Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Νέα Εποχή για την Κεφαλονιά - Δελτία Τύπου

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΙΑΛΥΣΗ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ

Είναι λυπηρό το γεγονός της διάλυσης της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου , σήμερα Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011 , που συμβαίνει για πρώτη φορά από το ξεκίνημα της λειτουργίας του.

Στη σημερινή συνεδρίαση , η οποία ήταν συνέχεια εκείνης που είχε ξεκινήσει την Τρίτη 12 Ιουλίου 2011 , ήλθαν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι προετοιμασμένοι να γίνει συζήτηση για το κορυφαίο θέμα που είναι ο κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου .

Αντί για αυτό όμως ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επέτρεψε στον Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης να μιλήσει και να αναλύσει το ρόλο και τα καθήκοντα του . Για ένα τέτοιο θεσμό που εφαρμόζεται για πρώτη φορά , οι Δημοτικές Παρατάξεις με τους επικεφαλής τους , ζήτησαν και έπρεπε να τους δοθεί ο λόγος να τοποθετηθούν για λίγο σχετικά με το θέμα .

Η επίμονη άρνηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου να επιτρέψει στον επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” να μιλήσει δημιούργησε ένταση και τελικά οδήγησε στη διάλυση της συνεδρίασης .

Η μέχρι τώρα πρακτική του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν ότι σε ανάλογες περιπτώσεις δινόταν ο λόγος, πολύ περισσότερο σήμερα και για ένα θεσμό που είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Είναι περίεργο, επομένως, ότι η όξυνση και η διάλυση της συνεδρίασης έγινε την ώρα που θα γινόταν συζήτηση για τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου .

Η Δημοτική Παράταξη “Νέα Εποχή για την Κεφαλλονιά” πιστεύει ότι η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου πρέπει να βελτιωθεί . Για την μέχρι σήμερα κατάσταση όμως θεωρούμε ότι ευθύνεται κυρίως η πλειοψηφία αλλά ευθύνεται και η συμπεριφορά του Δημάρχου .

Πολύ φοβόμαστε ότι η σημερινή διάλυση του Δημοτικού Συμβουλίου με πρόσχημα το αίτημα της “Λαϊκής Συσπείρωσης” εντάσσεται στη διαφαινόμενη πρόθεση του Δημάρχου και της πλειοψηφίας να επιβάλλουν έναν αυταρχικό κανονισμό ο οποίος θα φιμώνει τις απόψεις των Δημοτικών Συμβούλων .

Αυτό φαίνεται και από το σχέδιο κανονισμού που έχει μοιρασθεί και στο οποίο περιορίζονται ασφυκτικά τα δικαιώματα και υποβαθμίζεται η δημοκρατική λειτουργία του οργάνου .

Με δεδομένο ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είναι το μοναδικό συλλογικό πολιτικό όργανο του Νομού πιστεύουμε ότι πρέπει να διαθέτει δημοκρατικό κανονισμό λειτουργίας , που θα εφαρμόζεται , που θα είναι αποτέλεσμα ευρείας συναίνεσης και που θα επιτρέπει να διατυπώνονται ελεύθερα και να μη φιμώνονται οι απόψεις των Δημοτικών Συμβούλων , των Προέδρων των Κοινοτήτων και των Τοπικών Συμβούλων αλλά και των φορέων της κοινωνίας και των ενδιαφερόμενων πολιτών .

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 15-07-2011

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

==============================================================

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
“ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Δημοτικής Παράταξης “Νέα Εποχή για την Κεφαλλονιά” με εκπροσώπους της Ν.Ε. της “Δημοκρατικής Αριστεράς ”.

Η συνάντηση αυτή είχε ενημερωτικό χαρακτήρα και έγινε με πρωτοβουλία της Ν.Ε. της “Δημοκρατικής Αριστεράς”.

Από την πλευρά της “Νέας Εποχής” έλαβαν μέρος, ο κ. Μάρκος Κοτσιλίνης επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης και ο κ. Ανδρέας Ζαπάντης Δημοτικός Σύμβουλος και από την πλευρά της “Δημοκρατικής Αριστεράς”, ο κ. Κώστας Παπαδάτος, ο κ. Μάκης Καππάτος και ο κ. Τάκης Βασιλάτος.

Στη συνάντηση αυτή έγινε ανταλλαγή απόψεων για την πορεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για την εφαρμογή του προγράμματος “Καλλικράτης” καθώς και για τα δρώμενα στο Δήμο Κεφαλλονιάς.

Εντοπίστηκε η ανάγκη σχεδιασμού στους τομείς της ανάπτυξης, της χωροταξίας, της διαχείρισης των υδάτων, του πολιτισμού κ.λ.π.

Συζητήθηκε επίσης η αναγκαιότητα ενεργοποίησης και συμμετοχής της κοινωνίας και των φορέων της, ιδιαίτερα όταν λαμβάνονται σημαντικές πολιτικές αποφάσεις και επίσης ότι στα Δημοτικά Συμβούλια πρέπει οπωσδήποτε να καλείται και η τοπική εκπροσώπηση της “Δημοκρατικής Αριστεράς”.

Έγινε ειδική αναφορά στα θέματα Τουρισμού που είναι πλέον η κύρια οικονομική δραστηριότητα της Κεφαλλονιάς και σε τρόπους στήριξης των επαγγελματιών. Συμφώνησαν τέλος ότι σημαντικά θέματα για την Κεφαλλονιά πρέπει να αναδεικνύονται και με παρεμβάσεις μέσω της Βουλής όπως για παράδειγμα το σημαντικό θέμα της Διαδημοτικής και των εργαζομένων της.

Οι συναντήσεις ενημέρωσης και συνεργασίας θα συνεχισθούν για ανταλλαγή απόψεων και διαμόρφωση κοινών πλαισίων λειτουργίας και δράσης.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ , 15-07-2011

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.