Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Μ. Φόρτες - Πρόταση ντροπή για την αυτοδιοίκηση!


Η κοινή πρόταση της Ένωσης Περιφερειών (ΕΝ.ΠΕ.) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (Κ.Ε.Δ.Ε.) για ισοδύναμη περικοπή 5 εκατ. ευρώ από τους θεσμοθετημένους πόρους της αυτοδιοίκησης (ΚΑΠ) ώστε να μην υπάρξουν μειώσεις στην αντιμισθία των Δημάρχων, Περιφερειαρχών, Προέδρων, Αντιδημάρχων, Αντιπεριφερειαρχών και κατάργηση των μετακλητών συνεργατών των παραπάνω αιρετών, http://www.enpe.gr/nea/2012/11/06/koini-dilosi-enpe-kede-gia-to-mesoprothesmo-sxedio-nomou.aspx  όπως προβλέπεται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που σήμερα ψηφίζεται στη Βουλή, αποτελεί ΝΤΡΟΠΗ για την Αυτοδιοίκηση.

Την ώρα που η λαίλαπα του νέου μνημονίου σαρώνει ό,τι έχει απομείνει στους μισθούς, τις συντάξεις, τα εργασιακά, το κοινωνικό κράτος και την ίδια την Ελληνική οικονομία, η πρόταση των δύο κορυφαίων αυτοδιοικητικών ενώσεων αποτελεί πρόκληση για την Ελληνική κοινωνία.

Την ώρα που οι δραστικές περικοπές των ΚΑΠ οδηγούν Δήμους και Περιφέρειες στην χρεοκοπία – χαρακτηριστικά στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για επενδύσεις αντί των 9.500.000 ευρώ έχει δοθεί μόνο…. το 6,7% δηλαδή 640.000!!! – και που για την επόμενη χρονιά προβλέπεται μείωση 209 εκατ. και ειδικά για τις δημόσιες επενδύσεις μείωση  45%, η πρόταση Δημάρχων και Περιφερειαρχών αποτελεί στίγμα στην ιστορία της αυτοδιοίκησης.

Αν οι σημερινοί Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες της Ελλάδας το μόνο στραβό που είδαν για την αυτοδιοίκηση και το λαό στις 216 σελίδες του ολέθριου σχεδίου νόμου είναι οι μειώσεις στις αντιμισθίες των αιρετών και του αριθμού των συμβούλων τους, τότε μια τέτοια ηγεσία δεν αξίζει στην Ελληνική αυτοδιοίκηση α΄ και β΄ βαθμού.

Η μόνη πολιτικά υγιής αντίδραση θα ήταν η παραίτηση σύσσωμης της αυτοδιοίκησης και η κινητοποίηση του λαού!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.