Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Πρωτοβουλία Πολιτών Κεφαλονιάς - Για την ανατροπή των μέτρων. Ανακοίνωση της πρωτοβουλίας πολιτών


ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ 

6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΤΡΙΤΗ, 10.00 πμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΜΠΑΝΑΣ  
ΚΑΙ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 πμ  ΣΤΟ ΤΑΧ. ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ

Ο άγριος ταξικός προυπολογισμός του 2013 και το νέο πακέτο μέτρων δεν πρέπει να περάσουν, διότι μετατρέπουν την χώρα σε οικονομική και κοινωνική έρημο, καταστρέφουν την Δημοκρατία και την αξιοπρέπεια των πολιτών και αφαιρούν την ελπίδα από τον λαό. Μας οδηγούν πολλές δεκαετίες πίσω χωρίς φάρμακα και δημόσια περίλθαψη, χωρίς σχολεία και Πανεπιστήμια, χωρίς μέλλον, με ατελείωτες στρατιές ανέργων, αυτοχείρων και απελπισμένων.

Τα μέτρα των 11 δισ του προυπολογισμού του 2013 και το συνολικό πακέτο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος για την περίοδο 2013-16 , ύψους 18,9 δισ .ευρώ "στάζουν αίμα" ακρωτηριάζουν μισθούς και συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα και εργασιακά δικαιώματα, κατεδαφίζουν το δημόσιο σύστημα υγείας και κορυφώνουν την βάρβαρη φοροεπιδρομή σε βάρος του ελληνικού λαού, την ίδια στιγμή που αφήνουν στο απυρόβλητο τους έχοντες και κατέχοντες.

Η τρικομματική μνημονιακή συγκυβέρνηση, σε αγαστή συνεργασία με την τρόϊκα, ετοιμάζεται να δώσει το τελειωτικό κτύπημα στην ελληνική κοινωνία. Στο χέρι μας είναι να τους σταματήσουμε. Να ανατρέψουμε τις πολιτικές τους!

Γι΄αυτό καλούμε τους εργαζόμενους, η Πρωτοβουλία Πολιτών σε συνεργασία με το Μέτωπο, το κίνημα "Δεν πληρώνω" και τα κινήματα, να συμμετάσχουν μαζικά στα συλλαλητήρια και στην 48ωρη γενική απεργία, που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ .

Η ανατροπή των μέτρων και των μνημονίων, καθώς και της τρικομματικής κυβέρνησης που τα προωθεί, είναι όχι μόνο θέμα πρώτης προτεραιότητας αλλά και όρος επιβίωσης για όλους μας. Τώρα που η βαρβαρότητα μας έχει περικυκλώσει δεν έχουμε άλλη επιλογή.

Η συντονιστική επιτροπή της Πρωτοβουλίας.

1 σχόλιο:

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.