Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Διαδικτυακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα για τη διαχείριση αποβλήτων

1η Νοεμβρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δημιουργία διαδικτυακής εκπαιδευτικής πλατφόρμαςγια τη διαχείριση αποβλήτων στα Ιόνια Νησιά

Το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, στο πλαίσιο της δράσης «Διά βίου εκπαίδευση για τη διαχείριση των αποβλήτων του αγροτικού και του βιομηχανικού τομέα στα Ιόνια Νησιά», που εντάσσεται στην Πράξη «Ανάδειξη του ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ως διεθνούς πόλου εκπαίδευσης και καινοτομίας», προβλέπεται να υλοποιήσει διαδικτυακή εκπαιδευτική πλατφόρμα για τη διά βίου εκπαίδευση και ενημέρωση των επιχειρηματιών (πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα παραγωγής) που δραστηριοποιούνται στα Ιόνια Νησιά, σε θέματα διαχείρισης αποβλήτων και μείωσης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των επιχειρήσεών τους, με χρήση νέων μεθόδων και τεχνολογιών. 

Για τη χρήση της προαναφερόμενης εκπαιδευτικής δικτυακής πύλης, θα διεξαχθούν σχετικά ενημερωτικά σεμινάρια.

Η εκπαιδευτική πλατφόρμα θα συμβάλει στη διαρκή και επικαιροποιημένη ενημέρωση των άμεσα ενδιαφερομένων και της τοπικής κοινωνίας σε θέματα που αφορούν τη διαχείριση των αποβλήτων του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα, στο νέο νομικό πλαίσιο περιβαλλοντικής αδειοδότησης, καθώς και στις τεχνολογίες αιχμής για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, την προστασίας των ιδιαίτερων νησιωτικών οικοσυστημάτων και την αειφόρο ανάπτυξη.

Παύλος Μπουχάγιερ
Επίκουρος Καθηγητής
Επιστημονικός Υπεύθυνος της Δράσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.