Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Τουρισμός(;)

Αναδημοσιεύουμε αυτούσιο από το KefaloniaPress. Το μήνυμα της αναγνώστριας θίγει συγκεκριμένα προβλήματα της καλοκαιρινής καθημερινότητας στην Κεφαλονιά.

"Θεωρω ντροπη για ενα νησι που υποτιθεται οτι επιδιώκει την τουριστικη του αναπτυξη να δινει εικονα παρακμης στους παρααθεριστες . Γνωστές παραλιες οπως ο Αι Χελης δεν εχουν καντινα εξ αιτιας των υψηλών τιμών των πλειστηριασμών, οπως ακουγεται.

Η νυχτερινη ζωη γινεται με συνοδεια αστυνομιας που καραδοκει σε καθε γωνια μην τυχον ακουστει μουσικη και διασκεδασει καποιος Οσο για τους επιχειρηματιες του νησιου δινουν μια τρισαθλια εικονα αλληλοσπαραγμου Αν αυτο επιδειωκαν οι κεφαλλονιτες τοτε ειμαστε ολοι αξιοι της θεαματικης πτωσης του νησιου με πρωτο τον δημαρχο".

ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ

Πηγή: http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=22282&Itemid=38

Ρουπάκι: Η αναγνώστρια λέει τα πράγματα με το όνομα τους είτε μας αρέσει είτε όχι. Και νομίζουμε ότι οι παρατηρήσεις της επεκτείνονται και αφορούν ολόκληρο το νησί. 


Και την περιοχή μας. Που για πολλούς είναι η τελευταία και η καταϊδρωμένη. 


Ίσως η Αντίσαμος να είναι σε καλύτερη κατάσταση από τον Άϊ-Χελη. 


Με τη "νυχτερινή ζωή" τί γίνεται; Τί προσφέρουμε στον επισκέπτη; λέμε για μετά το μπάνιο. Που το προσφέρει η φύση απλόχερα. 


Κάποτε ήταν πολυτέλεια ίσως η συνεννόηση ανάμεσα στους επαγγελματίες και η ανοχή των κατοίκων, στην κίνηση, το "θόρυβο" ή τη μουσική - αν προτιμάτε. Μέρα με τη μέρα γίνεται ανάγκη. 


Ανάγκη των κατοίκων που προσπαθούν να ζήσουν από τον τουρισμό. Με τη μόνη διαφορά ότι Τουρισμός σημαίνει υπηρεσίες όλη τη μέρα. Και όλη τη νύχτα. Και δεν βλέπουμε γιατί έχει δικαίωμα μόνο ο επαγγελματίας της μέρας και όχι αυτός της νύχτας. Κανείς δεν θέλει να κάνει διακοπές μόνο για μπάνιο ή μόνο για φαγητό. Όλοι έχουν δικαίωμα. 

3 σχόλια:

  1. ΠΡΩΤΑ ΑΠ ΟΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΑΞΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΘΕΛΟΥΜΕ.ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΛΕΝΤΑΕΙ ΞΕΦΡΕΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΣΗΚΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΣΙΜΠΙΣΕΙ ΚΑΤΙ ΠΡΟΧΕΙΡΟ.ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ.ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΜΕ ΚΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΑ ΓΟΥΣΤΑ Κ.Τ.Λ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ Σ ΟΛΑ.ΕΓΩ ΒΛΕΠΩ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΗΡΕΜΙΑ ΚΑΙ ΧΑΛΑΡΩΣΗ.ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΣΙΩΠΗ.ΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΣ.ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΞΕΣΑΛΩΣΕΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άλλα η αναγνώστρια!!! Μου θύμισε το είμαι δεκαεξάρης σας γαμ.. τα λύκεια. Και γιέ μου γιέ μου άμα το πρωί που εσύ θα πας να κοιμηθείς εγώ που ήρτα ας πούμε να κάτσω ένα μήνα να ξεκουραστώ και μου έχεις φάει τα αυτιά όλη νύχτα και κάτου από το παραθύρι σου μαρσάρω την χιλιοδιακοσάρα μου από τις εφτά μέχρι τσι τρείς το μεσημέρι, εσύ θα έχεις όρεξη να πας στον Άη Χέλη και να έίχε και καντίνα;
    Και πές ότι έχεις τα κουράγια, άμα την ώρα εκείνη κατεβάσει ο ξάδερφός μου τα ζωντανά του για μπάνιο να δροσιστούνε, έσύ θα πέσεις μες την τραίλα; Ορέ δεν το ήξερα ότι πρέπει να φύγουμε όλοι ή να κοιμόμαστε εφτά με τρείς το μεσημέρι να πηαίνουμε για μπάνιο σε παραλία μετά καντίνας για να φάμε κάνα βρώμικο να συνεχίζουμε με καφέ και μετά σταφιδιασμένοι και «φτιαγμένοι» να ακούμε ψυχεδελική μουσική μέχρι να φέξει.
    Δεν μπορώ να τρώω το ψαράκι μου που εσένα σου δημιουργεί αποστροφή λόγω ψαρίλας και να ακούω ακριβώς δίπλα το θόρυβο των μπάσων του Woofer σαν την ντιζελομηχανή στα ύφαλα του πλοίου.
    Η Κεφαλονιά είναι μεγάλο νησί και με ένα καλό σχεδιασμό μπορεί να εξυπηρετήσει ‘όλα τα είδη του τουρισμού χωρίς κανένα πρόβλημα. Προφανώς η αστυνομία ήταν σε κάποιο κατάστημα που λειτουργούσε ενοχλώντας περίοικους. Την άδεια πως την πήρε; Με το γνωστό τρόπο; Εκεί βρίσκεται κυρίως το πρόβλημα .
    Άσε που έχω κάτι συγγενείς πάνω από ένα κωλ.μπαρο και από το πρωί μέχρι το βράδυ είναι μέσα στη ευτυχία από την τζούρα του μπάφου.
    Οι υπηρεσίες προς τον τουρίστα λείπουν σε μεγάλο βαθμό και η ορθολογιστική ανάπτυξη των επιχειρήσεων, μόνο που στην πατρίδα μας είναι άλυτο πρόβλημα που έχει βαλτώσει σαν τα μυαλά μερικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια απλή σκέψη στον φίλο ανώνυμο - 2.59.00. ΔΕ νομίζω ότι ανάμεσα στη "σιωπή" που λες οτι βλέπεις στα ξενοδοχεια και το "ξεσάλωμα" δεν υπάρχει κατι ενδιάμεσο! Αυτό είναι και το ζητούμενο. Επίσης, νομίζεις ότι έχουμε τουρισμό; νομίζω ότι δεν εχουμε και πάμε καθε χρόνο και χειρότερα. Αυτό λενε και τα στοιχεια δλδ. Αλλα το βλέπεις και μια απλή βόλτα. Οπότε μάλλον έχουμε σοβαρό πρόβλημα.

    Συμφωνώ με το Σταρατο. Αλλα ποτε θα αρχίσουμε να μιλάμε για ολα αυτά φίλε Σταράτε; Για τα μπάσα που λες, τα άκουγα περσι στιν Αντίσαμο....

    Πάραλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.