο του στους κινδύνους και στα εμπόδια δεν τον εγκαταλείπει".
    Ορίστε λοιπόν ένα μάθημα σύγχρονης πολιτικής ιστορίας!
    Αλλά εις την Γραικίαν δε ζούμε;

    ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΣΚΟΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΙ ΘΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙ;

    Και κοντά σ’ όλα τα θαυμάσια, η "εύγλωττη σιωπή" του Δημάρχου. Ποιου Δημάρχου; Πλάι τα τοτέμ με βλέμματα ολλανδικών αγελάδων μετέφραζαν τα λόγια που άκουαν σε δικές τους παγωμένες άριες. Πράγματι, ακίνητοι με ύφος ελλανοδίκη, ανυπομονώντας για τα οβάλ γραφεία της προγραφθείσης ήδη αξιολόγησης. Της εσωτερικής. Εκείνης που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης, της αλάνθαστης, που ακόμη δεν έχει βγει στο φως ή μάλλον στο σκότος. Ουαί τοις ηττημένοις! Το ζήτημα είναι ποιο είναι η ηττημένοι. Η ανατροπή είναι η μητέρα του μέλλοντος, τότε που η σκόνη του χρόνου θα έχει σκεπάσει την ανυπαρξία των θνησιγενών τελετουργιών και πώς να το κάνουμε, θέλουμε δε θέλουμε, θα έχει αναδείξει στο φως εκείνα τα έργα που θα αντέξουν στο διάβα της. Και κυρίως ανθρώπους που θα τα εκτιμήσουνε, έστω αργά, πολύ αργά. Ο χρόνος όμως δεν έχει αρχή ούτε τέλος.
    Τα άλλα, όμως; Η Σάμη; Εκείνη του νόστου; Με το ναύτη στην προκυμαία να μειδιά θωρώντας την αιώνια αδιαφορία των γηγενών και την ανυπαρξία πολιτισμού και μιας σταλιάς συναισθήματος. Απέναντι η Κύατις, βλοσυρή και νοτισμένη πια δεν κοιτάζει την πλατεία, αλλά μια άλλη πλατεία του μέλλοντος εκεί όπου όλα θα έχουν από την αρχή ξεκινήσει. Γιατί δεν μπορεί. Ο πολιτισμός θα πάρει κάποτε την εκδίκησή του.
    Ένας Άγγλος, το 1867, ο Τόμας Σμιθ, έγραφε στο ημερολόγιό του: «Φαντάζομαι τη Σάμη μετά από έναν αιώνα. Μεγάλο λιμάνι, αγαπημένα χρώματα, η σκιά των Φανέντων, αρχαίοι ναοί ορθωμένοι, α, εκείνος ο ναός του Απόλλωνος, εκείνη η Κύαθις και η πύλη που με τις μεγάλες της πέτρες είναι σαν να φυλάει την πόλη!. Κι εκείνη η πηγή, πίνεις νερό και νιώθεις δίπλα σου τον Οδυσσέα να χαιρετάει την Πηνελόπη του. Α, όλβια Σάμη, να ζούσα τότε!». Αλήθεια, ποιος είναι εκείνος που θα δώσει απάντηση στον Τόμας Σμιθ;

    MAJOR ARX

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ Major Arx πήραμε την πρωτοβουλία και μετατρέψαμε το σχόλιο σου σε ανάρτηση. Πιστεύουμε ότι θα συμφωνήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΙΑ ΣΤΑΡΑΤΟ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
    Φίλε άγνωστε σταράτε. Δε θύμωσα με τα γραφόμενά σου. Έχεις πένα καυστική και χιουμοριστική. Μου έφτιαξες το κέφι. Αν ήσουν και λίγο πιο σωστός!!! Από τη φωτογραφία κρίνεται αν κάποιος είναι Πινιοσέτ; Το Γαβριήλ σε μάρανε; Λέγε με Γαβρίλη όπως οι περισσότεροι φοιτητές μου. Αν ψάξεις στη Σάμη και κοντά στα χωριά μας θα βρεις αρκετούς. Νομίζω πως θα διαφωνήσουν μαζί σου για τους χαρακτηρισμούς που μου αποδίδεις. Δεν καβάλησα φίλε σταράτε κανένα καλάμι. Αυτά που βίωσα στην προεκλογική εκστρατεία δεν είχα δικαίωμα να τα αποσιωπήσω. Πρέπει να μαθαίνει ο κόσμος όλη την αλήθεια.Διαφωνείς; Νομίζω ότι θα συμφωνήσεις πως ο σωστός ηγέτης πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη μιας αποτυχίας και όχι να τα ρίχνει στους άλλους όπως ο Μάρκος ο Κοτσιλίνης. Εγώ με το άρθρο μου “Τα τρωκτικά η Σεμνότητα και η Επάρκεια” που δημοσίευσε “Το Ρουπάκι” δεν έκανα τίποτα περισσότερο από το να καταγράψω (εν μέρει) μια κατάσταση. Κάτι που πραγματικά έγινε. Εσύ όμως γιατί στενοχωρήθηκες; Περιμένω νέα σου.
    Γαβρίλης Μανωλάτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΜ ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΒΑΛΗΚΕΜΑ,...ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΝΕΥΡΟΚΑΒΑΛΗΚΕΜΑ...ΓΑΒΡΙΛΙΗ-ΜΟΥ ΜΑΝΩΛΑΤΕ-ΜΟΥ!!!... Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΑΒΡΙΛΙΗ-ΜΟΥ ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ...ΜΑΤΙΑ-ΜΟΥ, ΓΙΑΥΤΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΜΟΣΧΟΒΟΛΑΕ ΕΞΗΝΤΑΤΟΣΟ ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΨΗΤΟ ΠΑ Ι ΔΑΚΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣ΄ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΟΥ ΄ΨΑΧΝΑ ΧΤΑΠΟΔΙΑ!!! ... ΑΝΘΡΩΠΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ-ΜΟΥ ΟΙ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ-ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΙΕΣ-ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ!!! ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ, ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΝ ΖΩΗ, ΠΟΥ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΘΑ 'ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΛΑΜΠΡΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ-ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ, ΟΙ "ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ" ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ!!! ΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΗΝ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ-ΜΑΣ ΓΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Π Λ Ο Υ Σ Ι Α ΚΑΙ Α Λ Α Ν Θ Α Σ Τ Η.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μάλιστα κε Γαβριήλ να σας απαντήσω:
    Το όνομα και την φωτό τα έθιξα όχι για να σας μειώσω, αλλά για να σας επισημάνω ότι ο μέσος Κεφαλλονίτης δεν ψηφίζει μια προβολή αυστηρής φωτογραφίας, ούτε ένα «καθαρευουσιάνικο» όνομα που ανατρέχουν στην δεκαετία του 50-60 ή στον φίλο Γαβριήλ Παναγιοσούλη μετανάστη της Αμερικής που καλώς ή κακώς σχεδόν όλοι τους βλέπουν τους Έλληνες ακόμα με τις φουστανέλες! Να λοιπόν ένα βασικό δικό σας λάθος ως υποψήφιου το 2010.
    Λάθη μπορεί να έγιναν από τον κο Κοτσιλίνη μη ουσίας όμως κατά τη γνώμη μου. Εσείς γιατί δεν βγαίνετε να πείτε δημοσίως για το ξεπούλημα που «φάγατε» σαν συνδυασμός από το κεντρικό ΠΑΣΟΚ, μετά τις ξεκάθαρες συμφωνίες του στιλ (εμείς την περιφέρεια και εσείς τους Δήμους); Νομίζετε ότι ο Κεφαλλονίτης δεν κατάλαβε ανεξαρτήτου παράταξης, ότι ήταν ευκαιρία για τους καρεκλοκένταυρους του ΠΑΣΟΚ να ξεμπερδέψουν με την υπόθεση Κοτσιλίνη; Βέβαια δεν τους έκατσε και τόσο καλά και τώρα με τις θέσεις σας περί ευθυνών, φαίνεστε να συνεχίζετε το έργο τους. Δεν φαίνεστε και τόσο ανόητος να μην το καταλαβαίνετε! Μου θυμίζετε κάποιο άλλο καλό παιδί υποψήφιο και αυτό, που έβγαλε προεκλογικά κάτι λασπολογίες περί Μύρτου και τα συναφή.
    Μαζέψτε πρώτα όλους αυτούς τους βολεμένους ΑΡΙΒΙΣΤΕΣ μέσα στο κόμμα σας και μετά ευθύνες στον Μάρκο.
    Έτσι τυχαία νομίζετε ότι ξεκίνησε ο αντιεκλογικός αγώνας του συνδυασμού ΚΑΚΟΧΡΟΝΑΧΕΙΣ;
    Βαρεθήκαμε να παίζουν όχι ορισμένοι, αλλά ΠΟΛΛΟΙ, το μπαλάκι των προσωπικών τους συμφερόντων πάνω στην πλάτη μας και εμείς να φιλάμε κατουρημένες ποδιές για απλά πράματα, μόνο και μόνο καμιά φορά να μη χάσουμε το δίκιο μας!
    Εκεί μας καταντήσανε οι Θεομπαίχτες ένθεν και ένθεν.
    Από αφεντικά διακονιαραίους.
    Ουστ ρε ανθέλληνες .

    Υ.Γ.
    Κοντραστάρε αρχηγέ έμαθα ότι ετοιμάζεις τσι έντεκα εντολές, σε πέτρα ορέ τσι πελεκάς και αργείς;
    Μπας ορέ ετοιμάζεις και διαγραφές, γιατί γίνανε τσι μοδός τελευταία.
    Δε γλέπω και καπνό από τη τζιμινιέρα να σε επισκευτώ.
    Θα μας μουρλάνεις ορέ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. H επικοινωνία σε προ- κατα- και μετ-εκλογική περίοδο αλλάζει πολλά πρόσωπα. Αλλάζει όμως και ...πομποδέκτες.

    Εμείς, ως λαός, περιμένουμε - ένας έκαστος εξ ημών - από τους υποψηφίους - πρόσωπα και συνδυασμούς - να μας παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους: τί σχεδιάζουν να κάνουν, πώς θα το κάνουν, με ποιούς θα το κάνουν, πού θα βρουν χρηματοδότηση κλπ. Κοντά με αυτό, περιμένουμε και τις ...περιφερειακές/περιθωριακές πληροφορήσεις: ποιός στηρίζει ποιον, ποιόν στηρίζει ο κάθε "κομματάρχης" ή "παράγοντας" ή τι πάρουμε στο χέρι -μεταφορικά ή κυριολεκτικά - στηρίζοντας τον ένα ή τον άλλο. Τα βάζουμε κάτω, αξιολογούμε και αποφασίζουμε. Βάζοντας όλες αυτές τις ατομικές αποφάσεις μαζί βγαίνει το αποτέλεσμα της κάθε εκλογικής αναμέτρησης. Και κάπου εδώ σταματάει το κομμάτι της επικοινωνίας που μας ενδιαφέρει. Εμάς, τους ψηφοφόρους.

    Οποιαδήπτε άλλη συζήτηση και επικοινωνία αφορά άλλους δέκτες. Στη συγκεκριμένη καταγγελιο-λογία και μάλιστα με δεδομένο ότι ο συνδυασμός "Νέα Εποχή για την Κεφαλονιά" είχε κομματικό χρίσμα, μπορείτε να κάνετε τις καταγγελίες κ. Μανωλάτε στο ΠΑΣΟΚ. Αυτοί είναι οι αρμόδιοι να αξιολογήσουν τις καταστάσεις που περιγράφετε και να αποφασίσουν. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει τίποτε από αυτά που λέτε στο βαθμό που δεν παραβιάζει κάποια από τις ατομικές ελευθερίες μας.
    Οι "ροκανισθέντες" σταυροί δόθηκαν ενσυνείδητα από πολίτες σε υποψηφίους. Τα εισιτήρια των ετεροδημοτών δόθηκαν σε ψηφοφόρους χωρίς να τους ζητηθεί να "προ-ψηφίσουν". Ο κάθε πολίτης είναι υπεύθυνος για την ψήφο του. Και δεν τη παραδίδει "χωρίς να το καταλάβει" ούτε σε κομματάρχες ούτε σε ταξιδιωτικά γραφεία. Το αν αλλοιώθηκε μια φωτογραφία είναι στο όριο του αστείου όμως διότι ο καθένας που σας ξέρει έχει και μια συγκεκριμένη εικόνα για σας: το πρόσωπό σας, τις γνώσεις και ικανότητές σας, την προσφορά σας. Και αναλόγως σας αξιολογεί.

    Τώρα αν εσείς θεωρείτε ότι ο Μάρκος έφτασε μέχρι εκεί που μπορούσε διατηρώ κι εγώ το δικαίωμα να κρίνω ότι κι εσείς φτάσατε μέχρι εκεί που μπορούσατε.

    Πάραλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μάρκο, Μάρκο... σαν τον Μάρκο Βαφειάδη και αυτός παίρνει τα υπολείμματα του εσωκομματικά σπαρασσόμενου φουσάτου του και περνά στην πέραν των συνόρων των εξελίξεων περιοχή για να αλληλοσφαγούν σε ολομέλειες και συζητήσεις περί όνου σκιάς...
    Εδώ ο κόσμος καίγεται και εμείς ασχολούμαστε με τα λεωφορεία και τους σταυρούς, ενώ το νεκροταφείο φαίνεται καθαρά. Με κάτι τέτοια μυαλά(μωραίνει ο Κύριος ον βούλεται απωλέσαι), ευτυχώς που υπάρχει και ο Πώλσον, αυτός του ΔΝΤ, για να μας επαναφέρει σε real time.
    Επί τη ευκαιρία και ένα κουίζ για να ευθυμήσουμε(;): Ποιός θα πάρει τελικά την άδεια για τα φρουτάκια στην Σάμη; Γιατί είναι πολλοί αυτοί στους οποίους τα έχει υποσχεθεί η νέα δημοτική αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για Σταράτο και Πάραλο.

    Φίλοι συμπολίτες, με παιδιάστικη τέχνη ψάχνετε επιχειρήματα για να δικαιολογήσετε τις αμετακίνητες θέσεις σας. Όλα αυτά που λέτε και που λέει και ο Μάρκος στην καλύτερη περίπτωση (αν ήταν δηλαδή όλα έτσι όπως τα λέτε) αποτελούν το περιβάλλον μέσα στο οποίο θα έπρεπε να δουλέψει ο Μάρκος για να φθάσει στο στόχο δηλαδή στη νίκη. Δεν μπόρεσε, δεν τα κατάφερε να φθάσει στο στόχο. Τι δυσκολίες και αναποδιές, τι φουρτούνα, τι τρικυμία και κουραφέξαλα, ο καπετάνιος δεν τα κατάφερε να οδηγήσει το πλοίο στο λιμάνι. Σιγά μη μας φταίει και ο Παρίσης που δε μας άφησε να κερδίσουμε… χα χα χα!!!

    Φίλε Πάραλε θα έπρεπε να μπορείς να μάθεις τι έχω προσφέρει στον Τόπο μας (Σάμη, Κεφαλονιά κλπ) και μετά να κάνεις τον σχετικό υπαινιγμό. Αν δε τα καταφέρεις να μάθεις θα σου πω όταν ή αν βρεθούμε.

    Το πράγμα παίρνει, όμως, κουτσομπολίστικο χαρακτήρα. Αν είχατε κάποιο πολιτικό θέμα θα ακολουθούσα ευχαρίστως.

    Γαβρίλης Μανωλάτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κυριε Μανωλάτε επειδή το άρθρο το υπογράφετε εσείς (και δεν είναι απο το γραφείο τύπου σας), πρέπει να μας διευκρινίσετε αν όσα αναφέρονται σε αυτό είναι προσωπικές σας απόψεις ή απόψεις της παράταξής σας 'ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ' και των εκατοντάδων φίλων σας που όπως μας λέγατε σας στήριζαν.
    Αλήθεια, αφού την παράταξη σας στήριζαν εκατοντάδες φίλοι και πήρατε μόνο 134 ψήφους, να υποθέσουμε ότι οι υπόλοιποι ψήφισαν Παρίση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μ' αυτα και με τ' αλλα ... θυμηθηκα ενα τραγουδι του Χατζη!

    Στο διεθνες το μαγαζι ...
    πιναν παρεα δυο' χαζοι και 'λεγαν τα δικα-τους!
    λεγαν για τους πολιτικους
    πως μοιαζουν σαν τους ποντικους ... που τρωνε τα παιδια-τους!
    ... μονολογουσαν οι χαζοι για της ζωης το κριμα
    πως ειν' ντροπη, πως ειν' ντροπη ολου του κοσμου οι σοφοι
    να πουληθουν στο χρημα!
    ... γινανε φεσι οι χαζοι και λεγανε πως φτανει
    πως καθε πολεμο στη γη τον κανουν οι λαθρεμποροι και οι βιομηχανοι!
    ... μιλουσανε οι δυο χαζοι γι' αγαπη και ειρηνη
    κι' ομως οι ασωτοι σοφοι αφηνουν νηστικους στη γη και πανε στη σελινη!
    ... γελουσανε οι δυο χαζοι, λεγανε αστεια
    λεγαν πως ψεμα αν θες να πεις, αν θελεις να γελα κανεις...λεγε δημοκρατια!
    ... αφου τα ηπιαν οι χαζοι, τα ειπαν κι ενα χερι
    λεγαν πως θα 'ρθει η στιγμη ν' αγκαλιαστει ολη η γη με τ' ασπρο περιστερι!
    Κι ενας νεος μοναχος, αφουγκραζοταν σκεφτικος, παραμερα πιο περα
    κι ελεγε, να 'τανε χαζοι ολοι οι ανθρωποι στη γη
    θα βλεπαμ' ασπρη μερα!!!

    ... χαμογελασα και ειπα να το αφιερωσω σ' ολους τους ... χαχες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.