Ένα blog στο Ρουπάκι - Ίσκιος επικοινωνίας!

Στον ηλεκτρονικό του ίσκιο δημιουργησαμε μαζί έναν ανοιχτό χώρο ενημέρωσης, σκέψης και προβληματισμού για την ζωή μας σε όλες της τις εκφάνσεις. Για πράγματα που αγαπάμε αλλά και που μας ενοχλούν.

Φιλόξενος τόπος για ενημέρωση, προβληματισμό και δραστηριοποίηση για τα τοπικά πράγματα αλλά και για θέματα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, ανοιχτός ακόμα και σε "θυμωμένες" απόψεις με ευπρέπεια και σεβασμό.

Στη δύσκολη συγκυρία θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον ίσκιο μας σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και να προτείνουμε λύσεις και διεξόδους για τον τόπο μας που μοιάζει να μην μιλάει με τους ανθρώπους του.

Ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν να ξαναγνωριστούμε και να μάθουμε να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε, να λύνουμε προβλήματα.

Περί Εορτιών

Πέρσι τέτοια εποχή αναρωτιόμασταν αν ο τότε Δήμος Σάμης έχει προγραμματίσει τα "Εόρτια Σάμης 2010". Είχαμε μάλιστα "προκαλέσει" αναρτώντας τα προγράμματα των αντίστοιχων πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Αργοστόλι, το Ληξούρι και την Πύλαρο.

Τό ίδιο αναρωτιόμαστε και φέτος. Μετά την Καλλικράτεια συγχώνευση των Καποδιστριακών Δήμων "εις σάρκα μίαν" και μάλιστα με δεδομένη την άσχημη κατάσταση των οικονομικών του Δήμου Κεφαλονιάς, θα μπορούσε να πει κάποιος να μην περιμένουμε και πολλά.

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τους σχεδιασμούς του Δήμου για τη Σάμη. Αυτό που έχει περισσότερη σημασία είναι ίσως η επανατοποθέτηση των έργων και των δρώμενων πολιτισμού στην σημερινή άσχημη οικονομική συγκυρία. Τα οικονομικά προβλήματα δεν είναι μόνο του Δήμου, αλλά και των δημοτών. Σε προσωπικό, οικογενειακό και επαγγελματικό επίπεδο.

Με αυτά τα δεδομένα, θα μπορούσε να ρωτήσει κάποιος: "δε βλέπετε το χαμό και τη δυστυχία τριγύρω θέλετε και εόρτια". Η απάντηση είναι απλή. Για μια περιοχή που η οικονομία της βασίζεται στον τουρισμό οποιαδήποτε κίνηση για την τόνωση της επισκεψιμότητας είναι καλοδεχούμενη.

Και τα "Εόρτια" μπορεί να είναι προς την κατεύθυνση αυτή. Να έλξουν δηλαδή έστω και για λίγες ώρες παραπάνω επισκέπτες στην περιοχή μας.

Για τα οικονομικά των Εορτίων αφήστε μας να θυμίσουμε το ρόλο των χορηγών στα Εόρτια των προηγούμενων ετών. Ο Δήμος Σάμης λοιπόν, από ο,τι φαινόταν και εξαγγέλετο διοργανώνει τα Εόρτια και ενισχύεται από χορηγίες ιδιωτών. Δεν θα πρέπει να γίνει το ίδιο και φέτος; Υποθέτουμε με παρόμοιο τρόπο οργανώθηκαν οι αντίστοιχες φετινές εκδηλώσεις στο Αργοστόλι και το Ληξούρι.

Ποιός λοιπόν μπορεί να είναι ο ρόλος του Τοπικού Συμβουλίου αλλά και του Πολιτιστικού Συλλόγου Σάμης; Περιμένουμε και προσδοκούμε να δούμε κάτι. Για να μην περνάνε από το μυαλό "πειρασμοί" περί "ιδίων συμφερόντων" μέσω των Εορτίων.

1 σχόλιο:

  1. Κ τα ωφέλη αυτών πότε θα αναρτηθούν κ με ποιό τρόπο θα γίνουν γνωστά γιατί καλοί κ οι σπόνσορες αλλά πολλές φορές τα συμφέροντά τους αντίκεινται στο γενικό συμφέρον της κοινωνίας των πολλών κ άμοιρων το έχει φανερώσει η ιστορία άλλωστε σε όλο της το μεγαλείο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι γραμμένα στα ελληνικά απορρίπτονται.